Tek.no

Test

Dette er ukens apper

Shutterstock / montasje (Tek.no)
13 Mar 2016 08:00

Solar Walk

Tett på sola

Jeg pleier å slite med å rekke tog og fly. Etter å ha sett «The Martian» er jeg ganske sikker på at jeg ikke booker en tur til Mars.

Det er så store avstander der oppe over atmosfæren at det er fort gjort å duppe av før man vet ordet av det. Bare å reise rundt i solsystemet vårt tar jo tid, så det gjelder å følge svært nøye med på reisepapirene for å unngå å komme for sent. Så kan man heller slappe av i hypersøvn senere. Men det er jo veldig pent der oppe, hvis en ser bort fra all ventingen. Da er det hendig med en app som komprimerer verdensrommet så mye at den får plass i en smarttelefon, og likevel gir deg den beste oversikten over planetene jeg har sett siden overlærer Pedersen ødela isopor-solsystemet i O-fagtimen i sjette klasse. Vi snakker om Solar Walk.

Når du starter appen, kan du velge om du vil se solsystemet med «naturlige avstander» mellom stjerner og planeter, eller med avstander en gjennomsnittlig romferje kunne gjort unna på noen timer. I begge moduser står himmellegemene ellers i rett forhold til hverandre. Du kan zoome og snurre på den planeten eller stjerna du velger som midtpunkt, og resten av solsystemet snurrer rundt dette punktet. For at du skal slippe å måtte zoome utover i bokstavelig talt det uendelige, begrenser Solar Walk seg til Melkeveien og en del av stjernene der. Solar Walk er langt fra å være uttømmende på info eller finesser, men er kanskje den appen som gir deg best oversikt over solsystemet, og er ypperlig som redningsplanke når barn spør om noe interplanetarisk.

Solar Walk

Format: Android og iPhone
Pris: Gratis, kjøp i app

Last ned til Android » Last ned til iPhone »