Tek.no

Test Corsair Vengeance M65 Performance

Denne musen er spillerens beste venn

Corsair har gitt M65 en lasersensor i toppklasse.

Rolf B. Wegner, Hardware.no
5 Mar 2013 18:30

Introduksjon

Corsairs nyeste spillmus: Vengeance M65.
Foto: Jørgen Elton Nilsen, Hardware.no

Corsair er en gammel kjenning som produsent av minnemoduler og strømforsyninger, men har i løpet av de siste årene utvidet produktfamilien med blant annet kabinetter, vannkjøling og SSD-er. Corsairs satsing på spillutstyr kan dateres tilbake til begynnelsen av fjoråret, og har siden den tid gått til innkjøp av spillutstyrprodusenten Raptor Gaming.

Store forventninger

Da vi i fjor hadde Corsairs første spillmus, Vengeance M60 inne til test ble vi godt imponert. I dag skal vi ta en titt på arvtageren til nettopp denne. Corsair Vengeance M65 Performance, som navnet antyder, er en oppgradering av musen vi testet i fjor og bygger av den grunn på en velutprøvd oppskrift. La oss først ta en titt på spesifikasjonene.

Aluminium og hardplast

Støtfangeren til Vengeance M65 er i aluminium.
Foto: Jørgen Elton Nilsen, Hardware.no

Designmessig er det lite som skiller Vengeance M65 fra sin eldre bror, M60. Solid hardplast ligger som et skall over aluminiumskarosseriet, og musens utseende vekker assosiasjoner til sportsbilmerket Lamborghini.

Bruken av metall som byggemateriale har sine fordeler utover det estetiske. Materialvalget gjør at musens konstruksjon føles veldig solid, og bidrar til en god kvalitetsfølelse. Tastene og kabelen virker også stødig; her har man virkelig kvalitet i alle ledd.

Ekstra knapper

Skarpskytterknapp og DPI-indikator er på plass. Foto: Jørgen Elton Nilsen, Hardware.no

Den røde skarpskytterknappen er fortsatt å finne på musens venstre side, og reduserer musens sensitivitet når den holdes inne. Dette en nyttig funksjon i skytespill, men kan også være en ganske snedig funksjon om man trenger ekstra presisjon i eksempelvis Photoshop.

Bak skrollehjulet ligger to knapper for å justere musens sensitivitet, og mellom disse er det plassert et indikasjonslys som viser hvilket av de tre sensitivitetsnivåene du har valgt.

Vektjusteringssystemet fungerer godt.
Foto: Jørgen Elton Nilsen, Hardware.no

Tar man en titt under musen finner man tre skruer, som gir deg muligheten til å endre vekten ved hjelp av lodd som kan plasseres eller fjernes. Man merker definitivt forskjell mellom letteste og tyngste innstilling, og vi var mest komfortable med musen uten ekstravekter.

Ryggen på Vengeance M65 er litt høyere enn den man finner på M60, men utenom dette er det gjort få endringer på musens konstruksjon. Eksemplaret vi tester i dag har en matt, militærgrønn farge, men musen leveres også i hvitt og sort.

Alt i alt er det få endringer på utsiden til Vengeance M65, men Corsair lover flere oppgraderinger under panseret.

Lasersensor i toppklasse

Oppgradert sensor: Avago ADNS 9800
Foto: Jørgen Elton Nilsen, Hardware.no

Lasersensoren som sitter under musen kommer i likhet med sin forgjenger M60 fra Avago Technologies, men topphastigheten er oppgradert fra 5700 til 8200 DPI. Det er nok de færreste av oss som klarer å kontrollere musen når den er satt på høyeste sensitivitet, men Avago lover bedre presisjon selv på lavere hastigheter sammenlignet med sensoren som ble brukt i Vengeance M60.

Den nye sensoren er den heftigste som er tilgjengelig på markedet. Det er den samme sensoren som sitter i Razer Taipan, og vi vet av erfaring at sensoren fungerer utmerket til spilling.

Det er ikke bare laseren som har fått seg en oppgradering. Høyre- og venstre museknapp har nå anslått levetid på 20 millioner klikk hver, i motsetning til knappene på M60 hvor tilsvarende tall var 5 millioner.

Bli med på neste side, så ser vi hvordan musen fungerer i bruk »

Les også