Tek.no

Test

Her er ukens anbefalte apper

Vi har funnet frem fire godbiter til Android, iOS og Windows Phone – inkludert et utrolig morsomt, men vanskelig mobilspill.

Shutterstock
8 Mar 2015 06:00

Spond

Men så svar, da!

Får du dårlig respons på middagen du lager? Eller på buksa du kjøpte for tre høvdinger pluss flybillett til New York? Engasjer venner og bekjente til å si hva de mener først!

Tenk deg at du har invitert en gjeng med på fotballkamp, og så er du den eneste som kommer. Det er ikke en sjel på hele stadion! Da har du gått feil. Men å tvinge venner, kolleger og bekjente til å si ifra om de kommer på festen, om hva de helst vil serveres, og om de liker Justin Bieber eller Justin Timberlake best, det er i beste fall en møysommelig prosess. Spond er en norskutviklet app som kan hjelpe deg i slike situasjoner.

Når du starter appen, får du en rask oversikt over funksjonene, før du registrerer deg ved å oppgi mobilnummeret ditt. Du blir tilsendt en kode som du skriver inn sammen med navn og passord. Så gir du Spond tilgang til kamera og push-varsler, og du er i gang. Først blir du oppfordret til å skape en gruppe, og gir Spond tilgang til kontaktene dine. Deretter legger du til personene du vil ha med i gruppa, og gir den et navn. Det kan f eks være speideren, FAU eller korpset. Eller Utepilsens Venner. Så får du valget mellom å lage en invitasjon og en avstemning. I invitasjonen kan du skrive inntil 140 tegn, i tillegg til å klikke inn datoer via kalenderen, stedet eller flere steder via kart, og bilder via foto-appen eller fotoalbumet. Avstemningen kan være mellom to bilder, f eks hvis du vil ha hjelp til å bestemme deg for hva du vil lage til middag, eller hvilken kjæreste du bør satse på. Eventuelt jeans. Det kan også være mellom to datoer med klokkeslett, eller mellom to påstander eller spørsmål du skriver inn i to tekstbokser.

Når medlemmene i gruppen har mottatt meldingen, klikker de på «Stem her», og kan velge alternativet de foretrekker, og eventuelt legge igjen en kommentar. Medlemmene i hver gruppe kan se hva andre i samme gruppe har svart, og de slipper å lese i endeløse, rotete e-postttråder eller prøve å tolke manglende svar og «kanskje»-svar på Facebook. Og medlemmene i gruppen trenger ikke å installere Spond for å svare på henvendelser, kun hvis de vil starte egne Spond-grupper.

Visste du forresten at alpinisten Aksel Lund Svindal er med i teamet som har utviklet Spond? Det kan du lese mer om her »

Spond

Format: Android og iPhone
Pris: Gratis

Last ned til Android » Last ned til iPhone »

Les også