Tek.no

Test

AMD Radeon HD 6790

Jørgen Elton Nilsen
8 Apr 2011 21:00

Introduksjon

For litt over to uker siden gikk Nvidia rett i strupen på AMD med lanseringen av GeForce GTX 550 ti. AMD har lenge ligget et hakk foran blant de rimelige skjermkortene som koster rundt 1000-lappen, blant annet fordi Nvidia aldri satt inn et stort støt akkurat her – frem til nå.

AMD har prøvd å kutte et par hjørner i denne delen av markedet, ved å bytte navn på et par skjermkort fra den forrige generasjonen. Det er først nå et virkelig nytt produkt har truffet markedet, møt AMD Radeon HD 6790.

Dette er et skjermkort som prises på drøye 1000-lappen, og som er basert på den nyeste generasjonen med skjermkort fra AMD. Det er en lettere versjon av Barts-kjernen som skal drive det hele, sammen med 1 GB minne. AMD retter seg her inn mot de som sitter men en skjerm på rundt 22"-24", og ønsker å spille på oppløsninger rundt 1680 x 1050 eller den stadig mer populære HD-oppløsningen.

Her blir GeForce GTX 550 en klar konkurrent, men HD 6790 må også leve opp mot HD 6850. Det kortet koster ikke stort mer enn dagens testkandidat, og det skal bli spennende og se hvor ytelsen til slutt havner.

AMD har sendt oss et referansekort til testing, men det er viktig å merke seg at markedet vil de kommende ukene bli krydret med mange forskjellige versjoner. Foreløpig ser det ikke ut til at noen produsenter har valgt AMDs kjøleløsning, men spesifikasjonene er i stor grad de samme.

Bli med over på neste side, så tar vi en dypere kikk!

Takk til AMD som sendte kortet til test.

Les også