TestLG OLED65E6

LGs nye OLED er rett og slett helt rå

Men gjør deg klar for et kraftig jafs i lommeboka di.

Sammendrag »

LG er den ledende produsenten i verden på OLED-paneler. Selskapets nye toppmodeller dukket opp på CES-messen i januar, men har først etter sommeren blitt tilgjengelige i butikkhyllene.

Nå har E6-modellen fra selskapet funnet veien til vår testlabb. En fullblods OLED som både takler 4K og ikke minst HDR. Prislappen er sviende, hvor du må punge ut over 55.000 kroner for en 65-tommer.

Med andre ord legger denne seg i det samme segmentet som Panasonics toppmodell med LCD-teknologi, og rundt 10.000 kroner over prisen du gir for flaggskipet til Samsung. Kan LG tukte disse to modellene med sin nye OLED-modell?

Et originalt design

For prisen du betaler så får du et smykke av en TV. LG har gjort et par originale grep på de dyrere OLED-TV-ene sine, hvor du blant annet får en helt spesiell fot som holder TV-en stabil, men som også figurerer som lydplanke for TV-en.

De horisontale rillene i foten er rett og slett råtøffe å se på, og samtidig så er den ellers så slanke TV-en med på å gi TV-en den wow-faktoren som mange ønsker seg.

Samtidig må vi slå et lite slag for selve fjernkontrollene som følger med. Den ene er en enkel variant som kun innehar de aller mest nødvendige knappene. Den andre er en mer tradisjonell kontroll som i tillegg har en innebygget peke-funksjon som gjør navigeringen enda raskere og presis.

WebOS viser muskler

Sammen med pekefunksjonen må vi samtidig gi LG skryt for sin WebOS-plattform, som nå er inne i en 3.0-versjon.

Det første vi biter oss merke i er hurtigheten til brukergrensesnittet. Her er det nemlig lite ventetid å melde om, hvor apper som for eksempel Netflix åpnes i løpet av sekundet etter at du har trykket på ikonet. Samtidig så er det deilig å slippe å laste inn apper på nytt for hver gang du går ut av dem. Har du for eksempel både Netflix og Viaplay oppe kan du hoppe mellom disse to uten at TV-en trenger å laste inn dataene på nytt for hver gang.

I tillegg til meget habil hurtighet er også menyene oversiktlige og enkle å bruke. Trykker du på hjem-knappen på fjernkontrollen så kommer de tradisjonelle flisene opp i underkanten av menyen.

Skal vi setter fingeren på noe når det gjelder menyene, så må det være at undermenyene til innstillingene er litt rotete. Ellers er dette en av de aller beste og mest brukervennlige plattformene som finnes i øyeblikket.

Krever justering

For å få den optimale bildekvaliteten må du likevel belage deg på å justere bildet en del. Modusen du absolutt bør styre unna er Livlig. Denne gir deg atomfarget gress og en lysstyrke som minner mer om et solarium enn en TV.

Likevel er ikke alle modusene helt håpløse. Om du ikke vil begi deg deg inn i menyene så er det enkleste å velge enten Kino- eller Ekspert-modusen. Dog skal du være klar over at bevegelseskompensasjonen slåes av når du aktiverer en av disse modusene. Vil du ha glatte bevegelser når du ser for eksempel sport må du inn i menyen og aktivere dette.

Når du først betaler 55.000 kroner for en TV så vil vi dog anbefale deg å ta den siste finpussen. Resultatet er nemlig at TV-en blir noe av det beste du får for penger når kalibreringen er unnagjort.

Gnistrende bildekvalitet

For at LGs nye OLED-modell hører hjemme i toppsjiktet blant TV-er er det lite tvil om. TV-en byr på et gnistrende sortnivå og farger, og akkurat på dette punktet er teknologien kongen på haugen. Her er må LCD-teknologien se seg grundig slått.

Med det bunnløse sortnivået får du også en meget presis overgang mellom mørke og lyse objekter på skjermen, hvor du altså ikke får «glorie-ringer» som smitter ut på de mørke partiene. Samtidig er også innsynsvinkelen til denne skjermen helt prima.

TV-en er svindyr, men det er ingen tvil om at den er helt rå.

Likevel er det en del ting som kan forbedres. Bevegelse er en ting, hvor spesielt raske bevegelser ikke er fullt så jevne og skarpe som hos LCD-konkurrenter som KS9505 og DX900.

Samtidig er ikke TV-en like flink til å gjengi detaljer i mørke partier.

Tenker du å bruke E6 som en spill-skjerm, skal du være klar over at skjermen har en input-lag på rundt 20 millisekunder når oppløsningen er 720p. Altså ikke et klart førstevalg for aktive spillere.

Lydkvaliteten er over middels god, altså en del bedre enn de fleste flatskjermer. Dog skulle vi gjerne ønsket oss en mer potent bass og en litt mindre skarp diskant.

Er en av de aller beste

LG OLED65E6 koster deg 55.000 kroner i skrivende stund, altså det samme som du må betale for en Panasonic DX900. Hadde valget stått mellom disse to hadde vi valgt OLED-skjermen. Men så er det KS9505 fra Samsung. Denne koster 10 000 kroner mindre, og her vil vi holde en knapp på LCD-skjermen. Den klarer riktignok ikke produsere like godt sortnivå, men kan skilte med bedre lysstyrke og mer dynamikk – noe som kommer godt til nytte når du skal se innhold med HDR.

Om vi legger prisen litt til side så er det fortsatt slik at LG OLED65E6 er et helt rått produkt, og ønsker du deg en meget gjennomført OLED-TV så er dette helt klart en modell du bør vurdere.

LG OLED65E6V
9
Imponerende

LG OLED65E6V

sitat"LG viser at OLED er en teknologi å regne med »"

Fordeler

 • Krysse av
  Sortnivå i særklasse
 • Krysse av
  Meget gode farger
 • Krysse av
  Lynkjapp i bruk
 • Krysse av
  Flott design
 • Krysse av
  Gode fjernkontroller
 • Krysse av
  Takler gjenskinn meget bra

Ting å tenke på

 • Bytt
  Fortsatt ikke best på bevegelser
 • Bytt
  Er ikke best på detaljer i mørke partier
 • Bytt
  Dyr