Saken har annonselenker som gir VG inntekter. Redaksjonen prioriterer uavhengig av dette.Bytt

På Tek finner du saker med annonselenker, hvor du enten kan kjøpe produktene vi har omtalt eller sammenligne priser. Det mener vi er relevant informasjon for våre lesere.

Hvilke produkter Tek skal skrive om, og hva vi skal skrive om dem, velger journalistene og ingen andre. Men det er også viktig at du vet at hvis du klikker på en slik annonselenke til prissammenligning hos Prisjakt, eller kjøper et produkt etter å ha klikket deg inn til en butikk fra en av våre artikler, tjener Tek penger. Disse annonselenkene er alltid merket med «annonselenke».

Det er viktig å understreke at når vi omtaler produkter på Tek, så er det fordi vi mener det er journalistisk interessant. Ingen kan kjøpe seg omtale i våre saker.

I tester eller produktguider er hovedregelen i VG at vi kjøper eller låner produktet. Dersom det ikke er praktisk mulig, baserer vi omtalen på produktprøver vi har fått tilsendt. I så fall opplyser vi om hvilket produkt og hvorfor.

Test

Logitech G15

Introduksjon

Klikk for større bilde

G15 er altså resultatet av et forsøk på å lage et tastatur som skal være spesielt attraktivt for spillsegmentet. Tastaturet har programmerbare knapper og et display som kan vise statistikk fra spill – eller maskinen. Videre fungerer det som en USB-hub, og har integrerte kanaler under slik at kablene kan legges ut på siden av tastaturet.

Ellers har tastaturet multimediaknapper som vi kjenner igjen fra tidligere Logitech-tastaturer. G15 er faktisk ikke lansert med norske taster, så modellen som ble sendt oss hadde engelsk tasteoppsett. Alle funksjonstaster og navigeringsknapper er plassert der de vanligvis er og G15 har ikke noe form for F-tastelås.

Metodikk
I denne testen har vi sett spesielt på spilling på tastaturet, fortrinnsvis Doom 3 og Splinter Cell Chaos Theory for PC. Vi har også testet det litt i Linux (Kubuntu 5.10). Tastaturet er også brukt til typisk kontorarbeid. Her har vi lagt vekt vurdert tastaturets ergonomi i forhold til andre tastatur.

Takk til Logitech.no for utlån av testproduktet.