Tek.no

Test Huawei Mate S

Nå må konkurrentene passe seg

Huaweis toppmodell i aluminium er syltynn og lekker, og overbeviser på de fleste områder.

Kurt Lekanger, Tek.no
Kurt Lekanger
12 Nov 2015 06:00

Introduksjon og design

Huawei Mate S ble lansert litt før den store IFA-messen åpnet i Berlin i september, og er selskapets flaggskip i Mate-serien.

Med en skjerm på 5,5 tommer, aluminiumschassis og topp spesifikasjoner er dette en telefon som konkurrerer direkte med toppmodellene fra blant andre Samsung, Apple og Sony.

Da Huawei lanserte Mate S fikk de en del oppmerksomhet for at de kom før Apple med en skjerm med Force Touch-teknologi – altså en skjerm som kan kjenne hvor hardt du trykker. Det viser seg imidlertid at den modellen som kommer til Europa ikke får Force Touch. Men som du kan lese i denne testen, er det rikelig med andre grunner til å kjøpe denne telefonen.

Fantastisk kvalitetsfølelse

Alle som har fått Mate S i hånden under testperioden har blitt svært positivt overrasket over hvor slank og lekker denne telefonen er. Den er som nevnt bygget i aluminium, og i likhet med den forrige Mate-modellen skrår den ut mot sidene slik at den er bare 2,65 millimeter tynn i kantene.

På midten er telefonen 7,2 millimeter tynn, det vil si 0,1 millimeter tynnere enn iPhone 6S Plus. Men det at den skrår inn mot kantene slik den gjør, fører til at Mate S føles og ser ut som en syltynn telefon. Og når den ligger på bordet med skjermen opp, ser det nesten ut som om telefonen svever over bordflaten.

Den store skjermen går nesten helt ut i kantene, og glasset dekker hele fronten. Glasset er svakt buet ut mot kantene, såkalt 2,5D-glass. Alt dette gjør at telefonen både ser bra ut, og ikke minst føles bra når du holder den i hånden.

Selv om skjermen på 5,5 tommer er samme størrelse som iPhone 6S Plus, er faktisk Mate S noe mindre – 15 x 7,5 cm mot 15,8 x 7,8 cm. Huawei sparer litt plass på at det ikke er noen fysisk hjem-knapp, og at skjermen går enda lenger ut mot høyre og venstre kant av telefonen.

Svært god skjerm

Huawei Mate S. Foto: Kurt Lekanger, Tek.no

Når vi først snakker om skjermen: Her har du ikke 4K-skjerm som i Sony Xperia Z5 Premium – men Full HD-oppløsning (1080 x 1920) er mer enn godt nok. Skjermen er av AMOLED-typen, noe som betyr flotte farger og meget bra svartnivå – altså at det som er svart, ser virkelig svart ut. Kontrasten er meget bra, og skjermen virker også sylskarp. Huawei har lagt til et valg i menyene som lar deg endre fargetemperaturen hvis du ønsker kaldere eller varmere farger, men vi synes standardinnstillingen fungerte bra.

En fordel med AMOLED-skjerm er for øvrig at disse skjermene bruker mindre strøm når det er mye svart i bildet – siden det ikke er noen bakbelysning. Det er kun når bildepunktene skal lyse i en eller annen farge at dette bildepunktet trekker strøm.

På neste side skal vi ta en nærmere kikk på telefonen – og teste ytelsen »

Huawei Mate S 32GB
9
Imponerende
Anbefalt

Huawei Mate S 32GB

Fordeler

 • Krysse av
  God skjerm
 • Krysse av
  Super byggekvalitet
 • Krysse av
  Svært rask fingeravtrykksleser
 • Krysse av
  Meget bra kamera
 • Krysse av
  Brukervennlig
 • Krysse av
  Mye bra programvare medfølger

Ting å tenke på

 • Bytt
  Ikke dual-band wi-fi
 • Bytt
  Kun 25 av 32 GB er ledig

Les også