Tek.no

Test Motorola Moto G

Vi hadde aldri trodd at denne kostet under 2000,-

Vanntette Motorola Moto G oppfører seg som en langt dyrere telefon.

Kurt Lekanger, Tek.no
27 Okt 2015 05:30

Introduksjon

Motorola er et merke som har kommet og gått i Norge. Selskapets mobilavdeling ble i 2012 kjøpt opp av Google, men under to år senere ble selskapet solgt videre til kinesiske Lenovo. Satsningen i Norge har vært ganske halvhjertet, og selv om Motorola var et velkjent mobilmerke i Norge før Google-oppkjøpet har telefonene de siste årene ikke vært å få tak i her til lands.

Etter at Lenovo overtok ser det imidlertid ut til å ha blitt fart i sakene igjen. I juli lanserte Motorola sine to første mobiltelefoner etter Lenovo-oppkjøpet: Moto G og Moto X. Sistnevnte er toppmodellen, og finnes i en Style- og en Play-utgave – hvorav førstnevnte er den mest påkostede. Alle telefonene kommer i salg i Norge.

Vi har testet den rimeligste av de to nye modellene, Moto G.

Vanntett

Motorola Moto G har en prislapp på rundt 1900 kroner, noe som gjør det til en forholdsvis rimelig Android-mobil. Prismessig ligger den på omtrent samme nivå som Huawei P8 Lite, Sony Xperia M4 Aqua og Samsung Galaxy A3.

De som har fulgt med en stund vil kanskje tenke at Moto G jo ikke er noen ny mobiltelefon, men dette er tredje generasjon som bærer samme navn. Sammenlignet med 2. generasjon, som kom i 2014, har telefonen fått en oppgradert prosessor (Snapdragon 410 i stedet for 400), et bedre kamera (13 megapiksler i stedet for 8), samt et større batteri.

En av de mest spennende nyhetene er imidlertid at telefonen har blitt vanntett. Bakdekselet kan tas av, men batteriet er helt innkapslet, og gummipakninger rundt områdene hvor SIM-kortet og MicroSD-minnekortet sitter sørger for at ikke vann trenger inn i telefonen. Telefonen er IPX7-sertifisert, som betyr at den kan senkes én meter ned i vann i opptil 30 minutter.

Velbygget og solid

Moto G er en middels stor telefon, med en skjerm på 5 tommer. Telefonen virker velbygget og solid, og plastdekselet på baksiden har en gummiert overflate med riller som gjør at telefonen ligger godt i hånden.

Skjermen har 720p-oppløsning og benytter IPS LCD-teknologi. Den virker skarp og fin, lysstyrke og farger er veldig bra, og innsynsvinkelen er mer enn god nok. Glasset går helt ut i kantene, og er av typen Corning Gorilla Glass 3 – en glasstype som er kjent for å være rimelig ripebestandig.

Telefonen kommer med Android 5.1.1, og i motsetning til mange andre har Motorola valgt å ikke gjøre noen særlig tilpasninger – i hvert fall ikke i brukergrensesnittet. Motorola kaller opplevelsen for «Pure Android», og når du starter opp telefonen er det ikke mye som skiller seg fra standard Android. Men det fungerer veldig bra, og menyene er lynkjappe. Apper du installerer havner i appmenyen, og så må du velge å legge disse på en av startskjermene ved å holde fingeren et par sekunder på app-ikonet.

På neste side skal vi gå gjennom hvordan telefonen er i daglig bruk, se litt nærmere på kameraet, teste ytelsen, og ikke minst – konkludere:
Er dette den beste telefonen til under 2000 kroner? »

8
Meget bra
Anbefalt

Motorola Moto G 8GB (3. generasjon)

sitat"Få telefoner gir deg mer for pengene enn Moto G"
 • Krysse av
  Vanntett
 • Krysse av
  Rask og god brukeropplevelse
 • Krysse av
  God skjerm
 • Krysse av
  Ganske bra kamera
 • Krysse av
  Veldig god batteritid
 • Krysse av
  God byggekvalitet
 • Krysse av
  Smarte programvarefunksjoner
 • Bytt
  Ikke NFC
 • Bytt
  Ikke 5 GHz WiFi
 • Bytt
  Lite lagringsplass (16 GB-modell er opsjon)