Saken har annonselenker som gir VG inntekter. Redaksjonen prioriterer uavhengig av dette.Bytt

På Tek finner du saker med annonselenker, hvor du enten kan kjøpe produktene vi har omtalt eller sammenligne priser. Det mener vi er relevant informasjon for våre lesere.

Hvilke produkter Tek skal skrive om, og hva vi skal skrive om dem, velger journalistene og ingen andre. Men det er også viktig at du vet at hvis du klikker på en slik annonselenke til prissammenligning hos Prisjakt, eller kjøper et produkt etter å ha klikket deg inn til en butikk fra en av våre artikler, tjener Tek penger. Disse annonselenkene er alltid merket med «annonselenke».

Det er viktig å understreke at når vi omtaler produkter på Tek, så er det fordi vi mener det er journalistisk interessant. Ingen kan kjøpe seg omtale i våre saker.

I tester eller produktguider er hovedregelen i VG at vi kjøper eller låner produktet. Dersom det ikke er praktisk mulig, baserer vi omtalen på produktprøver vi har fått tilsendt. I så fall opplyser vi om hvilket produkt og hvorfor.

TestApple iPhone 4S

iPhone 4S Henger med i tetsjiktet

Utenpå er det lite som forteller at dette er en ny mobil, men innmaten imponerer.

For svært mange vil iPhone 4S være den beste mobiltelefonen som finnes. Den er rask, løser alle tenkelige oppgaver, ser bra ut, har god skjerm og brukbart batteri. I tillegg er den superenkel å bruke.

Jo,da - vi har funnet enkelte ting å plukke på, som at nettleseren ikke har støtte for Flash, du kan ikke bytte minnekort, og det er store begrensninger i hva du får lov til å dele med andre. Men ikke noe av dette rokker ved det faktum at iPhone 4S er en suveren mobiltelefon. Problemene med dårlig antenne og samtaler som blir brutt på grunn av svakheter ved nærsensoren ser også ut til å være fikset. Den viktigste invendingen vi kan se mot iPhone 4S er at den er låst til et økosystem der Apple sitter med bukten og begge endene. Helt greit for mange, men tilsvarende uholdbart for en del andre.

Forbedret innmat

iPhone 4S er ikke den lekre iPhone 5 med aluminiumsdeksler og stor skjerm, slik mange hadde ønsket seg. Designen er velkjent, og du skal være svært interessert i mobiltelefoner for å se forskjell på en iPhone 4 og en iPhone 4S. De små forskjellene som er synlige skyldes at antenneteknologien er ny. Det skal ikke bare gjøre telefonen brukbar i flere typer mobilnett, men det skal også hindre at antennen svikter som en følge av måten du holder mobilen på.

Skjermen på iPhone 4 er ikke endret i det hele tatt. Noen synes iPhone 4 er stor nok som det er, og mener 3,5 tommer er nok. Andre stiller seg undrende til at Apple ikke følger konkurrentene og øker skjermflaten. Skjermen på iPhone 4S er så skarp og klar at du fint kan se små detaljer, selv om den bare måler 3,5 tommer. Det kan bli litt trangt når du surfer på nettet, og om du skal bruke mobilen for å se film eller streame TV, så er skjermstørrelsen på iPhone 4S bra, men ikke best.

De andre nyhetene i denne mobilen handler om raskere prosessorer, mer minne i toppmodellen, og et bedre kamera. Den raske prosessoren gjør det mulig å filme i HD 1080p, men HDMI-tilkobling til TV er ekstrautstyr.

Mer brukervennlig

Vi liker menyene og setter pris på at også iPhone nå kan vise statusinformasjon på en bedre måte. Nedtrekksmenyen viser i tillegg til status også aksjekurser og værvarselet. Dette revolusjonerer ikke iPhone, men er det nærmeste du kommer til de små widgetene som brukes av konkurrentene. Når det gjelder tilpasning av grensesnittet er iPhone fremdeles langt bak konkurrentene. På den andre siden får vi ta med at Apples brukergrensesnitt er svært raskt og intuitivt, og at det ikke er noen fare for at du skal rote deg bort i menyene.

