Til hovedinnhold

Pilotwings Resort - Lær å fly i 3D

Alle digger ferie, og hvem vil ikke besøke en skikkelig tropisk øy i ny og ne? I tillegg har vel de fleste drømt om å kunne fly, helt fri som fuglen. Dette har Pilotwings Resort, et av slippspillene til Nintendos 3DS, tatt konsekvensen av. Her kan du nemlig fly og kose deg rundt en flott, liten paradisøy. Ja, du kan kalle det en skikkelig flyferie – en flyferie i smellekte 3D.

Charterfeber

Så hva er det egentlig Pilotwings Resort går ut på? Vel, det er ganske så enkelt. Du skal fly. Ta av, fly og lande. Settingen er en flott øy, som sørger for variert topografi i et landskap fullt av utfordringer. Oppdragene er delt opp i tre typer. Du har motordrevne fly, jetpack og glidere. Disse sørger for variasjon i egenskaper når det skal suses rundt i luften.

Dessuten blir oppgavene du får stadig vanskeligere. Brettene har navnene Begynner, Bronse, Sølv, Gull og Platinium. Under hver er det typisk slik at man får tre oppdrag i hver flytype, altså ni totalt. I hvert oppdrag kjemper du mot en maksimalt mulig poengsum, som igjen gjøres om til stjerner. Som vi kjenner fra stadig flere spill er det maks tre stjerner å hente på hvert oppdrag.

Tredimensjonal fordel

Noe av det som imponerer mest, og som selvsagt er helt sentralt på konsollen 3DS, er 3D-effekten. Jeg har spilt både med og uten 3D, og fordelene med å spille med er overveldende. Du skal både sprekke ballonger og fly gjennom ringer i Pilotwings Resort, og da sikrer 3D-effekten en langt mer troverdig og enkel navigeringsrute fra mål til mål. Dybden gjør det ikke så kritisk at kontrollsystemet feiler innimellom, du kan liksom redde deg inn.

Rolig og søtt

Forventningene til slipptitlene på 3DS har ikke vært all verden, men jeg tør likevel å komme med en forsiktig anbefaling av Pilotwings Resort. Spillet gir en fin demonstrasjon av hva konsollen er god for, samtidig som du underholdes av et rolig og søtt flyspill. Jeg liker variasjonen i farkoster og landskap, men du skal ikke spille mange timene før du har sett det aller meste før.

Du må nemlig fanges av samlemanien før Pilotwings Resort blir skikkelig interessant, og jakten etter poengstjerner vil muligens gi perfeksjonister et par desiliter vann i munnen. På sitt aller beste er dette spillet morsomt og lekent, og med en 3D-effekt som virkelig fungerer er det mulig å ha det moro over den vakre ferieøya i Pilotwings Resort.

Dom 3DS: 6/10 NOKSÅ GODT

Les hele anmeldelsen av Pilotwings Resort på Gamer.no

annonse