TestApper til Android, iOS og Windows Phone

Her er ukens utvalgte apper

Vi ser på apper for deg som er glemsk, digger kjendiser eller sliter med å våkne om morgenen. Et spill har vi selvfølgelig også med.

Ukens utvalgte apper

Vi i Amobil-redaksjonen tester hver eneste uke et stort antall ulike apper. Ikke alt er like bra. For at du skal slippe å lete gjennom store mengder "søppel" plukker vi hver uke ut både godbitene og appene du bør styre unna. I tillegg finner vi frem en app av den sjeldne sorten.

Her er ukens app-anbefalinger:

Ukens anbefalte:

IMDd Movies & TV

Format: Android, iPhone og Windows Phone
Pris: Gratis

Det er liten tvil om at IMDb er det ledende nettstedet for informasjon om TV-serier og filmer. Her finner du informasjon om filmer, skuespillere og det meste som vises på TV-skjermen din.

IMDb.

Garantert suksess

Det er derfor ingen overraskelse at IMDbs offisielle app er knakende god. Her får du den samme informasjonen rett på mobilen som du gjør i nettleseren.

Husker du ikke navnet på den filmen som favorittskuespilleren din spilte i i fjor? Hva heter nå den skuespilleren som spilte i den filmen? Og hva er den høyest ratede filmen? IMDb Movies & TV gir deg svaret.

IMDb-appen er intet nytt. Dette har vært en av de mest bejublede appene innen sin sjanger i flere år. Så hvorfor trekker vi den frem nå?

IMDb Movies & TV kom nylig i ny versjon, versjon 4, både til iPhone og Android.

Noe av det som er nytt er livestrømminger fra de store prisutdelingene. På android får du nå også mer innhold, mens iPhone-brukere kan glede seg over overhalt design og navigasjon.

Som på nettsiden er søket sentralt i denne appen. Dette kan være litt uvant for mange app-brukere. I mange apper er søk nemlig ikke en sentral funksjon, men en, gjerne begrenset, funksjonalitet er direkte tilgjengelig via knapper og menyvalg.

Er du vant med å bruke nettsidene til IMDb er det ikke noe problem, men hvis du aldri har besøkt IMDb før, er det verdt å gi appen et par forsøk før du avskriver den.

Søkefunksjonen fungerer forøvrig glimrende og er et eksempel til etterfølgelse både for andre apper, men også for mange nettsider.

God funksjonalitet til tross, det er ingen tvil om at innholdet er det sentrale her. Og nettopp innholdet stiller IMDb i en særklasse sammenlignet med alternativene. På dette feltet har IMDb nærmest monopol. Du kan også logge inn slik at du kan få ditt eget personaliserte innhold.

Er du interessert i TV og film, er opptatt av hvem som er hvem i medie-verden eller mot formodning er på en quiz hvor det er lov å bruke mobiltelefon, så er det bare å laste ned IMDb Movies & TV med en gang.

Last ned til iPhone »
Last ned til Android » Last ned til Windows Phone »

På de neste sidene kan du lese om ukens mest kuriøse app og en app du bør styre unna. Sjekk også ukens spill!