IPhone 4S er raskere enn iPhone 4, og i hastighet helt på høyde med toppmodeller som Samsung Galaxy S II, selv om prosessoren jobber på en litt langsommere klokkefrekvens. I noen tester, som Browsermark, er iPhone raskere enn noen annen mobiltelefon.

Med vanlig bruk merker du ikke så mye til telefonens superkrefter. Det gikk greit før, og det går greit nå. Det er først når iPhone 4G settes på tøffere oppgaver som grafikktunge spill, videoredigering eller i ytelsestester at vi ser hvor stort fremskritt Apple faktisk har gjort med denne modellen.

På bærtur med Siri

Den personlige talestyrte assistenten Siri er spennende, men når du har gått lei av å sjekke hva hun svarer på dine mer eller mindre fornuftige spørsmål, så er vi ikke så sikker på at hun vil bli mye brukt. Selv om Siri er et stort fremskritt innen talegjenkjening og taleanalyse, så tolker hun fremdeles mye feil. Når hun heller ikke kan lese norsk eller gjøre oppslag utenfor USA, så blir nytteverdien liten.

I realiteten er hun best egnet som snarvei til å stille alarmen eller starte musikkspilleren. I tillegg er hun flink til å fortelle hvordan været blir, om du bare spør på den riktige måten.

Svært bra kamera

Kameraet i iPhone 4S er overraskende bra. Det tar gode bilder også i svakt lys, og er på høyde med de fleste av konkurrentene. Nokia N8 har et bedre kamera, men her er brukergrensesnittet tregere og langt mer omstendelig.

Den viktigste konlurrenten til iPhone 4S er antakelig iPhone 4, som vil ha mange av de samme funksjonene, men blir rimeligere i pris. Den har svakere kamera og er ikke like rask, men for mange er den mer enn rask nok.

Et annet alternativ er Samsung Galaxy SII. Denne har større skjerm med flere farger. Nettleseren støtter flash, og du kan bruke minnekort. Men batterikapasiteten er svakere enn på iPhone 4S. Alternativt kan du vente på en av de andre toppmodellene som er varlet å komme ganske snart. Her er Samsung Galaxy Nexus, Samsung Galaxy Note, Motorola Droid Razr og HTC Sensation XL av de heftigste alternativene.

Les hele testen av Apple iPhone 4S på Amobil.no

Les også
Samsung Galaxy Note: Mobilen som fikk for mye Møllers Tran
Les også
Cluzee utfordrer Siri
Les også
iPhone 5 og iPad 3 kan være bekreftet
Les også
Motorola XT910 Razr: Møt en helt unik Android-mobil
Les også
HTC Titan: Fy flate, for en mobilskjerm!
Les også
Disse mobilene bør du kjøpe til jul
Les også
HTC Sensation XL: Diger, deilig og underholdende
Les også
Huawei Vision U8850: Klarer kineserne å gjenta suksessen?
Les også
Fortsatt dårlig batteri på iPhone
Les også
– Apple skrotet iPhone 5
Les også
Nå kan iPhone og iPad oppgraderes
Les også
Apple innrømmer batteriproblem på iPhone 4S
Les også
Disse mobilene kommer i november
Les også
Nå kan du stemme på Norges Favorittmobil
Les også
Vi har snakket med søstra til Siri
Les også
Apple Thunderbolt Display 27": Leverer sylskarpt bilde
Les også
Så mye raskere er iOS 5
Les også
– Onsdag slår Nokia knockout på iPhone
Les også
Steve Jobs ville hevne seg på Google
Les også
Så bra er videokameraet til iPhone 4S
Les også
iPhone 4S knuste iPhone-rekord
Les også
Samsung vil stoppe iPhone 4S i to nye land
Les også
Slik er iPhone 4S
Les også
Her står vi i iPhone-kø
Les også
Nå er iPhone og iPad forvandlet
Les også
Rekordstart for iPhone 4S
Les også
iPhone 4 er fremdeles bestselgeren
Les også
– Samsung eier iPhone-antennen
Les også
Hils på iPhone 4S
annonse