Til hovedinnhold
Saken har annonselenker som gir VG inntekter. Redaksjonen prioriterer uavhengig av dette.Bytt

På Tek finner du saker med annonselenker, hvor du enten kan kjøpe produktene vi har omtalt eller sammenligne priser. Det mener vi er relevant informasjon for våre lesere.

Hvilke produkter Tek skal skrive om, og hva vi skal skrive om dem, velger journalistene og ingen andre. Men det er også viktig at du vet at hvis du klikker på en slik annonselenke til prissammenligning hos Prisjakt, eller kjøper et produkt etter å ha klikket deg inn til en butikk fra en av våre artikler, tjener Tek penger. Disse annonselenkene er alltid merket med «annonselenke».

Det er viktig å understreke at når vi omtaler produkter på Tek, så er det fordi vi mener det er journalistisk interessant. Ingen kan kjøpe seg omtale i våre saker.

I tester eller produktguider er hovedregelen i VG at vi kjøper eller låner produktet. Dersom det ikke er praktisk mulig, baserer vi omtalen på produktprøver vi har fått tilsendt. I så fall opplyser vi om hvilket produkt og hvorfor.

Supertooth Buddy vs Jabra Cruiser

Vi vet at bøtesatsene for å snakke i mobiltelefonen mens man kjører ikke er hyggelige, og det er naturlig at å ha en arm mindre under bilkjøring kan føre til at man tar en pause fra bruk av blinklys- og langlysspaken samtidig som vindusviskerne kan bli knotete å aktivere.

Det du trenger er en håndfri, men de små håndfriene du fester på øret blir ofte liggende hjemme eller på jobben. Vi mener den beste løsningen er å ha en egen håndfriløsning i bilen, og dersom det ikke er innebygget i bilen din kan håndfrier som festes i solskjermen være en god løsning.

Vi har testet to slike opp mot hverandre fra de to produsentene som har laget en rekke forskjellige bilhåndfrier; Jabra Cruiser og Supertooth Buddy.

Les alle våre tester av trådløse håndfrier »

Design, brukervennlighet og funksjoner

En mobilholder følger også med Buddy.

Supertooth Buddy

Det første vi legger merke til på Supertooth Buddy er at festemekanismen og selve håndfrien er delt i to, og festes i hverandre med en magnet. For å lade håndfrien er det dermed svært enkelt å fjerne den fra solskjermen. Dette gjør også at du kan bruke den som konferansehøyttaler eller lignende.

Supertooth Buddy lades ved hjelp av en Micro-USB-kabel, og med medfølgende utstyr kan du lade den via USB eller sigarettenneruttaket i bilen din.

De fem tastene er markert med tydelige ikoner, så du trenger bare å ofte håndfrien et kjapt blikk for å finne tasten for å ta telefonen, styre volumet eller avvise samtalen.

Håndfrien støtter tilkobling fra to telefoner samtidig, slik at den kan brukes uansett hvilke av de to tilkoblede telefonene som ringer.

Det er stort sett det du kan gjøre med Supertooth Buddy, og det er sannsynligvis akkurat det du trenger.

Kjekt er det også at en stemme leser opp telefonnummeret som ringer deg ved innkommende anrop, og du kan også bruke stemmestyring for å ringe ut.

Designmessig utmerker Supertooth Buddy seg som liten og tynn, og den festes i solskjermen i lengderetnignen. Mange vil imidlertid mene at den ser litt billig ut, med mye matt plast.

Jabra Cruiser

Ved første øyekast er det vanskelig å skjønne hvordan du bruker Jabra Cruiser. For å ta telefonen trykker du på området over tastene, og de tre tastene lar deg bytte til neste eller forrige sang og sette på pause dersom du bruker mobilen din som musikkspiller.

Cruiser har også en innebygget FM-sender, slik at musikken du spiller fra mobilen din kan videresendes trådløst til bilstereoen.

Dette fungerer bra. Håndfrien har en egen tast for å aktivere FM-senderen, og ved å bruke volumtastene endrer du frekvens. Så snart du finner en frekvens som ikke brukes til kringkasting er du i gang.

I likhet med Supertooth Buddy leses telefonnummeret til innringeren opp når det ringer, og om du spiller musikk via håndfrien dempes musikken mens du snakker i telefonen.

Volumtastene befinner seg på siden av håndfrien og en av/på-bryter er på motsatt side. Dette gjør at Cruiser er litt vanskeligere å styre mens du er opptatt med å kjøre bil, men musikktaster på håndfrien kan jo være en stor fordel for de som bruker telefonen som musikkspiller i bilen.

Cruiser kan også være tilkoblet to enheter på samme tid, slik at både jobbtelefoner og privattelefoner kan besvares på samme håndfri.

Som med Supertooth Buddy lades Cruiser via et Micro-USB-spor, og det følger med overgang fra sigarettenneruttaket.

Jabra Cruiser er altså ikke like lettfattelig som Supertooth Buddy, og klypen er en del av håndfrien slik at det ikke er like enkelt å ta enheten med seg.

Cruiser må sies å se litt penere ut enn Supertooth One, men er til gjengjeld større og festes på tvers av solskjermen.

Lydkvalitet

Supertooth Buddy

I din ende kan lyden stilles imponerende høyt, og selv om du har frieksos og kjører i oppoverbakke kan du nok fortsatt høre motparten klart og tydelig. Det er god bass i håndfrien slik at lyden høres naturlig ut, og får ikke for mye diskant uansett volum.

Motparten har heller ingen problemer med å høre deg, selv om lyden virker litt skarpere enn om du snakker rett i mobiltelefonen.

Jabra Cruiser

Her er lyden skarpere i din ende, og lyden låter ikke like naturlig som i Supertooth One. Det gjør det vanskelig å høre motparten om det er mye motorlyd, veistøy eller støy fra åpne vinduer enn med Supertooth One.

I 80-sonen og høyere ble det rett og slett så vanskelig å høre motparten at det bare var å gi opp, til tross for at bilen vi brukte ikke støyer spesielt mye.

Hvis du bruker FM-senderen mot bilstereoen din blir lyden bedre derimot klar og tydelig, og det er ingen problem å føre en samtale.

FM-senderen fungerer også greit til musikk, og lydkvaliteten oppleves like god som vanlig FM-radio.

Batterilevetid

Supertooth Buddy

Vår Buddy stiller med oppgitte 20 timer taletid eller 41,67 døgn hviletid. Dette er ganske voldsomt, og ladetiden skal likevel bare være på tre timer fra helt tomt til helt fullt.

Jabra Cruiser

Denne stiller med taletid på 14 timer eller 13 døgn hviletid. Du må altså lade litt oftere enn Supertooth Buddy, men ladetiden er bare omtrent to timer fra tomt til fullt.

Konklusjon

Supertooth Buddy stiller med desidert best lydkvalitet og best batterilevetid i testen samtidig som den er mest praktisk i bruk.

Dette er alt i alt et godt produkt som gjør akkurat det det skal på en god måte.

I tillegg er Supertooth Buddy omtrent 300 kroner billigere enn Jabras alternativ.

Det er en fordel for mange at Jabra Cruiser stiller med taster for å styre musikken, men det hjelper ikke så mye når lydkvaliteten under samtaler ikke er god nok.

Er du ute etter en trådløs håndfri du kan bruke flere steder enn i bilen, kan vi anbefale Plantronics Voyager Pro eller Jabra Arrow.

annonse