Til hovedinnhold

Folkevogn med Porsche-motor

Folkevogn med Porsche-motor

Testresultater

Smartmobil med GPS og meget bra kamera. Støtter EDGE og Turbo-3G. FM-radio og TV-utgang.
Svakt headsett, glatte og flate taster. Høy plastfaktor

Totalinntrykk

Prisklasse

Menynavigering

Brukervennlighet

Design

Denne mobiltelefonen ligger godt i hånden, har store knapper og en skarp og god skjerm. Menyknappen er god, og skjult bak den litt unselige fasaden finner vi avansert teknologi som Turbo-3G, TV-utgang, 5 megapiksler kamera med ekte blits og innbygget GPS for navigasjon.

Muligheten for å gjøre opptak i VGA-format med 30 bilder per sekund, samt TV-tilkobling, gjør at du faktisk kan ha glede av å koble telefonen til en større skjerm. At du også kan lese e-post eller spille spill på storskjerm er selvfølgelig ingen ulempe.


Tastene er flate og glatte. Det er ingen ideell utforming.
Designen er klassisk, hvilket navnet jo også røper. Menytasten fungerer godt, men vi er ikke så begeistret for de helt flate og glatte alfanumeriske tastene. Dekslene sitter godt, og på baksiden av mobiltelefonen er det litt pynt i form av forkrommede detaljer. Vi klarer like vel ikke fri oss fra følelsen av at dette ser ut som en billigmobil. Dette inntrykket forsterkes også av at knappen som åpner linsedekselet er en stor plastknapp som sitter litt skjevt i sporet (bildet over).
Nesten N-serie
Nokia 6220 Classic er en smartmobil med Series60 operativsystem. Vi merker oss at det egentlig ikke er så mye som skiller denne modellen fra N78.
N78 har Wlan og en anelse større skjerm, i tillegg til at den har en mer moderne design. 6220 classic har heller ikke touch-navigasjon på menytasten, eller FM-sender for overføring av lyd til radio. Dessuten har den ikke den samme karusellmenyen som du finner på N-series.
Megapiksler
Men kameraet i 6220 Classic imponerer oss. Ikke bare fordi det er mange megapiksler, men fordi vi enkelt kan ta bilder med bra resultat, også innendørs. Her er 6220 Classic langt bedre enn sin ”storebror” N78. Autofokus fungerer bra, og linsen fra Carl Zeiss er beskyttet av et deksel.
Det er også enkelt å laste opp filer til internett-tjenester som OVI og Flickr. Når alt er konfigurert riktig kan du laste opp innhold til nett med ett tastetrykk. Telefonen støtter også geotagging av bildene. Oppsettet er ikke vanskelig, men er du ukjent med Nokia kan det være greit å ha bruksanvisningen for hånden.


Videoopptak går fint, med tilsvarende kvalitet som på toppmodellen N95 8GB.

Spill
Telefonen har spillene Tiger Woods PGA-tour, og Marble Cannon, men det er bare sistnevnte som faktisk ligger i mappen som heter spill på mobiltelefonen.
Golfspillet ligger i mappen ”Mine egne”, til tross for at vi ikke selv har lastet det ned, eller på annen måte definert spillet som personlig innhold. Flere spill kan lastes ned direkte til mobilen fra Nokias sider.
Ekstra kostnader
6220 Classic har fullversjonen av QuickOffice installert, men når vi forsøker å åpne et nytt dokument blir vi bedt om å kjøpe lisens. Når vi forsøker å bestille lisensen får vi beskjed om at den koster 355,14 kroner.
Har du behov for et slikt program er dette kanskje ikke uoverkommelig. Da kan du både lese og redigere Office-dokumenter (også Office 2007). Du kan også kjøpe en enklere versjon av programmet for 192,49 kroner.
Mail-støtte
Mail for Exchange er av en eller annen grunn ikke i nedlastingskatalogen på mobiltelefonen, men siste versjon kan lastes ned fra Nokia (her) og installeres på telefonen.
Programmet krever registrering, men er ellers gratis. Om du ikke bruker Exchange kan du synkronisere mot POP3 eller IMAP.
GPS
GPS-løsningen er som på de øvrige Nokia-modellene vi har testet i det siste. Her er ikke noe innbygget kompass, så som fotgjenger kan det være litt vanskelig å orientere seg. Ved førstegangsbruk av GPS brukte telefonen nesten 10 minutter på å finne egen posisjon. Det er mer enn vi er vant til fra konkurrerende GPS-systemer, og får oss til å lure på hvordan Nokia har implementert A-GPS. Vi opplevde nemlig tilsvarende venting med E71, N95 og N78.
For å bruke navigasjonsfunksjonen i Nokia Maps må du kjøpe lisens. Det tre første månedene kan du imidlertid prøve programmet gratis. En egen blå lampe indikerer at GPS er aktiv, og vi liker at telefonen har fått en egen knapp som starter Nokia Maps.
Lydkvaliteten ved samtaler er god. Skjermen er litt ømfindtlig for sollys, men ikke så ille at det er håpløst.

