TestBowers & Wilkins PX

Bowers & Wilkins gir Bose, Sony og B&O kamp om plassen som vårt favoritthodesett

Selskapet slipper sitt første trådløse hodesett med aktiv støydemping.

Skal du kjøpe deg dyre, trådløse hodetelefoner med aktiv støykansellering, begynner du etter hvert å få mange modeller å velge blant. Produsenter som Bose, Sony og B&O Play har alle gode alternativer.

Nå kommer også Bowers & Wilkins på banen med sine første trådløse modeller med aktiv støydemping. Modellen har fått navnet PX, og legger seg prismessig midt i klyngen sammen med modeller som Bose QC35 II, Sony WH-1000XM2 – og under BeoPlay H9.

Vi har nå tatt en nærmere kikk på disse klokkene for å se hvor godt de slår fra seg mot sine rivaler.

Oser kvalitet

Utformingen til klokkene er særegne. Spesielt bøylen som mellom bøylen og klokken. Bilde: Ole Henrik Johansen / Tek.no

Ut av esken ser vi raskt at de nye PW-modellene har arvet mye av grunndesignet til foregående modeller som for eksempel P5. Med andre ord beholder B&W den spesielle måten å feste klokkene til bøylen på.

Mens P5 var ganske kantete, har PX blitt noe mer avrundet, selv om de fortsatt har en rektangulær utforming. Selve klokkene er trukket i et mønstret stoff, mens ytterkanten er en stilren overflate.

Overgangen mellom klokkene og bøylen er som nevnt helt spesiell og er utformet slik at kabelen ligger synlig, innerst i den V-formede bøylen. En tøff og egen løsning fra B&W som er med å skille disse utseendemessig fra resten av markedet.

Bøylens overside er trukket i det samme, mønstrede stoffet som ringen rundt klokkene. Undersiden er derimot polstret med et meget mykt skinn.

I tillegg følger det med en oppbevaringspose, samt en USB-C-kabel så du kan lade produktet. Batteritiden er dessuten god, hvor du kan bruke hodesettet over 20 timer trådløst med støydempingen aktivert.

Krever bruk før de blir behagelige

Polstringen rundt klokkene er ganske tynne, som gir bedre plass til ørene. Bilde: Ole Henrik Johansen / Tek.no

Øreklokkene på B&W PX er store og rommer nok de flestes ører. En av grunnene til dette er at polstringen rundt øret er relativt tynn og spiss sammenlignet med andre modeller som for eksempel BeoPlay H9.

I starten vil du oppleve at denne polstringen føles stiv ut, og at bøylen trykker litt vel hardt mot hodet. Men etter litt bruk myker putene seg opp og bøylen blir mindre intens.

Klokkene veier 336 gram, noe som gjør dem en del tyngre enn konkurrenter som Bose QC35 II (309 g), BeoPlay H9 (295g) og Sony WH-1000XM2 (270 g). Likevel er ikke vekten noe problem, hvor vi over tid ikke tenkte noe videre over dette.

Etter litt bruk er det nemlig god komfort i disse klokkene fra B&W – spesielt på farten.

Enkle å bruke

Appen til B&W er enkel i bruk Bilde: Ole Henrik Johansen / Tek.no

Alle manuelle knapper som du kan bruke på B&W PW sitter plassert på den høyre øreklokken, og de er enkle å bruke. Her kan du blant annet senke eller øke volumet, pause avspilling, slå av eller på støykanselleringen, samt slå hodetelefonene av eller på.

Når du pakker opp PX første gang går de automatisk i paringsmodus, og du kan koble til to produkter av gangen. Altså kan du bruke hodesettet med mobilen på vei til jobb, mens du kobles mot PC-en din mens du sitter ved arbeidspulten.

Som nevnt kan du slå av eller på støykanselleringen direkte på hodetelefonen, en om du vil regulere hvor mye kansellering som skal legges på må du laste ned en app i tillegg.

Denne er også av det enkle og ryddige slaget, hvor du primært kan slå av eller på støykanselleringen, samt definere hvor mye lyd som skal slippe igjennom på de tre ulike nivåene du har til rådighet.

