Tek.no

Test Asus Transformer Book T300 Chi

Den som venter på noe godt, venter ikke forgjeves

Så sier ordtaket, men kan det samme sies om Asus' etterlengtede Chi?

Vegar Jansen, Tek.no
Anders Brattensborg Smedsrud

Introduksjon

Såkalte hybrider, altså enheter hvor du kan plukke tastatur og skjerm fra hverandre og bruke sistnevnte som et nettbrett, har etter hvert blitt svært så kjekke alternativer til de mer tradisjonelle bærbare PC-ene. Noen vil si at hybridene gir det beste av to verdener ved å muliggjøre både høy produktivitet (med tastaturet tilkoblet) og å være langt bedre for å nyte underholdning på sofaen. Andre mener det er bedre igjen med en dedikert bærbar og et dedikert nettbrett.

Den lille godsaken som skal under lupen hos oss i dag heter Asus Transformer Book T300 Chi, og siden den har et så langt navn kommer vi bare til å kalle den Chi, som vi føler godt kan fungere som et slags kjælenavn. For kjele med den var nok akkurat det vi hadde lyst til å gjøre der vi så den for første gang låst inn i et glassmonter på fjorårets Computex-messe.

Den gang slapp vi dessverre ikke til med lankene, men i dag er Chi vår, og i den anledning har vi også invitert med oss et knippe konkurrerende datamaskiner, måleprogrammer og et ikke fullt så lekent, men heller kritisk øye. For svært mange måneder etter at asiatene først fikk kjøpe seg en Chi, har ikke markedet her hjemme stått stille akkurat.

En rekke tynne bærbare maskiner har nemlig funnet veien til oss den siste tiden, og om du ikke er helt bestemt på at du vil ha en erstatter for både nettbrettet OG datamaskinen din, er utvalget bedre enn noen gang.

Det er alltids kjekt å kunne droppe tastaturet, men batteritiden er langt, langt bedre hos dedikerte nettbrett. Foto: Vegar Jansen, Tek.no

Lenovo er på plass med sin fleksible Yoga 3 Pro med skjerm du kan bøye 360 grader, Apple har lansert sin tynne og lette MacBook for å komplimentere deres Air om denne ikke skulle falle i smak, og selv Asus’ UX305 bør tas en titt på – selv om skjermene her sitter godt festet til basen i alle modellene.

Vel, ikke at skjermen på Chi ikke sitter greit den heller, da. Kraftige magneter holder den ganske godt på plass inntil du tar grep om skjermen og drar den mot deg, men ikke snu maskinen på hodet og rist – det kan ende svært dårlig om underlaget ikke er hoppeslott eller dobbel kontinentalseng. Plutselig kan du nemlig stå igjen med et svært dyrt trådløst blåtanntastatur i nevene, og intet annet.

Med en hybrid får du noe ekstra, men gir avkall på noe annet. Hos Chi får du muligheten til å hekte av skjermen og bruke den som et nettbrett, eller nærmest som en ekstern skjerm, mens du for eksempel må gi avkall på USB-porter både i flertall og i full størrelse. Her må adaptere til for hver minste ting du vil koble til maskinen, blant annet gjelder dette også for HDMI-utgangen som er av micro-varianten. Asus er normalt flinke til å inkludere adaptere, noe de også har gjort denne gangen med en micro-USB til USB-adapter i det minste, men denne fikk vi aldri til å fungere. Verken mus, tastatur eller våre to forsøks-minnepinner responderte gjennom adapteret.

Om en ser bort fra det ganske begredelig portutvalget, som ikke skyldes tykkelsen på snaue 1,7 centimeter, men heller at maskinvaren sitter i den langt tynnere «nettbrettdelen», eller skjermen, er Chi på mange måter en fullverdig bærbar datamaskin. På neste side skal vi se nærmere på ytelsen dens opp mot konkurrentene, og på siste side ser vi på hvordan maskinen oppleves under bruk.

neste side kan du lese om ytelsen til maskinen, eller du kan gå rett til side 3 for å lese resten av testen og konklusjonen »

Asus Transformer Book T300 Chi T300CHI-FH065H
6
Helt greit

Asus Transformer Book T300 Chi T300CHI-FH065H

sitat"Konkurrentene løp fra Asus, som somlet og falt stygt på viktige områder."

Fordeler

 • Krysse av
  Nydelig design
 • Krysse av
  Føles solid bygget
 • Krysse av
  Spreke skjermfarger
 • Krysse av
  Grei ytelse
 • Krysse av
  Godt tastatur
 • Krysse av
  Lydløs

Ting å tenke på

 • Bytt
  Dårlig batteritid
 • Bytt
  Elendig portutvalg
 • Bytt
  Må lade tastaturet for seg
 • Bytt
  Treg og for liten pekeplate
 • Bytt
  Magnetene i skjermhengslen kan slippe
 • Bytt
  Tastaturet går i dvale
 • Bytt
  Lysblødning fra skjerm
 • Bytt
  Ikke baklyste taster

Les også