Tek.no

Test

Ukens utvalgte apper

Denne gangen kan du lære, lytte og lage lister med appene!

Shutterstock

Learnist

Vi i Tek-redaksjonen tester hver eneste uke et stort antall ulike apper. Ikke alt er like bra. For at du skal slippe å lete gjennom store mengder «søppel» plukker vi hver uke ut både godbitene og appene du bør styre unna.

Her er ukens app-anbefalinger:

Learnist

Format: iPhone og Android
Pris: Gratis

Man er lærer så lenge man har elever, sa klasseforstanderen min. Men han hørte dårlig, så han er tilgitt. Mange påstår at de lærer noe nytt hver dag, og tilsvarende mange mener det er en floskel. Men ingen floskel uten ild.

Så lær, da!

Hvorfor tok det så lang tid for superdatamaskinen i «WarGames» å lære seg at man ikke kan vinne i tripp-trapp-tresko? Med mindre man spiller mot en toåring, for da vinner man de fleste gangene. Det krever bare at man er flink til å distrahere (Se, en pippipp!). Men David var en røver på Galaga! Nok om WarGames. Læring er en prosess som skjer når man tilegner seg kunnskap fordi man er kunnskapstørst og gjerne vil bli et bedre menneske. Eller for å vinne oftere i WordFeud.

Alternativet er Learnist, som konstant pusher kunnskap på mobilen din. Kunnskap som du ellers måtte tatt et initiativ for å tilegne deg, hagler daglig inn for dem som har abonnert på kunnskapsstrøm-appen. Lær om alle de berømte, skumle kvinnelige piratene! Om hvordan livet i Yukon var for urinnvånerne før gullgraverne kom og ødela alt. Hvordan du slanker deg ti kilo ved å gå tur. Hvordan det står til i Sør-Kinahavet, sånn militærspenningsmessig sett. Eller lær å trives!

Learnists mål er å samle kunnskap som er verd å samle på, og dele den broderlig med alle interesserte. Kunnskapen distribueres i artikler som lages av både amatører og eksperter på enormt mange emner. I tillegg kan du kjøpe råd og artikler laget av kjendiser og berømte eksperter. Trenger du dypere kunnskaper, kan du grave dypt i lommeboka og hoste opp sju kroner. Da kan Gus Van Sant lære deg å lage film. For samme pris gir Kari Byron fra «Mythbusters» deg lomma full av vitenskapelige eksperimenter for små nysgjerrigperer. Prøv dette hjemme!

Last ned til iPhone »
Last ned til Android »

Les også