TestA.C.Ryan Veolo

Android legger listen for mediespillere

Veolo er helt klart et friskt pust fra A.C.Ryan.

A.C.Ryans nye mediespiller, Veolo, kommer inn på markedet som et friskt pust. Mye av grunnen er at spilleren bruker grensesnittet Android, som de siste par årene har markert seg kraftig på mobiltelefonmarkedet.

Med Android som base for brukeropplevelsen, får du mye av det samme utseende på TV-en din, som på mobiltelefonen. Du har fem ulike skrivebord å velge i, der du kan fylle på med apps og tjenester. Appene kan lastes ned fra et eget applikasjonsmarked. Dette markedet inneholder ikke like mange apps som på mobilversjonen, men du har allikevel rundt 6 500 apps å velge i.

Fjernkontroll med "Wii-funksjon"

Til å navigere deg rundt på skrivebordene og appene, har A.C.Ryan laget en fjernkontroll med "Wii-funksjon". Men selv om ideen er god, virker ikke denne fjernkontrollen like godt i praksis som den burde. Kontrollen blir for upresis og treg å styre pekeren på skjermen. Spesielt om du ønsker å laste ned spill som for eksempel Fruit Ninja.

Spiser det meste

Som ren mediespiller gjør Veolo en god jobb. Den håndterer de aller fleste filformatene, og byr på en generell god bildekvalitet. Bevegelsene i bilder er gode selv med tyngre lavkomprimerte HD-filer. Du bør bruke kabel på Veolo-spilleren. For selv om enheten kommer med innebygget trådløs støtte, blir dette for spedt om du har planer om å overføre film i 1080p.

A.C.Ryan Veolo byr på en moderne design, men er du allergisk mot fingermerker og riper, vil plastikkfinishen på spilleren gi deg hodebry.

En vellykket mediespiller

Alt i alt er den nye Veolo-spilleren fra A.C.Ryan en gjennomført god mediespiller. Med Android har du langt flere muligheter med en mediespiller enn tidligere, og til å være første forsøk syns vi A.C.Ryan treffer nokså bra. Men den nye intuitive fjernkontrollen trenger mer finpuss før den er i mål. Kontrollen blir for upresis og treg til mange av de funksjonene den er ment å brukes til.

+ God formatstøtte
+ Mulighet for å legge inn apps
+ God lyd- og bildekvalitet
+ Lite støy og strømgjerrig
+ Bra med tilkoblinger


- Upresis og treg fjernkontroll
- Fingermerker og riper syns godt
- Støtter ikke DVD ISO-filer
Finn beste pris på A.C.Ryan Veolo her

Alternativer

Ønsker du deg en god mediespiller med mulighet for intern lagring av film, musikk og bilder, er A.C.Ryans Playon!HD2 et bra alternativ. Spilleren får du kjøp i skrivende stund for rett i underkant av 1 700 kroner.

Du kan også spare et par hundre kroner på å velge D-links Boxee-spiller. Denne spilleren kombinerer en unik design med god brukervennlighet. Her finner du den beste prisen på D-link Boxee.

Vil du vite mer?
Les hele testen av A.C.Ryan Veolo på Hardware.no »

Les også
Get lanserer knøttliten dekoder
Les også
Nå kan du velge kanaler selv hos Canal Digital
Les også
Her er Samsungs 2012-modeller
Les også
Sonos Play:3: Gjør musikken til en lek
Les også
AC Ryan Playon!HD2: Nesten, men ikke helt
Les også
A.C.Ryan Playon!HD2 Mini: Liten boks med mye krefter
Les også
TV-Skolen: Mediespillere
Les også
Asus O!Play HD2
Les også
De 10 hotteste mediespillerne
Les også
Asus O!Play Mini - Liten og god mediespiller
annonse