Samtidig har du en undermeny som lar deg definere sensitiviteten på sensoren som oppdager om du tar av deg hodetelefonene eller ei. PX skrur nemlig automatisk av lyden om du tar dem av deg, en hendig funksjon. Samtidig så slår de seg av etter å ha vært inaktiv i en periode, og slår seg automatisk på og kobler seg til når du tar dem på deg igjen.

Siden det kan variere veldig hvor store ører du har, om du bruker briller eller tilsvarende, har du derfor mulighet å justere ned eller opp på sensitiviteten til hodetelefonene.

Kan brukes mot PC uten Bluetooth

B&W PX er først og fremst myntet på deg som vil høre musikk via en trådløs overføring. Men de har også andre muligheter som kan være interessante.

Som på de fleste andre trådløse hodetelefoner kan du koble deg til enheter via en jack-kabel. Noe du kan oppleve å måtte gjøre for få lyd på en flytur hvor det er innebygget underholdning i seteryggen foran deg.

Har du en PC uten Bluetooth kan du dessuten koble hodetelefonene til via USB-kabelen som følger med, hvor de dukker opp som en egen enhet uten at du trenger et eget lydkort. En hendig løsning hvor du kan bruke mikrofonen i hodesettet til å kommunisere med.

Samtalekvalitet

Alle funksjonsknappene sitter plassert på den samme klokken. Bilde: Ole Henrik Johansen / Tek.no

Denne er nemlig relativt god – spesielt om du sitter i et miljø der det ikke er for mye støy rundt deg. Vi prøvde oss på en PC via TeamSpeak, og tilbakemeldingene var at de i andre enden kunne høre oss greit, men at lyder som tasting på tastaturet også kom med.

Du kan også bruke hodesettet direkte som en handsfreeløsning mot mobilen eller bilen din. Riktignok vil du på samme måte oppleve at mikrofonen fanger opp en del av bakgrunnsstøyen – som for eksempel Bose QC 35 II gjør i langt mindre grad – men fortsatt er PX gode nok til at de i andre enden hører greit hva du sier.

Lydkvalitet

Det beste hodesettet vi har testet når det kommer til ren lydkvalitet er B&O BeoPlay H9 – og de er fortsatt et par knepp hvassere enn den nye modellen til B&W, etter vår mening.

Noe av det første som slår oss er at stereoperspektivet ikke er like åpent og luftig med PX. Hører vi på musikk fra for eksempel Pink Floyd eller Eric Clapton, er detaljene gode, men instrumentene blir mer klemt sammen og derfor noe vanskeligere å skille fra hverandre enn med H9.

Lyden er altså litt mer innesluttet, men fortsatt så kan PX skilte med en god dynamikk, selv om mellomtonene kan være litt vel frempå. Med andre ord er vokaler litt mer fremtredende, og kombinasjonen med litt innelukket lyd gjør at det hele blir litt mer masete enn det trenger.

Når det er sagt, så er det langt fra noen dårlig kvalitet du får levert med PX. Bassen er forholdsvis robust, men i noen tilfeller litt ullen og utydelig, og den ikke går like lavt som på H9. Diskanten er også bedre enn hva tilfellet var med P5, slik at du får skarpere og mer detaljerte toner i de øverste toneleiene. Men fortsatt er det mer å hente på oppløsning og detaljer versus de aller beste.

Hvordan du får den beste lydkvaliteten varierer også etter hvor du befinner deg. Sitter du i et stille rom vil du merke at det er ganske stor forskjell i lyden om du har aktivert støykanselleringen eller ei. Uten denne påslått flytter lydbildet seg litt mer foran deg og blir litt varmere i klangen, mens med støydempingen på blir lyden mer steril og fokuset flyttes mer bakover.

Denne forskjellen er enklest å merke når du sitter et sted hvor det er stille rundt deg. Selve klokkene er godt lydtettet mot omgivelsene, ergo har du ikke noe spesielt behov for å ha på støykanselleringen da heller.

På farten så endrer ting seg. Klokkene har en god støykansellering som kan gi QC35 II kamp om beinet. I appen kan du som nevnt velge mellom ulike moduser, slik at du for eksempel kan høre hva som skjer rundt deg når du er ute og går i trafikken.

