TestSSD-er i RAID 0 – del 1

Få bedre ytelse på SSD-en med RAID

Fire fine SSD-er har fått kjørt seg.

Innledning

For et par måneder tilbake tok vi en god kikk på RAID – altså det å la to eller flere harddisker samarbeide. Fordelen med RAID er bedre ytelse og/eller høyere toleranse for feil på en disk.

I den nevnte artikkelen fokuserte vi på ren ytelse, og viste hvordan to tradisjonelle harddisker i RAID 0 ga deg en raskere datamaskin.

Men for dem som er veldig opptatt av ytelse er det jo SSD som gjelder, så det neste naturlige skrittet for oss var å sende vår handelsreisende i SSD Jørgen på en tiggerunde.

Unge Nilsen innfridde, og noen uker senere satt vi med et smil om munnen og fire flunkende nye Corsair Force Series F80A på pulten. Denne modellen er den nyere og raskere storebroren til den allerede testede Corsair Force F40.

Bevares, med oppgitt lese- og skriveytelse på henholdsvis 280 og 270 MB per sekund er Force F80A på ingen måte siste skrik. Ferskere modeller kan by på raskere kontrollere og SATA 6 Gbit/s grensesnitt, noe som nærmest dobler den ytelsen. Et eksempel er OCZ Agility 3, som vi nettopp har testet.

Men så var det dette med å kombinere flere SSD-er i et RAID 0 da, og her var det to spørsmål vi i første omgang ønsket svar på. Det ene var hvordan rimeligere SSD-er i RAID 0, plassert i en PC med SATA 3 Gbit/s kan stå seg mot de nyere fartsmonsterne.

Det andre vi ville finne ut av var hvor mye det er å tjene på å bruke flere SSD-er i et slikt oppsett. Hvor stor er egentlig forskjellen på to, tre og fire Corsair Force F80A i RAID 0?

Dette skal vi forsøke å få en klarhet på over de neste sidene.

Takk går til Corsair for lånet av SSD-ene.