Tek.no

Test Dette er appene du bør laste ned denne uken

Her er ukens anbefalte apper!

Vi har funnet gode apper til Windows Phone, iPhone og Android.

Shutterstock
11 Jan 2015 09:00

Slutta

Nå får det være nok!

Nå har det snart gått to uker av 2015, og allerede har drøyt halvparten av nordmenns nyttårsforsetter gått den veien høna sparker. Men det fins hjelp å få.

Og det er ingen hvem som helst som vil hjelpe deg, men statens egne, velmenende helsevaktbikkje, Helsedirektoratet. Appen kom på markedet for iPhone og Android i 2013, og nå fins den også i Windows Phone-versjon.

Målet med appen er å hjelpe deg med å bli kvitt røyken og snusen. Når du starter appen på en iOS-enhet, får du først spørsmål om du vil bruke iCloud, slik at du kan motiveres på flere enheter samtidig. Deretter skriver du inn hvor mye du røyker og snuser, hva prisen for uvanene er, og eventuelt hvor lenge du har vært røyk- og/eller snusfri. Så setter du i gang motiveringen. Du oppdager kjapt at selv om du kun slutta for noen minutter siden, vil du kunne se det i appen, etter som timer, minutter og sekunder tikker og går hele tiden. Dessuten ser du hele tiden hvor mye du har spart på å slutte med uvanene dine. Dermed blir det enklere å vite hvor mye man kan bruke på «belønning» etter en stund uten røyk og snus. Ikke for det, det å slutte er en belønning i seg selv, men det er ikke alltid så lett å holde motivasjonen oppe. Derfor har man lagt inn et par ekstra gir i hjelpeprosessen, i form av daglige motivasjonsmeldinger, oversikt over helsefordeler ved å slutte, hvor mye giftstoffer du har unngått å tilføre kroppen, og en «tilbakemeldingsfunksjon» til appen, der du vurderer dagsformen grafisk og med noen stikkord. Dermed vil du stadig kunne bla bakover i dagboka for å se utviklingen.

Skulle du få panikk, unngå å knuse den lille glassruta i ramma på stueveggen med sigarett inni, hvis du har en sånn. Trykk heller på Hjelp!-knappen i appen, der du finner en haug med råd og vink om hva du bør gjøre når suget melder seg. I ytterste konsekvens kan du ringe røyketelefonen ved å trykke på en knapp. Nei, det kommer ikke røyk ut av telefonen, du får råd og støtte. Men det kan være vel så bra.

Anbefales!

Slutta

Format: iPhone, Android og Windows Phone
Pris: Gratis

Last ned til iPhone » Last ned til Android » Last ned til Windows Phone »