Til hovedinnhold

Helg - Spill: Android og Iphone

Ninjump (Android/Iphone/Ipod Touch/Ipad)

Dette er et veldig enkelt men svært vanedannende gratisspill. Målet er enkelt nok, man skal komme seg så høyt som mulig uten å bli truffet av diverse hindringer som kommer i veien. Man styrer en ninja som løper oppover en vegg, og ved å trykke på skjermen hopper man over til den andre siden.

På veien møter du diverse dyr og andre ninjaer som prøver å sabotere ferden din, ved å drepe tre av disse på rad går man inn en av de ulike superformene avhengig av hvilken skapning man har drept. Disse gjør at man flyr oppover og ødelegger alt som kommer i veien i et par sekunder.

Poengene øker automatisk ettersom man kommer høyere og høyere, og det er like gøy hver gang man når banneret som sier ”New High Score!”.

Spillet er gratis til både Android og Apple-produkter, men det finnes en reklamefri versjon til Apple-produktene også som koster 6 kroner.

Hungry Shark (Android/Iphone/Ipod Touch/Ipad)

I dette spillet er man en hai som prøver å feite seg opp. Dette skjer ved at den spiser alt som kommer i dens vei, og man styrer haiens bevegelse ved å bevege telefonen i ulike retninger.

Man kommer over alt mulig - både mennesker, fugler, fisker og andre makabre sjøuhyrer man kan spise. Disse gjør at man blir større, og hvis man ikke får i seg mat regelmessig vil man dø. Flere av skapningene i dypet vil også være ute etter å skade deg så man må for eksempel passe på å ikke angripe en sverdfisk forfra.

Man angriper ved å trykke på skjermen, og hvis man for eksempel angriper noen fugler som ligger og koser seg i vannskorpen kan man oppleve noen småspektakulære bilder. Grafikken er helt greit, og man kan lett kjenne igjen mange ulike spennende skapninger som befinner seg der nedi dypet.

Spillet er lett å forstå seg på og det tar ikke lang tid før man blir hektet. Spillet er tilgjengelig til både Android- og Apple-enheter, i gratis- og betalingsutgaver. Til Android koster fullversjonen 23,11 kroner, og den utvidede utgaven koster 6 kroner til Apple-produkter.

Falling Ball (Android/Iphone/Ipod Touch/Ipad)

Selv om spillet ser veldig enkelt ut grafikkmessig, er det ikke vanskelig å bli hektet på det. Spillet går ut på at man skal bevege figuren sin, ved å bevege telefonen. Målet er å unngå de fallende ballene som prøver å treffe deg.

Man får muligheten til å plukke opp skjold som vil beskytte deg mot treff fra ballene, men ettersom tiden går blir det vanskeligere og vanskeligere. Når man blir truffet, og det blir man, kjennes det ut som at man er laget av glass.

Grafikkmessig er ikke dette noe å skryte av, men selve ideen bak spillet er så enkel som det blir, og det fungerer overraskende godt. Et lett spill å underholde seg med hvis man ønsker å slå i hjel et par minutter.

Spillet er tilgjengelig gratis for Android-telefoner og Apple-enheter. Det skal nevnes at spillet heter ”Falling Balls” til på Itunes, mens det heter ”Falling Ball” på Android Market, da det finnes flere spill med tilnærmet samme navn.

World of Goo (Ipad)

Etter at klassikere som The Incredible Machine og kanskje også Lemmings har fått noen år på baken var det definitivt på tide med en fornying av puzzle- og fysikkspillene. For et par år siden dukket indie-spillet World of Goo opp som et slags tilsvar på dette.

Satt i en tegneserieaktig verden, er målet å samle sammen Goo-ene, disse små, sorte og tilsynelatende bevisste ballene som vandrer rundt på bakken. Ved å sette sammen flere Goo-er kan man lage byggverk.

Disse byggverkene får en ekstra belastning når flere Goo-er går over dem, og det er ikke alltid opplagt hvordan man skal lage en bro eller et tårn på best mulig måte. Man må også spare på Goo-er, siden hvert brett krever at man har et visst antall til overs.

En til dels tørrvittig skiltmaler krydrer spillopplevelsen.

I tillegg har man en slags overgripende historie bak det hele. Denne påvirker ikke egentlig selve spillingen i stor grad, men historien er nok dråpen som gjør World of Goo til den gjennomførte sjarmbomben det er.

World of Goo er altså ikke helt duggfriskt, det som derimot er duggfriskt er Ipad-versjonen. Spillet har klart overgangen svært godt. Det grafiske er akkurat like sjarmerende som før, og overgangen til fingre i stedet for mus er også svært intuitiv.

Til 55 kroner er ikke Ipad-versjonen spesielt billig. Det er heller ikke noe nytt innhold her i forhold til det vi kjenner fra PC.

Dersom du ikke har ofret store deler av livet ditt på PC-utgaven allerede, kan du trygt ta springfart inn i App Store, for World of Goo er noe av det absolutt beste du vil finne der.

Need for Speed - Hot Pursuit (Ipad/Iphone/Ipod Touch)

For å ta det med det samme. Undertegnede liker egentlig ikke Need for Speed-serien så godt. Erfaringene så langt har vært utgiverne av serien, EA, for ofte har snublet i kontrollene og gjort det hele til en slags ukontrollerbar arkadesuppe av et bilspill.

Overraskelsen var derfor stor da Hot Pursuit ble lastet ned og startet opp. Grafisk er Need for Speed-serien kjent for å være helt kurant, selv om den har fått mange konkurrenter den senere tid.

Vi testet det på Ipad, og grafikken her er svært god. Real Racing som blir nærmeste konkurrent er egentlig det eneste vi har sett som er i samme nabolag grafikkmessig.

Selv om dette ikke et helt tradisjonelt bilspill, er likevel oppgradering av bilene et viktig mål i spillet.

Det var altså kontrollene vi var avventende til. Hot Pursuit er faktisk svært spillbart. Akselerometerkontrollen er forbløffende presis og god - her skal man faktisk ha gjort noe gærnt om man dundrer inn i fjellveggen.

Noe klassisk motorsportspill er ikke Hot Pursuit. Her kan vi velge mellom to ulike historiemodier. I den ene kjører man politibil, mens man i den andre er motorisert urokråke ala The Fast and The Furious.

Utfordringene er spredt ut over et kart og akkurat passe vektet. Det skal virkelig innsats til for å få tre stjerner, mens én stjerne er ganske greit å oppnå for hvem som helst. De gamle utfordringene blir enklere om man tar med seg en oppgradert bil tilbake.

Dersom du har inntrykk av bilspill på bærbare dingser som en halvdårlig greie, er det absolutt på tide å gjøre et nytt forsøk med Need for Speed Hot Pursuit. Spillet er også på tilbud nå i juletida. Til 6 kroner er defintivt Need for Speed et kupp.

annonse