Til hovedinnhold

Gaming

TestAnmeldelse: Assassin's Creed: Revelations

Blottet for inspirasjon

Noen jobber litt for mye med å lage spill til å kose seg med det.

[Gamer.no]: Et av verdens aller største spillteam sitter i et gigantisk kompleks oppe i Montreal og lager spill for Ubisoft. Der har de, blant andre gjøremål, tenkt å lage et fullverdig, omfattende avsnitt i Assassin's Creed-eposet hvert eneste år.

Jeg gav historiene om Ezio og Desmond og Altaïr en ny sjanse for en stund tilbake, og bet meg merke i at selv om utviklingstiden ble kortere, så ble spillene bare bedre. Fra dårlige Assassin's Creed til strålende Brotherhood. Ubisoft Montreal har hatt noe helt fantastisk på gang.

Nå ser det ut til at vinden har snudd.

Lite engasjerende

Assassin's Creed: Revelations består i utgangspunktet av rammeverket til forgjengeren Brotherhood, men innholder visjonen til noen som tydeligvis jobber for mye med å lage spill til å kose seg med det. Rent mekanisk er dette akkurat like strålende som serien på sitt beste, men det er helt blottet for inspirasjon.

Eskorteoppdrag, mislykkede forsøk på grandiøse actionscenario som i Uncharted og et fundament vi ærlig talt begynner å bli mettet på gjør det vanskelig å engasjere seg for Revelations. Tilførselen av bombesnekring og tørre fokus på rekruttering av nye snikmordere og evnen til å sette dem til å okkupere andre byer er et par elementer som kunne ha forbedret opplevelsen, men den sliter.

Legger man til at minispillet og jakten på gåter er erstattet med et helt idiotisk og svulstig minispill hvor man trasker hjernedødt i gigantiske korridorer, er det vanskelig å anbefale det til noen andre enn de som rett og slett vil vite hvor historien leder hen. Eller elsket Brotherhood såpass at 40 timer med krøplinglillebroren føles verdt det. Ubisoft Montreal har mye å gjøre godt igjen neste år.

Assassin's Creed: Revelations utgis 15. november, til Xbox 360 og PlayStation 3. Windows-spillere må vente til 2. desember.

Dom PS3/X360: 5/10 MIDDELS

Vil du vite mer?
Les hele anmeldelsen av Assassin's Creed: Revelations på Gamer.no.

annonse