Tek.no

Test Bose SoundLink Mini 2

Bitteliten høyttaler med knallgod lyd

Bose SoundLink Mini 2 er ikke spesielt billig. Se hvorfor vi anbefaler den likevel.

Stein Jarle Olsen, Tek.no
26 Sept 2015 06:00

Det formelig kryr av Bluetooth-høyttalere i alle prisklasser, og det skal dermed ganske mye til for å skille seg ut. Bose har imidlertid hevdet seg godt, og sist vi testet en SoundLink-høyttaler ga vi gode skussmål til SoundLink Colour både hos Tek og i Teknisk Ukeblad.

Nå er det den litt mer påkostede modellen SoundLink Mini som er på testbenken. Den har nemlig fått en utgave nummer to, med en rekke nye funksjoner sammenliknet med den første.

God byggekvalitet

Utformingen er den samme som i førsteutgaven – en flat, avlang høyttaler med et kabinett i aluminium. Den er omtrent akkurat like bred som en av favorittene i dette produktsegmentet – UE Boom – og den er høy, men litt flatere. Den veier også noe mer (668 gram mot 538), noe som gir et svært høyt kvalitetsinntrykk, men kanskje er det et lite minus om du har tenkt å frakte den mye rundt i veska.

I pakken finner du høyttaleren, ladekabel og en egen ladestasjon.

Vekten og tyngdepunktet (med en metallplate under) gjør uansett at høyttaleren står helt stille uansett volum, noe som ikke alltid er tilfelle med høyttalere i denne størrelsen. Vil du ha en litt mer fargerik høyttaler, finnes det også gummideksler å få kjøpt i flere ulike farger. De beskytter også høyttaleren mot støt.

Noe av det smarteste Bose har innført, er robotstemmen som forteller deg akkurat hva du trenger å vite – hvor mye batteri som er igjen (i intervaller på 10 prosent) og hvilken enhet høyttaleren er koblet til. Her har de andre noe å lære, for denne funksjonen er rett og slett superpraktisk, og det er også at høyttaleren går rett inn i paringsmodus første gang du skrur den på.

Stor lyd i liten innpakning

Et gummipanel i bunnen, sammen med et veldig lavt tyngdepunkt, sørger for at høyttaleren holder seg på plass.

Lyden skal være den samme som på førsteutgaven, og er rett og slett imponerende stor fra en så liten enhet. Det låter typisk Bose-aktig, med punchy bass og fyldig mellomtone, men likevel godt balansert. Vokaler mangler riktignok noe oppløsning og nerve sammenliknet med større høyttalere, men dette er absolutt noe av det beste undertegnede har hørt fra en høyttaler av denne størrelsen.

Når du skrur opp lyden mot maks henger riktignok ikke bassen helt med, og det gjør at lyden kan oppleves som litt masete og påtrengende. SoundLink Mini 2 spiller heller ikke på nivå med de aller mest høytspillende; noen desibel under nevnte UE Boom på maks volum.

Det kan være en ting å tenke over om du har planlagt å bruke høyttaleren ute, men innendørs fyller den greit en middels stor stue med lyd, og den kan definitivt spille opp til fest på hybelen.

Skal du bruke den ute bør du også ta med i betraktningen det faktum at SoundLink Mini 2 ikke er vann- eller sprutsikker, selv om aluminiumskabinettet nok kan ta imot en god del juling. Der har Boom en fordel, men lyden er til gjengjeld mange hakk bedre fra Bose.

Endelig USB-lading

Batteritiden er oppgitt til ti timer, noe vi synes stemmer godt med vår opplevelse – såfremt du ikke spiller på maks. Da må du nok ned i godt under halvparten. Ladingen foregår via standard micro-USB, eller via den medfølgende dockingstasjonen, og tar drøye tre timer fra tomt til fullt.

Bluetooth-rekkevidden er oppgitt til opptil ni meter, noe vi ikke hadde noen problemer med å oppnå selv innendørs med flere (gips-)vegger mellom. Uten forstyrrende kilder tror vi fint du kan strekke dette enda litt utendørs.

SoundLink Mini 2 har innebygget mikrofon, så du kan bruke den som høyttalertelefon. Smart er også at du kan være koblet til flere enheter samtidig – for eksempel om du bruker den til å se video på PC-en – og så ringer telefonen.

En funksjon en del andre merker leverer, er muligheten til å koble flere høyttalere sammen til stereo. Det får du ikke her. Du får heller ikke NFC.

Konklusjon

Sammenliknet med den første utgaven har toeren fått USB-lading. Det må vi applaudere.

SoundLink Mini 2 låter fabelaktig sett opp mot størrelsen, med et stort lydbilde og uten den litt kassete lyden som har preget mange andre høyttalere i dette segmentet.

Den spiller riktignok ikke like høyt som de mest høytspillende konkurrentene (spesielt UE Boom og Megaboom), og bassen henger ikke med over cirka 80 prosent av volumet, men dette er likevel særdeles bra.

Prisen er imidlertid ganske stiv, med snaut 1900 kroner. I krysningen mellom størrelse og lyd vil vi imidlertid si at den er verdt det.

Alternativer

Vil du spare noen kroner er Boses egen SoundLink Colour et av de best låtende alternativene til rundt 1000 kroner. Den mangler litt av luftigheten og krispheten til storebror Mini, men er absolutt også et godt valg.

Vil du ha en høyttaler som tåler litt mer røff bruk er Logitech UE Boom nok det beste alternativet, og den får du til rundt 1500 kroner. Den nye utgaven som ble lansert for noen dager siden er helt vanntett, og spiller enda høyere enn den første utgaven. Bluetooth-rekkevidden er også økt til opptil 30 meter, men lyden er nok fortsatt noen hakk bak Bose-høyttaleren.

Om du hovedsaklig skal bruke høyttaleren hjemme og har litt mer å rutte med, både ser og låter Libratone Zipp enda litt bedre ut, og den koster bare noen hundrelapper mer i skrivende stund. Den har batteri, men er større og mer klumpete, og egner seg derfor best hjemme. Lyden er på sin side langt mer hifi-aktig enn noen av småhøyttalerne klarer å produsere.

Ta også en kikk på Sony SRS-X55, en annen liten høyttaler som spiller virkelig godt sett i forhold til størrelsen, og som prismessig ligger en hundrelapp eller to under Bose SoundLink 2.

Bose SoundLink Mini II
8
Meget bra
Anbefalt

Bose SoundLink Mini II

sitat"SoundLink Mini 2 låter fabelaktig sett opp mot størrelsen"
 • Krysse av
  Fantastisk lyd sett opp mot størrelsen
 • Krysse av
  God byggekvalitet
 • Krysse av
  Smart stemme-guide og knapper på toppen
 • Krysse av
  Lader med micro-USB
 • Bytt
  Bassen henger ikke med helt til maks volum
 • Bytt
  Batteritiden er bak de beste i klassen
 • Bytt
  Maks volum også litt bak de beste
Les også
Dette er Razers nye og kompakte Bluetooth-høyttaler
Les også
Seks gode grunner til å velge Bose multirom
Les også
Nye UE Boom 2 spiller høyere og tåler mer
Les også
Sony SRS-X55: TEST: Sony SRS-X55 har virkelig god lyd
Les også
Bose Soundlink Colour: En liten ulv i fåreklær
Les også
Denon Envaya: Denons lille Bluetooth-høyttaleren har masse trøkk – og den lader mobilen din
annonse

Les også