Tek.no

Test Dell Inspiron 15R

Denne vil selge godt

Dell har har dratt nok en kanin ut av hatten.

Alexander Tøgard
8 Sept 2012 09:00

Introduksjon

Dell er en produsent av datamaskiner som du nærmest må ha bodd i en hule de siste 20 årene for ikke å ha kjennskap til. De lager en flust av maskinmodeller som skal passe til så mange som overhodet mulig, og utvalget i bærbare maskiner er også temmelig omfattende.

Inspiron-serien til Dell har lenge vært deres frieri til folk flest, med fornuftige spesifikasjoner og priser. Du får som regel mye plast i konstruksjonen, og lite maskinvareutvalg, men for de som ikke har skyhøye forventninger til PC-opplevelsen, eller bruker datamaskinen sin som et statussymbol, er nok ikke dette et problem.

I dag tar vi en grundig kikk på Dells oppdaterte utgave av den 15-tommer store Dell Inspiron 15R. Denne maskinen har et snasent designtriks i ermet, det kan nemlig skifte cover på baksiden av skjermen for å matche din smak. Dette er forsåvidt ikke en original tanke, men kan allikevel være morsomt for de som bryr seg om slikt.

De tekniske spesifikasjonene på nye Dell Inspiron 15R er som følger:

Maskinen vi ble tilsendt er faktisk ikke den vanlige Dell Inspiron 15R, men 15R Special Edition. Dette er en egen modell som Dell tilbyr med ekstra kvasse spesifikasjoner som skal passe bedre for de med større underholdningsbehov. Her får du en Full-HD skjerm (1920 x 1080 piksler), et bedre skjermkort i form av AMD Radeon HD 7730M, og bedre høyttalere. Du kan også velge utgaver med Blu-ray eller SSD.

Dell Inspiron 15R SE har et litt annerledes utseende enn den vanlige Inspiron 15R, med et sort bikubemønster både på utsiden og innsiden. Den koster også en god slump ekstra, der prisen starter på 7500 kr, og går helt opp til 9000 kr. For disse pengene får du både frakt og en fargeskriver med på kjøpet.

Takk til Dell som sendte produktet til test.

Les også