Tek.no

Test

Mario flyr høyere enn de fleste

30 Nov 2007 06:00

Super Mario eller Super Mario Bros. som spillet opprinnelig het, har utviklet seg kraftig fra sin opprinnelse om to italienske rørleggere. Luigi, som er Marios bror har dessverre ikke hatt like god karrierekurve som sin bror. Flere i familien har etter hvert kommet til i ulike spillkonsepter, og Wario var faktisk tidligere ute på Wii-plattformen enn Mario selv, med spillet Wariowar. Luigi hadde derimot sin storhetstid på Nintendo Gamecube med spillet Luigi's Mansion, men han har som sagt ikke den samme stjernestatusen som Mario selv. 

Mario startet sin karriere ved å løpe gjennom rør og grave seg ned for å redde sin kjære Peach. Etter hvert har bakgrunnen endret seg, selv om målet er det samme. Allerede i Super Mario 64 møtte vi en Mario som i større grad var opptatt av å oppdage ny verdensdeler for å utfordre sin erkefiende Bowser.  I Super Mario Galaxy skal vi igjen redde Peach, men nå har Mario forlatt jorda for godt, for å fly blant stjerner og planeter i ulike galakser.  


Les også:
- 36 retrospill klare for Wii
- De 10 viktigste spillene
- Tidenes største spillflopper

Begge beina på jorda

Selv om Mario flyr fra galakse til galakse har Nintendo sørget for at han klarer å ha begge beina godt plantet når han skal kjempe mot Bowsers mange hjelpere. Det er rett og slett en fryd å se teknologien som blir brukt for å gi Mario den troverdigheten han trenger for å kunne løpe rundt en liten måne hvor kamera følger han på en utmerket måte. Spillet mestrer alle de teknologiske utfordringene og er med på å gjøre spillet genialt.

Nintendo har klart å beholde gleden og suksessoppskriften fra Super Mario 3 og Super Mario 64. Mario er som alltid i toppform. Noe som er rart med tanke på han er tegnet som en figur med litt for mye i magen og en rød kjeledress som begynner å bli litt knapp enkelte steder.

Spillet er fullpakket med de sedvandlige ekstrabrettene og har en rekke overraskelser underveis for ihuga Mario-fans.

For de fleste

Når vi tester spill prøver vi å få satt ned en ”fokusgruppe” hvor vi prøver å finne den ideelle målgruppen. Super Mario Galaxy er definert som et 3+ spill, så vi kunne velge ganske bredt da vi satt sammen fokusgruppen. Vi endte opp med en jente på 3 år, en gutt på 2 år, en gutt på 11 år og en mann på 55 år. Konklusjonen er at Mario fenger de fleste, selv om det var forskjellige elementer som fanget oppmerksomheten.

Jenta på tre år syntes det å fange juveler var langt mer morsomt enn å prøve redde Peach. Tålmodigheten tok imidlertid slutt etter 25 minutter da hun trodde hun kunne bruke nunchucken på fuglene i hagen. Gutten på to syntes to fjernkontroller var genialt i seg selv, men å bruke det som hoppetau er vel kanskje ikke den beste måten å komme langt i spillet på. Gutten på elleve har Mario-erfaring fra tidligere og brukte 46 timer på å redde Peach og få Bowser vekk fra galaksene. Fokusgruppens eldste deltager var heller ikke en fersking i Mario-sammenhent, men opplevde Wii-kontrollene som noe vanskelige. Han klarte ikke å redde Peach, og Bowser ble rett og slett en for stor utfordring. Heldigvis visste vår deltager på elleve råd, og var  ikke vond å be om noen hjelpende triks.

Primærmålgruppen er nok de mellom 7 og 15 år, men trolig vil mange foreldre bruke romjulen på å fange juveler og dra fra planet til planet. Allikevel er det nok mest optimalt for de foreldrene som syntes Wii-spill i sin helhet er vanskelig, og kun klarer å forholde seg til Wii Sports/Bowling. Dette spillet er med andre ord godt egnet for voksne med mindre spillforståelse og som vil spille sammen med sine barn.

Verdt en Wii.

Super Mario Galaxy er meget nær det man kan kalle et perfekt spill, og hvis du er i tvil om du bør kjøpe en Wii bør dette spillet være en god nok grunn for å gå til innkjøp. Det eneste som trekker spillet noe ned er vanskelig kameravinkler (egenvalgte) og litt for lette startbrett.

annonse