Lavterskel

Alt i alt en svært funksjonsrik smartmobil som ser ut som en kjedelig billigmobil. Muligens kan løsningen med smartmobil i dekslene til en standardmobil få flere til å gå over fra Series40 til Series60 .

Nokia 6220 Classic koster noe over 3000 kroner, og er følgelig ikke av de aller rimeligste mobiltelefonene. Men i forhold til ytelsene er det lite å utsette på prisen.

Bildeeksempler

Testresultater

Smartmobil med GPS og meget bra kamera. Støtter EDGE og Turbo-3G. FM-radio og TV-utgang.
Svakt headsett, glatte og flate taster. Høy plastfaktor

Totalinntrykk

Prisklasse

Menynavigering

Brukervennlighet

Design

Bildeeksempler

Spesifikasjoner

Testresultater

Smartmobil med GPS og meget bra kamera. Støtter EDGE og Turbo-3G. FM-radio og TV-utgang.
Svakt headsett, glatte og flate taster. Høy plastfaktor

Totalinntrykk

Prisklasse

Menynavigering

Brukervennlighet

Design

Testresultater
Størrelse/Batteri-
Størrelse108x46,5x15,2
Vekt90g
Standby-tid250 timer
TaletidOpp til 3,5 timer (GSM)
Tilkobling-
BluetoothJa Ja, med A2DP
USB-portKrysse av
Meldingsfunksjon-
TasteutformingSvak
MMSKrysse av
EpostJa Ja, god løsning
Sosiale tjenesterKrysse av
OrdbokKrysse av
Kamera/Display-
Brukervennlighet, kameraLett å bruke, også inne
Bildegjengivelse inneGod
Bildegjengivelse dagslysMeget god
Bildeoppløsning5 megapiksler
VideoopptakJa Ja, meget bra
Skjermstørrelse240x320 2,2 tommer
Fargedybde16 mill
Minne-
Minnekapasitet120 MB tilgjengelig
Støtte for minnekortJa Ja, 1GB følger med
Nettverk-
UMTSKrysse av
EDGEKrysse av
1900-bånd (trippelbånd)Krysse av
WLANBytt
GPSKrysse av
Tilbehør/Media-
FM-radioKrysse av
MediaspillerKrysse av
JavaKrysse av
Stereo handsfreeJa Ja, ikke 3,5mm overgang
Generelt-
TotalinntrykkEn god mobiltelefon
PrisklasseMedium/høy
MenynavigeringGod
BrukervennlighetGod, men litt svake taster
DesignZzzzzzz
Støttede applikasjoner-
Spill på mobilKrysse av
Utgåtte egenskaper-
GPRSKrysse av
IRBytt
Push and talkKrysse av
Nye egenskaper-
LTEKrysse av
NFCKrysse av
SAR-verdiKrysse av
WIMAXKrysse av
DMBKrysse av
TouchJa0
Mer om
annonse