Tek.no

Test

Sony Ericsson K550i

Tastene er tynne og brede.
13 Apr 2007 20:00

Design, skjerm og menyer

K550i er lillebror i Sony Ericssons Cybershot-serie. Storebror heter K800i og byr på mer av mye, men denne modellen har til gjengjeld en stivere pris og er mindre lommevennlig. En mer naturlig sammenligning for K550is del er den gamle suksesstraveren fra Sony Ericsson, K750i.

Hvis vi ser på spesifikasjonene er det nemlig ikke mye som skiller de to modellen (dette kommer vi tilbake til). Designmessig er det imidlertid noen nyheter, og de er nesten utelukkende positive.

For det første er K550i blitt slanket. Med målene 10,2 x 4,6 x 1,4 cm er den blitt litt over en halv cm tynnere enn K750i, og det merkes. Reduksjonen i størrelsen fører også til en vektreduksjon på 14 gram,  som gjør at nykommeren tikker inn på 85 gram.

Videre har menytastene fått ny design, og styrepinnen som har vært en kjent svakhet på K750i har blitt byttet ut med en femveis navigasjonstast. Nummertastene er små, men det er såpass stor avstand mellom hver tast at det går fint å  bruke dem også for dem som har store fingre.

Byggekvaliteten til K550i virker generelt god, men det knirker og knaker litt i telefonen hvis du klemmer på den. En siste svakhet er at tastene for å justere talevolumet sitter litt langt inne, og er vanskelig å føle seg frem til under en samtale.

Til tross for litt knirkelyder er K550i en designmessig vellykket oppgradering av K750i. Vi liker spesielt godt de små dimensjoenene og det at man har sløyfet styrepinnen.

Skjermen har grei størrelse i forhold til telefonen.

Når man skal lage en så liten telefon som K550i, er det vanskelig å klemme inn en skjerm av særlig størrelse. Telefonen har en 1,9” stor skjerm, med oppløsningen 176 x 220 piksler.

Selv om det er langt i fra rekordoppløsning får du et skarpt og nyansert bilde på skjermen. Til bruk av de normale telefonfunksjonene er både oppløsningen og skjermstørrelsen mer enn god nok.

Det er først hvis du bruker telefonens nettleser, e-post eller videospiller at du ønsker deg større skjerm. Hvis det er funksjoner du bruker ofte, er uansett ikke K550i telefonen for deg.

Hvis du dykker inn i menyene har K550i lite nytt å by på i forhold til litt eldre Sony Ericsson-telefoner. Hovedmenyen har den samme 3 x 4 matrisen, og du har en tast som leder deg til snarveier og nye hendelser.

Til tross for at det er lite nytt er det likevel ingen som helst tvil om at dette menysystemet er blant markedets enkleste å bruke. Det er også kjapt i avtrekkeren og du blir aldri sittende å vente. Vi savner muligheten for å slå på litt mer avanserte muligheter som i Nokias Series 40, men den jevne mobilbruker vil nok ikke savne dette.

Les også