Test

Stor test av musikktelefoner

Konklusjon

I vår samletest av musikktelefoner har vi gått grundig til verks når vi har testet lydkvaliteten, i samarbeid med en lydekspert som tester hodesett for vår søsterside Audiovisuelt.no. I tillegg har vi tatt en grundig gjennomgang på brukervennligheten hva gjelder musikkspilleren.

Skal du ha en god musikktelefon, bør også telefonen være god i daglig bruk. Den bør fungere bra til å ringe og sende tekstmeldinger og design, kamera, underholdning, teknologier og funksjoner spiller også en rolle.

Til slutt har selvsagt prisen sitt å si i. For at telefonen skal komme godt ut i vår test, må den smake minst like mye som den koster.

side 2 kan du lese om alle telefonene i testen.

Er lyden viktigst?

Dersom du er ekstra opptatt av lyd, kan du bla til side 3 der vi utelukkende har bedømt lydkvaliteten i hver av telefonene.

side 3 kan du også se hvilke typer hodesett de forskjellige telefonene kan drive, for å finne ut om du bør kjøpe krevende øreplugger, et enkelt sett hodetelefoner eller krevende hodetelefoner for å få best lyd ut av telefonene som er med i testen.

Vinner: Sony Ericsson Xperia X10

Sony Ericssons Xperia X10 har kanonbra lydkvalitet, og kan drive alt fra enkle til krevende hodesett uten å få problemer med å gjengi lyden riktig. Samtidig som den har den beste lydkvaliteten i testen, er også musikkspilleren brukervennlig og innovativ.

Telefonen i seg selv er også svært god til mye forskjellig bruk. Den er god til å ringe og sende tekstmeldinger med, den har en stor og god skjerm som gjør den utmerket til å surfe på nett og se film og den har alle teknologiene vi kan kreve av en telefon i toppsjiktet.

Samtidig har telefonen Android, med medfølgende markedsplass der du kan hente et utall spill og programmer for underholdning og nytte.

Xperia X10 er testens suverene vinner med den beste lydkvaliteten samtidig som den er svært god på andre felt.

Billigere alternativ: Nokia X6

Blir testvinneren litt i dyreste laget? Det finnes alternativer som er langt billigere, har god lydkvalitet og som fungerer bra som mobiltelefon.

X6 har ikke like stor skjerm og er ikke like spekket av teknologier og innovative funksjoner som Xperia X10, men fungerer strålende som musikktelefon. Dette er en fengende musikkmobil som hevder seg blant de beste.

Delt lydkvalitet på Iphone

Iphone imponerte oss i vår test når vi plugget til krevende øreplugger. Her blir lyden naturtro, akkurat slik den er ment å lyde. Her er vi rett og slett storfornøyde!

Dessverre er de medfølgende ørepluggene svært dårlige, samtidig som Iphone ikke klarer å drive hverken enkle eller krevende hodetelefoner. Derfor kommer Iphone dårlig ut i vår test.

Dersom du klarer deg med et sett gode øreplugger, gir Iphone deg likevel svært god lydkvalitet og spiller i hele 30 timer før batteriet gir seg.

Styr unna: Sony Ericsson Aino

Dårligst resultat i vår test er det Aino som får. Dette er en helt grei mobiltelefon i seg selv, men lyden fra musikkspilleren er blikkboksaktig med ukontrollert og rumlende bass. Som musikkgjengiver duger ikke dette.

Vi lar oss heller ikke imponere av Sony Ericsson W995 og W595.


Les hele samletesten »