Tek.no

Test

Musikkstasjon til mobilen

Espen Irwing Swang
11 Des 2007 15:01

Tilbehørskatalogen til Sony Ericsson blir stadig tykkere, og ett av de siste skuddene på stammen er denne stereohøyttaleren for skrivebordet. 
Les også:
- Oppladbar musikkball
- Minihøyttalere til musikkmobilen
- Test: Parrot Boombox – Party på boks
Nytt ved denne bordstasjonen er at den har fått ett dreibart hjul i fronten, som gjør at den passer med alle nyere Sony Ericsson-mobiler, uavhengig av hvor på mobilen vi finner ladeporten.
Dreiehjulet brukes også til å justere hvor langt frem gummisirkelen på hjulet skal komme, slik at telefonen får best mulig støtte. 

Ikke party-anlegg

Som høyttalersett er ikke MDS-65 på noen måte imponerende. Lydkvaliteten er middelmådig, og særlig sliter den med de laveste frekvensene. Det er greit nok om du vil høre radio eller spille lav musikk på nattbordet, men har du invitert til fest håper jeg virkelig du har noe annet å kjøre musikken på.

Høyttaleren er lett å flytte rundt, så om du vil spille musikk i garasjen eller høre radio på kjøkkenbenken, så er MDS-65 absolutt ett alternativ. En innbygd FM-antenne gjør at du kan høre radio uten å koble til ekstra antenne, forutsatt at du har en mobiltelefon med FM-radio i.

Men settet kan på ingen måte måle seg med Sony Ericsson MDS-70, som har separat basselement og overrasker med god lyd. 

Batterier

En fordel MDS-65 har er at den kan drives på batterier. Setter du i seks AA-batterier får du en reisehøyttaler som også kan lade mobiltelefonen. Men MDS-65 virker bare som lader når den er koblet til strømnettet.

Det følger ikke med noen fjernkontroll til MDS-65, og du kan ikke bruke høyttaleren til konferansesamtaler. Får du et innkommende anrop må du følgelig ta telefonen ut av holderen for å høre hva den andre parten sier. 

Sjekk pris

Alt i alt en stilig høyttaler og FM-antenne uten imponerende ytelse. Den har 3,5 mm inngang for tilkobling av andre typer spillere, og en fot som gjør at den står støtt på bordet. Prisen varierer fra butikk til butikk. Får du den til 6-700 kroner er det et godt kjøp. Men må du ut med 1000 kroner eller mer bør du sjekke andre alternativer.

annonse

Les også