Tek.no

Test OnePlus 5T

Dette er OnePlus 5-en de skulle lansert i utgangspunktet

En par viktige forbedringer setter prikken over i-en.

Finn Jarle Kvalheim, Tek.no
Finn Jarle Kvalheim
16 Des 2017 06:00

Introduksjon til OnePlus 5T

OnePlus-telefonene har blitt entusiasttelefoner nesten på linje med Nexus- og nå Pixel-telefonene fra Google. Og nå har OnePlus 5 kommet i en utgave der skjermen dekker nesten hele forsiden.

Nye OnePlus 5T er ellers nesten identisk med OnePlus 5 som vi testet i sommer. Men ved siden av ny og større skjerm har det også skjedd litt på programvaresiden siden vi testet originalen. I tillegg har det dukket opp noen kontroverser.

Nerdemobilen

OnePlus-mobilenes popularitet skyldes i stor grad at de har pleid å være veldig billige med tanke på maskinvaren inni. Og OnePlus 5T er fortsatt en forholdsvis rimelig telefon med tanke på at den har det aller meste av ny teknologi du kan dytte inn i en Android-telefon.

Men gitt at den kommer på et tidspunkt der toppen av 2017-teknologi begynner å bli forholdsvis rimelig uansett, er ikke denne så skrekkelig billig som man kanskje skulle tro. Begynner du å telle opp spesifikasjoner fremstår den likevel som en marginalt bedre deal enn eksempelvis Galaxy S8. Men alt er ikke rene tall - hvordan sammenlikner man vanntette S8s 4 GB RAM med ubeskyttede OnePlus 5Ts 6 GB RAM? Vi snakker altså nå om et mer ordinært priset produkt enn da OnePlus begynte.

Samsungs modell tåler uvær og til og med drukning, mens OnePlus har til dels vesentlig kvikkere brukeropplevelse. Begge egenskaper er noe alle kan sette pris på, nerd eller ei.

Kjapp og funksjonsrik

Siden dette er en kinesisk mobil er det nesten en selvfølgelighet at den er proppet av funksjoner du ikke finner overalt. Du kan endre på det meste i OnePlus' OxygenOS, men valgmulighetene gjør ikke telefonen vanskeligere å bruke. Det meste ligger ryddig organisert i innstillingsmenyen.

Baksiden på den svarte utgaven av OnePlus 5T er matt og forholdsvis motstandsdyktig mot fingeravtrykk. Bilde: Finn Jarle Kvalheim, Tek.no

OnePlus 5T er altså like kjapp og kapabel som sin forgjenger. Men den store skjermen gjør at mobilen gir et helt annet inntrykk i hånden, og optimalt sett er også video en langt finere opplevelse på den nye modellen. Youtube, Netflix og Viaplay fyller skjermen om du vil, mens HBO Nordic og Amazon Prime Video ikke gjør det.

Det som er hakket mer irriterende er at telefonene ikke støtter høyest mulige sikkerhetsnivå for videostrømming. Dermed får du heller ikke HD-innhold fra alle tjenester på den - og dessverre rammer det også den mest kritiske av strømmetjenestene; Netflix.

En oppdatering er lovet, men er ikke her foreløpig. Dette gjelder også den opprinnelige OnePlus 5-modellen, og det er litt pussig at det har tatt nesten et halvt år før egenskapen fikk noe særlig oppmerksomhet. En mulig forklaring på det kan være at video, selv i lavere enn 720p, ser forholdsvis bra ut på skjermen. Det kan skyldes at enten mobilen selv, eller appene man bruker, er ganske gode på å skalere opp innhold som ikke er optimalt i utgangspunktet.

Bedre kamera med ny programvare

Det er ansiktsgjenkjenning på OnePlus 5T, men den krever dagslys for å virke, siden den bruker selfiekameraet over skjermen. Bilde: Finn Jarle Kvalheim, Tek.no

På den positive siden har kameraet blitt vesentlig bedre siden sist. Telefonen har akkurat den samme kamerariggen på ryggen som originalen hadde, så her må vi takke en herlig oppdatering som faktisk langt på vei holder det den lover. OnePlus 5-modellene er bedre kameratelefoner nå enn de var da de kom. Det er flere detaljer i bildene som tas under vanskelige lysforhold, men du må betale litt for gleden ved å passe bedre på å holde mobilen i ro.

Bevegelsesuskarphet melder seg i noen situasjoner der det ikke skjedde tidligere, men det skjer likevel ganske sjelden og er lett å unngå om man passer på ørlite grann ekstra mens man tar bildet.

Det skal forresten også nevnes at ansiktslåsen OnePlus har lagt til i programvaren fungerer greit i dagslys. Den klarer seg påfallende fint ned i dunklere omgivelser også, men akkurat som Samsungs tilsvarende variant fungerer den ikke i mørket. Dette er altså en tradisjonell og «halvgod» løsning som vi har sett varianter av helt tilbake til Samsung og Googles Nexus S for noen år siden. Den er ikke sammenliknbar med Face ID i iPhone X, selv om den i noen tilfeller kan likne i oppførsel og under optimale forhold er lynende rask.

Mye for pengene, men vanskelig konkurranse

OnePlus 5Ts egenskaper i mørket hjelpes kraftig av en ny kameraoppdatering. Bilde: Finn Jarle Kvalheim, Tek.no

Med en prislapp på drøyt 6000 kroner for inngangsmodellen får du mye for pengene her. Det er et par ting vi kunne ønsket oss, så som vanntetting, minnekortplass og å kunne strømme HD-video fra Netflix. Men så tar den igjen på ålreit kamerakvalitet, fin skjerm og en silkemyk brukeropplevelse.

Det er vanskelig å konkludere med annet enn at mobilvalget på tampen av 2017 er vanskeligere enn noensinne. Heldigvis er det til dels tydelige forskjeller på hvem mobilene henvender seg til. De fokuserer sine styrker på bittelitt ulike områder. OnePlus 5T er altså ikke for deg som skal legge ut på en søkkvåt ekspedisjon med mobilen din, men for deg som stort sett holder deg tørr og vil ha best mulig brukeropplevelse i en mobil som ikke koster atlfor mye.

Obs! I denne testen har vi hoppet over en del av det vi vanligvis vurderer, som ren telefonfunksjonalitet, batteritid og en konkret gjennomgang av funksjoner. Det skyldes at OnePlus 5T for det aller meste er kliss lik originalen. Se derfor på testen av OnePlus 5 for et dypere dykk i disse tingene, eller på side 2 av denne testen for en dypere gjennomgang av nyhetene i denne oppdaterte utgaven.

Alternativer til OnePlus 5T

OnePlus 5T 64GB
9
Imponerende

OnePlus 5T 64GB

sitat"Denne OnePlus 5-modellen oppfyller originalens ambisjoner."

Fordeler

 • Krysse av
  Flott heldekkende skjerm
 • Krysse av
  Lynrask brukeropplevelse
 • Krysse av
  Fysisk stilleknapp
 • Krysse av
  Ålreit batteritid
 • Krysse av
  Supert kamera
 • Krysse av
  Velbygget
 • Krysse av
  Kjapp ansiktsgjenkjenning i dagslys

Ting å tenke på

 • Bytt
  Ikke Netflix i HD
 • Bytt
  Ansiktsgjenkjenning virker ikke i mørket
 • Bytt
  Ingen stereolyd
 • Bytt
  Ikke vanntett

Les også