Når støynivået rundt deg øker så kommer lydbildet du får med støykanselleringen på mer til sin rett. Fortsatt hadde vi ønsket et bredere lydbilde, men siden klokkene er bedre til å sperre ute støy enn for eksempel H9, gjør de seg bedre i denne settingen enn når det er helt stille.

Kort oppsummert

Sammenlignet med de beste trådløse hodesettene på markedene med aktiv støykansellering, gjør ikke den nye PX-modellen fra B&W seg bort på noen måte. Om vi bryter behovet ditt ned i to kategorier; best mulig lydkvalitet eller best mulig støykansellering, finnes det bedre modeller for begge disse to enn B&W PX.

Når det kommer til ren lydkvalitet så er denne god hos den nye utfordreren, men mangler åpenhet og en mindre aggressiv mellomtone for å kunne tukte BeoPlay H9 – som etter vår mening fortsatt er kongen på haugen her. Samtidig koster H9 også en snau tusenlapp mer enn PX.

Samtidig så er støykanselleringen ikke fullt så automatisk og presis som den du får med Sony sin nye WH-1000XM2-modell. Likevel er den like god som for eksempel den du får med Bose QC35 II – altså er du fortsatt inne blant topp tre på markedet.

B&W PX får et anbefalt stempel i vår bok. Bilde: Ole Henrik Johansen / Tek.no

I tillegg har B&W PX et solid og tøft utseende, hvor robuste materialer gir deg godt med kvalitetsfølelse. Dessuten er utformingen den flotteste blant hodesettene vi har testet. Og etter litt bruk er komforten god – gitt at du liker et hodesett som er litt fast i polstringen.

Batteritiden henger med de fleste andre modeller, med rundt 22 trådløse timer med støykansellering før det må innom laderen igjen.

Om vi oppsummerer hele pakken så gjør B&W seg fortjent til et Anbefalt-stempel i vår bok, og kombinasjonen av god lyd og en velfungerende støykansellering gjør at de snuser på en høy plassering i sin prisklasse – dog ikke blant de aller beste.

Alternativer

B&O Play BeoPlay H9
Om lyden er aller viktigst

B&O Play BeoPlay H9

Som vi allerede har vært inne på så er vår klare favoritt på ren lydkvalitet disse klokkene fra B&O Play. Her får du også støykansellering, men det er først og fremt en strålende lydopplevelse du betaler for. Samtidig er også designen god, hvor hyppig bruk av skinn og aluminium står i fokus.

Sony WH-1000XM2
Suveren for deg som flyr mye

Sony WH-1000XM2

Vil du ha den aller beste støykanselleringen så er disse klokkene fra Sony de aller beste du får. Ved hjelp av en egen sensor justerer de seg etter trykket der du er, altså vil du få mye glede av disse om du flyr mye. Dessuten er lydkvaliteten meget god.

Bowers & Wilkins PX
8.5
Meget bra
Anbefalt

Bowers & Wilkins PX

sitat"B&W har en totalpakke som er lett å like. "

Fordeler

 • Krysse av
  Meget god byggekvalitet
 • Krysse av
  Flott design
 • Krysse av
  God komfort
 • Krysse av
  Sitter godt når du beveger deg
 • Krysse av
  Enkel og ryddig app
 • Krysse av
  God batteritid
 • Krysse av
  Lydkvaliteten er aller best på farten
 • Krysse av
  Kan brukes direkte mot en PC via USB
 • Krysse av
  Muter automatisk når du tar de av deg

Ting å tenke på

 • Bytt
  Mangler litt åpenhet i lyden
 • Bytt
  Mellomtonene kunne vært mindre fremtredende
annonse
B&W PXI samarbeid med vår kommersielle partnerPrisjakt.no
Ikke på lager
Les også
Blant de aller beste hodetelefonene med aktiv støydemping
Les også
Sony WH-1000XM2: Noen av de beste støydempende hodetelefonene har blitt enda bedre
Les også
Vi har testet nesten 50 trådløse hodetelefoner. Dette er våre anbefalinger
Les også
Trådløse hodetelefoner over 2000 kroner: Dette er segmentet hvor du absolutt ikke bør kjøpe Bose
annonse