Tek.no

Test

Sennheiser PC 333D

29 Jan 2011 09:27Først publisert 15 Sept 2010 13:57
annonse

Sennheiser PC 333D

Testresultater

Gamere har siden tidenes morgen vært interessert i å bruke teknologi som gir enn overtaket over motstanderen.

annonse

Vi har testet Sennheisers nyeste spillehodesett, PC 333D, som har mulighet for 7.1-surroundlyd. Etter noen dagers testing er vi overbevist; med et slikt hodesett vet du hvor fienden er.

Utforming
Det nye headsettet fra Sennheiser har nokså store klokker, men ikke så store at de dekker utenpå øret.

PC 333D sitter godt på hodet og har behagelige puter både i bøylen og på selve klokkene. Vi merket heller ingen tegn til at de ble ubehagelige å ha på seg over lengre tid, selv etter fem timer foran skjermen.

Du har god justeringsmulighet, der du blant annet kan svinge den høyre øreklokken enten frem eller tilbake ved hjelp av et eget hengsel. Det betyr at du kan ha den venstre klokka på øret og på siden, i situasjoner der du trenger å følge med på omverdenen samtidig som du spiller.


Praktiske løsninger
Mange har sikkert opplevd å sitte konsentrert i et spill og plutselig måtte skru av mikrofonen eller dempe lyden. Da er det tungvint å måtte stoppe opp midt i kampens hete for å hoppe ut i Windows for å justere.

annonse

Sennheiser har løst dette vet at du skrur av mikrofonene ved å løfte opp selve mikrofonarmen. Når armen står langs med hodesettbøylen er mikrofonen deaktivert og peker armen utover er den på. Du merker også når du slår av og på mikrofonen ved at det knepper i bøylen når den passerer et visst punkt.

Lydstyrken justerer du også direkte på hodesettet, i form av en rundt skive du beveger frem eller tilbake på den høyre øreklokken. Det er en liten utdypning i denne skiven, men vår erfaring er at det knotete å justere denne med kun èn finger.

Du trenger ikke noe eget lydkort for å bruke det nye hodesettet fra Sennheiser. Det medfølger nemlig et lite eksternt lydkort, som du kobler til via en USB-port. På enheten, som ikke er stor større enn en fyrstikkeske, kan du koble til minijackpluggene fra hodesettet. Det er også en bryter på enheten der du kan slå av og på 7.1-surroundmodus.
Les videre i vår test av Sennheiser PC 133D.

Les også