Tek.no

Test

Windows 7

Arsæll Benediktsson
2 Nov 2009 15:00

Installasjon

Introduksjon og installasjon

Windows 7 ble offisielt lansert 22. oktober, og vi vil i denne testen gjennomgå flere av nyhetene, og teste ut kompatibiliteten av en rekke populære programmer.

Vi skal også teste ut ytelsen, og sammenligne Windows 7 med Windows XP og Vista. I tillegg prøver vi om det lar seg gjøre å installere og bruke Windows 7 på en gammel PC som har spesifikasjoner som er vesentlig lavere enn minimum systemkravene som er definert av Microsoft.

Takk til Microsoft for en kopi av programvaren til test.

Installasjon

Vi installerer Windows 7 Ultimate på en PC med 2,13 GHz prosessor (4 kjerner) og 6 GB minne, og installerer norsk versjon med egen språkpakke (Norwegian Language Pack) via Windows Update.

Hele installasjonsprosessen tar rundt 23 minutter, og er nesten identisk med installasjon av Vista. Kun rekkefølgen av dialogboksene er blitt endret, eksempelvis dukker boksen for produktnøkkelen opp senere enn under installasjonen av Vista.

Dessuten er Velkomstsenteret fra Vista fjernet i Windows 7, og sidepanelet på skrivebordet er nå i utgangspunktet deaktivert. Det er fint å slippe ting og tang på skrivebordet i starten – sidepanelet vil sikkert en del brukere synes er en nyttig funksjon, men slett ikke alle. Vi opplevde at Windows 7 er godt oppdatert på drivere, eksempelvis fant installasjonsprosessen vårt Nvidia Quadro FX550-skjermkort, og ellers virket alle enheter som de skulle.

Installasjonsprosessen til Windows 7 krevde 2 omstarter, og her er noen av skjermbildene fra installasjonen:

Les også