Til hovedinnhold

Her er de beste hybridkameraene

Hybridkameraene, som egentlig er speilreflekskameraer uten speil, kommer for fullt. I Japan selger de enormt, og i Norden vokser salgstallene såpass mye at det er tydelig at brukerne mener at produktene begynner å bli modne.

Les mer: Hybrid-salget tar av

Det betyr også at mange lurer på hva de skal kjøpe, og det har vi tenkt å hjelpe dere med.

Hvis du skal kjøpe et speilreflekskamera, er nesten alle modellene svært gode kameraer som fungerer til det aller meste, uavhengig av produsent. Du kan ikke tråkke så veldig feil.

Les mer: Guide: Systemkamera med og uten speil

Hvis du legger vekt på rask autofokus eller avansert videofunksjon, eller du trenger den beste erstatningen for en optisk søker, er det Panasonic GH2 du bør satse på. Dette er også det dyreste av hybridkameraene. Panasonic har også enklere modeller som G2 og G10, samt en mer kompakt modell i GF2

Tenker du mer på størrelse eller design, vil vi anbefale Olympus E-PL2. Det er kompakt og lekkert, du kan få elektronisk søker til det hvis du ønsker og det er stort utvalg av optikk. Vil du gjerne gå opp ett trinn på stigen, tilbyr Olympus også E-P2.

Hvis du er nybegynner, og trenger noe kraftigere enn et kompaktkamera, men ikke noe som krever for mye teknisk innsikt, er Sony NEX-5 et godt valg. I hvert fall hvis Sony kommer med mer og bedre optikk.

Samsung skiller seg ikke voldsomt ut på noe felt. Men trenger du en svært god skjerm, og et godt grep på kameraet, kan du vurdere Samsung. I skrivende stund er også Samsung NX100 det desidert billigste på markedet. Du kan få det for under 2200 kroner inkludert objektiv. Det alene gjør det svært lett å anbefale.

Les mer om de anbefalte kameraene på Akam.no

annonse