Til hovedinnhold

Stilig trådløs høyttaler til iPhone

Creative ZiiSound D5 er en stereohøyttaler med Bluetooth, og kan brukes med alle mobiltelefoner som støter A2DP (Bluetooth Stereo-protokoll). Når vi omtaler den som en iPhone-høyttaler, så er det fordi den er spesielt tilpasset nettopp denne mobiltelefonen, med en egen ladestasjon og en separat sender som kobles på din iPhone.

Nyere iPhone-modeller støtter for øvrig A2DP, så du trenger ikke den ekstra senderen for at høyttaleren skal virke. Men bruker du en iPod uten Bluetooth, så vil adapteren komme godt med. Bruker du adapteren vil du i tillegg slippe prosessen med paring av telefon og høyttaler.

Design

ZiiSound D5 er 42,5 cm bred, 11 cm høy, og 9 cm dyp. Den spesielle utformingen gjør at høyttaleren vinkles litt opp fra flaten den plasseres på. Fronten og toppen er trukket med stoff, med unntak av en smal stripe på midten. Denne stripen er berøringssensitiv. På høyttalerens overside fungerer den som volumkontroll ved at du stryker over plasten med fingeren. Paring starter du ved å berøre listen i front.

Sidene er i mørkt polert metall som du helst ikke bør ta på om du ikke har pusseklut i nærheten. Creative har vunnet designpris med ZiiSound D5. Det sier vi ikke noe på.

Hjemmebruk

Høyttaleren er med sin vekt på nær 2,5 kilo overraskende tung, og vi konstaterer raskt at dette ikke er tilbehøret som får være med på reiser.  Ikke er den oppladbar heller, og omformeren sitter på ledningen og gjør strømkabelen unødig stor og klumpete.

Creative bruker mange fine ord og vendinger, som EZ-Charge-løsning, apt-X-lydkodek og ”høyttalerdrivere med innebygd akustisk innstilling og modellering,” når de skal beskrive produktet.

Når vi tester høyttaleren hører vi imidlertid fint lite til apt-X, og hvordan den akustiske innstillingen kan ligge innbygd i høyttalerdriveren er vi heller ikke helt sikre på.

Fyldig lyd

Det vi imidlertid merker oss, er at lyden blir bra, men at vi godt kunne tenke oss lit mer bass, særlig når vi spiller høyt. Men med tanke på at vi spiller MP3-filer over Bluetooth, blir det faktisk riktig bra.

Creatives påstand om "rørlignende varme fra de svært effektive digitale forsterkerne for en ytelse som overgår vanlige hjemmestereoanlegg” er antakelig komponert av en eller annen i markedsavdelingen. Vi bytter i alle fall ikke ut det aldrende stereoanlegget hjemme til fordel for denne. 
 
Lyden i høyttaleren er kraftig nok for små rom, men du skal ikke bevege deg langt ut fra senteraksen før du hører at høyttaleren låter best rett forfra. I dannet selskap der gjestene ikke klirrer uforskammet mye med kaffekoppene, så holder det i massevis. Men noen partyboks for rødrussen er det definitivt ikke.

Kontroll

ZiiSound D5 har 3,5 mm linjeinngang, så du kan koble til en hvilken som helst spiller med lydutgang. Men det følger ikke med noen fjernkontroll. Du trenger det ikke når musikken spilles fra mobilen, da denne vil fungere som fjernkontroll. Men du vil savne det når du bruker andre lydkilder.

På adapteren til iPhone/iPod er det også en knapp. Kommer du nær denne knappen mister du forbindelsen, og det hele må pares opp for at det skal virke igjen.

Alt i alt er ZiiSound D5 en kompakt høyttaler som gir bra lyd i små stuer. Lydbildet er godt balansert, og høyttaleren kunne ikke vært enklere å bruke. Det følger også med en støtte som kan tilpasses ulike iPod-er.

ZiiSound D5 har en veiledende pris på 2699 kroner.


Sjekk også dette alternativet:
Supertooth Disco

Mer om
annonse