Saken har annonselenker som gir VG inntekter. Redaksjonen prioriterer uavhengig av dette.Bytt

På Tek finner du saker med annonselenker, hvor du enten kan kjøpe produktene vi har omtalt eller sammenligne priser. Det mener vi er relevant informasjon for våre lesere.

Hvilke produkter Tek skal skrive om, og hva vi skal skrive om dem, velger journalistene og ingen andre. Men det er også viktig at du vet at hvis du klikker på en slik annonselenke til prissammenligning hos Prisjakt, eller kjøper et produkt etter å ha klikket deg inn til en butikk fra en av våre artikler, tjener Tek penger. Disse annonselenkene er alltid merket med «annonselenke».

Det er viktig å understreke at når vi omtaler produkter på Tek, så er det fordi vi mener det er journalistisk interessant. Ingen kan kjøpe seg omtale i våre saker.

I tester eller produktguider er hovedregelen i VG at vi kjøper eller låner produktet. Dersom det ikke er praktisk mulig, baserer vi omtalen på produktprøver vi har fått tilsendt. I så fall opplyser vi om hvilket produkt og hvorfor.

TestMoto X Force

Denne telefonen kan du slenge veggimellom

Men er den god å bruke?

Introduksjon og førsteinntrykk

Så godt som alle har opplevd å drukne en telefon eller knuse en mobilskjerm i løpet av tiden de små datamaskinene har vært med oss. Nå som du har mange vanntette alternativ å velge i er det på tide med enheter som tåler litt mer juling. Én slik telefon er Motorolas Moto X Force.

Sikret mot elementene

Telefonen har dessuten Motorolas vannsikringsbelegg som vi første gang støtte på da produsenten gjorde comeback på markedet med de nye Razr-modellene for en del år siden. Den er ikke vanntett, men den tåler uvær.

Telefonen er relativt kostbar, og selges for rundt 6700 kroner i Norge. Men til tross for at den er godt sikret mot elementene ser den ikke ut som noen anleggstelefon. Likevel føles den ganske annerledes i hånden enn mange andre.

Baksiden er nemlig et slags vevet stoffmateriale, mens det går en metallramme rundt selve telefonen. Skjermen er dekket av flere lag som som inneholder en del av de vanlige komponentene, og noen mer uvanlige. På listen over uvanlige komponenter inngår skjermen i seg selv. En fleksibel OLED-skjerm, samme konseptet som vi har vært borti et par ganger i LGs G Flex-serie.

Skjermen har ellers en oppløsning på 2560 x 1440 piksler, og legger seg dermed på normen for de skarpeste mobilskjermene som er i salg i dag, med unntak for den ekstreme 4K-skjermen i Sony Xperia Z5 Premium.

Ser ikke (helt) ut som en tank

Ved første øyekast ser vi ikke mye som antyder at Moto X Force-skjermen tåler noe mer. Det er i og for seg synlig at den er litt tykkere enn skjermer flest, men det må du altså se litt ekstra hardt på telefonen for å oppdage. Bildekvaliteten opplever vi som god, selv om hvitt tenderer litt mot blågrått.

Et annet tegn som de oppmerksomme vil legge merke til er at det er ganske mye telefon og relativt lite skjerm her. Skjermen er bare på 5,4 tommer mens selve telefonen er på størrelse med modeller som har opp mot seks tommer store skjermer. Det er mye ramme rundt skjermen langs sidene og nede, noe vi antar har med støtsikringen å gjøre.

Den er litt tykkere enn telefoner flest, og har ganske stor ramme rundt skjermen. Ser du etter er det lett å finne tegn på at dette er en telefon som skal tåle mer, men den ser likevel ikke ut som en tank, slik mange av konkurrentene gjør.

Telefonen har alle spesifikasjonene vi forventer fra en toppmodell i disse dager, og sammen med så godt som ren Android 6.0 leverer Motorola en menyopplevelse som glir svært raskt og pent over skjermen. Hvis det er noen opplevd forskjell i menyrespons mellom Nexus-modellene og Moto X Force er i hvert fall ikke vi i stand til å sette fingeren på den.

Nesten Nexus

Ren Android betyr også at det er fint lite utenomsnakk her. Vi snakker mer eller mindre om en Nexus-variant, foruten det ene Moto-ikonet som skjuler seg i menyene og et par ekstra valg i innstillingene. Android-purister kommer til å trives meget godt med Moto X Force, mens andre som kanskje ønsker seg mer medfølgende funksjonalitet kan oppleve den som litt spartansk. Når det er sagt, appbutikken Google Play er aldri langt unna.

Det er så godt som rene Android-menyer på Moto X Force. De få tingene som ikke kommer rett fra Google er noen innstillinger, og appene Moto og Connect. Ellers er dette som å bruke en Nexus-modell.

Veksling mellom apper går også raskt og fint, og ytelsen virker altså god. Vi kommer tilbake til dette senere i testen med ytelsestester og alt.

Vi skal også se nærmere på hva telefonen faktisk tåler. Men har du ikke en jobb som krever det kan det være tilstrekkelig å vite at den kan kastes til uforvarende ofre, slik vi gjorde med kollega Torstein, som hadde sin svare hyre med å forsøke å ta imot før den gikk i bakken. Den overlevde, men undertegnede gjorde det nesten ikke.

Motorola Moto X Force 32 GB
6
Helt greit

Motorola Moto X Force 32 GB

sitat"Moto X Force er for deg som trenger en telefon som tåler nesten alt."

Fordeler

 • Krysse av
  Tåler støt veldig godt
 • Krysse av
  Tar gode bilder
 • Krysse av
  Minnekortstøtte
 • Krysse av
  Stilig bakside i tøy
 • Krysse av
  Meget raske menyer

Ting å tenke på

 • Bytt
  Høy pris for fjorårets spesifikasjoner
 • Bytt
  Middels batteritid tross stort batteri
 • Bytt
  Lett å ripe opp skjermen
 • Bytt
  Litt lav lyd på høyttaler og jack
 • Bytt
  Litt grå/blå-stikk i skjermen