Til hovedinnhold
Saken har annonselenker som gir VG inntekter. Redaksjonen prioriterer uavhengig av dette.Bytt

På Tek finner du saker med annonselenker, hvor du enten kan kjøpe produktene vi har omtalt eller sammenligne priser. Det mener vi er relevant informasjon for våre lesere.

Hvilke produkter Tek skal skrive om, og hva vi skal skrive om dem, velger journalistene og ingen andre. Men det er også viktig at du vet at hvis du klikker på en slik annonselenke til prissammenligning hos Prisjakt, eller kjøper et produkt etter å ha klikket deg inn til en butikk fra en av våre artikler, tjener Tek penger. Disse annonselenkene er alltid merket med «annonselenke».

Det er viktig å understreke at når vi omtaler produkter på Tek, så er det fordi vi mener det er journalistisk interessant. Ingen kan kjøpe seg omtale i våre saker.

I tester eller produktguider er hovedregelen i VG at vi kjøper eller låner produktet. Dersom det ikke er praktisk mulig, baserer vi omtalen på produktprøver vi har fått tilsendt. I så fall opplyser vi om hvilket produkt og hvorfor.

TestAsus PadFone Infinity

Luksusutgaven av PadFone imponerer

Her får du mobil og nettbrett i ett.

Kurt Lekanger, Amobil.no
Foto: Kurt Lekanger, Amobil.no

PadFone er et genialt konsept. I stedet for å ha en mobiltelefon og et nettbrett med hvert sitt SIM-kort, er PadFone en mobiltelefon som kan dokkes i et nettbrett – slik at mobiltelefonen fungerer som "innmaten" i nettbrettet. Dermed kan du velge om du vil ha med deg bare mobiltelefonen, eller om du også vil ha nettbrett. Når telefonen ringer, kan du ta den ved å trekke den ut av plassen sin på baksiden av nettbrettet.

Det har skjedd mye med PadFone siden vi testet den første PadFone-modellen i fjor sommer. Det første produktet virket uferdig, det var stort og tungt, og det hadde en dårlig skjerm.

Med PadFone 2 forsto Asus endelig hvordan det skulle gjøres, og leverte et produkt vi ga en solid anbefaling da vi testet det i fjor høst.

Nå har Asus finpusset på PadFone-konseptet, og laget en oppgradert modell de har kalt PadFone Infinity. I tillegg til at produsenten har gått for et mye mer eksklusivt materialvalg – aluminium i stedet for plast – er også maskinvaren oppgradert. Spesifikasjonene er nå fullt på høyde med de mest avanserte mobiltelefonene og nettbrettene på markedet.

Asus PadFone Infinity.Foto: Kurt Lekanger, Amobil.no

Flott skjerm og pen design

Selv om nettbrettet blir en del tykkere enn et vanlig nettbrett på midten, veier de to komponentene tilsammen faktisk ikke mer enn 15 gram mer enn en 10-tommers iPad. Legger du til vekten av en vanlig mobiltelefon, veier med andre ord en PadFone Infinity mindre enn et vanlig nettbrett og en mobiltelefon kombinert.

Nettbrettet kan ikke brukes til noe når telefonen ikke sitter i den, siden det i praksis bare er en skjerm – samt et ekstrabatteri som gir deg bedre batteritid. Det at nettbrettet kan lade opp telefonen når den er tom for strøm, er en funksjon vi tror mange vil sette pris på.

Mobiltelefonen har en skjerm på 5 tommer – litt større enn i PadFone 2, mens nettbrettskjermen er på 10,1 tommer. Oppløsningen på mobilskjermen er økt fra 720 x 1280 punkter til 1080 x 1920 punkter, det vil si Full HD. Skjermen på både mobilen og nettbrettet er sylskarp, og den er ganske lyssterk – med en egen utendørsmodus.

Asus PadFone Infinity.Foto: Kurt Lekanger, Amobil.no

Bra på både nytte og underholdning

PadFone Infinity leveres med mye god programvare. I tillegg til standardprogramvaren i Android 4.1.2 får du også med en del Asus-spesifikke apper, som for eksempel en veldig god notatapp, samt Polaris Office for å redigere dokumenter i Microsofts Office-formater. En spesialfunksjon som Asus har lagt til, er muligheten til å kjøre enkelte apper i egne vinduer som flyter oppå de andre appene. Det kan være praktisk å kunne ha for eksempel en kalkulator eller kalenderen oppe samtidig som du for eksempel svarer på en e-post.

Er du først og fremst ute etter en mobiltelefon og et nettbrett til underholdning, vil du heller ikke bli skuffet. Ytelsen er god nok til at selv de mest krevende spillene fungerer perfekt, og PadFone Infinity gjør en solid jobb både som musikkmobil/-nettbrett og til filmavspilling. Også kameraet er blant de beste i klassen – på nivå med andre toppmodeller som for eksempel Sony Xperia Z.

Konklusjon og alternativer

Foto: Sander Dyrop

Asus PadFone Infinity er en meget god mobiltelefon, og et utmerket nettbrett. Det passer kanskje ikke for alle, men vi tror mange vil ha sansen for produktet. Det er lite som trekker ned, men skulle vi ønske oss noe måtte det vært mulighet for å utvide lagringsplassen med minnekort. Og så vil antagelig mange synes prisen på rundt 6 200 kroner for 32 GB-modellen er litt i høyeste laget. Men skulle du kjøpt både et nettbrett og en mobiltelefon separat, ville du fort brukt enda mer penger – i hvert fall hvis du skal ha noe som er like kraftig.

Det eneste alternativet til PadFone Infinity er Asus PadFone 2. Denne er ikke like kraftig og har heller ikke like eksklusive byggematerialer, men du kan spare en tusenlapp fremfor å velge Infinity-modellen.

Hvis du er ute etter en hybrid mellom nettbrett og PC, bør du ta en kikk på Asus Transformer Pad Infinity TF700. Men da får du ikke telefon.

Det er mulig å kjøpe PadFone Infinity uten nettbrettet, og da er både HTC One, Sony Xperia Z og Samsung Galaxy S4 gode alternativer for deg som vil ha en kraftig og godt utstyrt mobiltelefon. I denne artikkelen får du hjelp til å velge mellom de tre.

Les også hele testen av Asus Padfone Infinity hos vår søsterside Amobil.no »

annonse