Test

Røffe øreplugger til treningsøkten

Introduksjon

Det skal godt gjøres å fly en tur uten å observere noen med Boses Quiet Comfort hodetelefoner på sitt velfriserte hode. Deres hodesett med aktiv støydemping har vært en øredøvende suksess i flere år. Når det gjelder ørepluggene deres er lyden og dempingen en annen sak.

Ny serie plugger

Bose har lansert en ny serie øreplugger, som inkluderer IE2 for musikklytting, MIE2 med innebygget mikrofon for bruk sammen med mobiltelefon og MIE2i til Apple-produkter. Vi tar en nærmere titt på førstnevnte, IE2. Veiledende pris er satt til 900 kroner.

Ingen av de nye hodesettene er lydkansellerende eller lydisolerte. De slipper tvert imot inn en del støy fra omgivelsene. Dette er ikke nødvendigvis noen ulempe når man beveger seg rundt i byen og helst ikke bør avsondre seg selv fullstendig.

På tog og fly kunne det imidlertid vært en fordel å slippe unna noe av støyen. Det at man må skru opp lyden til skadelige nivåer for å overdøve for eksempel flystøy er grunn nok i seg selv til å velge plugger fra en annen leverandør.

Stilig design

Ikke overraskende er nivået på design fra Bose på topp. Det første som møter oss når vi åpner esken med IE2 er et flott skinnetui.

Bose har differensiert seg fra andre produsenter ved å benytte kabler som er både sorte og hvite. Mikrofoni er en egenskap ved kabler som er langt viktigere enn å se kul ut. Vi gleder oss over at det er valgt et materiale som ikke videresender mye lyd når man er i bevegelse.

Øreplugger med hardere isolasjonsmaterialer rundt ledningen vil overføre en del støy når ledningen beveger seg. Dette kan være svært plagsomt, og gjør at man kvier seg for å bruke sitt dyrt ervervede hodesett.

Ingen spesifikasjoner

Amar Bose, grunnlegger av den amerikanske bedriften Bose, tilhører den subjektive skolen innen audio-design. Det vil si at han ser liten sammenheng mellom målinger av støy, sinusbølger og andre tekniske parametre og den subjektive opplevelsen av god lyd.

Der objektivistene gjør alt de kan for å få sine produkter til å måle best mulig, er Bose mest opptatt av å sjekke hvordan det låter. Nå kan det diskuteres, og det har allerede blitt grundig diskutert, hvorvidt Boses suksess er en følge av produktenes lydgjengivelse, markedsføringen eller en kombinasjon av disse.

Innhold i pakken

  • Bose IE2
  • 6 sett silikontupper i tre forskjellige størrelser
  • Skinn-etui