Tek.no

Test

Sony Ericsson W715

Einar Eriksen
3 Apr 2009 14:00

Design og brukervennlighet

Det helt åpenbare med Sony Ericssons nye musikktelefon W715 er at det er en liten og stilren mobil. Inne i skallet skjuler det seg imidlertid også mye teknolgi, som GPS og støtte for trådløse nettverk. 

W715 er liten og stilren. (Alle foto: Einar Eriksen)
Tastene ser flate ut, men er gode i bruk.
Menyene er enkle og greie, med mye animasjoner.
Bakdekslet låses opp ved hjelp av en egen bryter på undersiden.

W715 er i skyveformat, der delen med skjermen og menytastene skyves opp for å avduke tastene. 

Telefonen er liten i alle retninger, og tar ikke opp store plassen i lomma. Tykkelsen er 1,47 centimeter og vekten er 98 gram. Skjermen er på 2,4 tommer, noe som absolutt er godkjent i en så liten telefon. 

Vårt testeksemplar er i sølvgrå farge, men telefonen kommer også i svart.

Børstet metall

Med børstet metall på mesteparten av fremsiden, er også kvalitetsfølelsen god. Skyvemekanismen virker solid, men hvis du er veldig pirkete merker du at de to delene kan vippe litt rundt festepunktet. Det fører også med seg en svak knirkelyd.

Under normalt bruk er dette umerkbart, eller iallfall ikke påfallende. 

Tastesettet ser ved første øyekast flatt ut, men så snart du prøver det ut merker du at hver tast er opphøyd. På den måten er det lett å kjenne seg fram til de rette tastene, og vi fikk en upåklagelig skrivehastighet.

I mange telefoner i dette formatet er det knotete å trykke på den øverste tasteraden fordi tommelen treffer kanten ovenfor. I W715 har Sony Ericsson heldigvis tenkt på dette, og har plassert tastene så langt nede at det ikke blir et problem. 

Skarp skjerm

Sony Ericsson har gjort et trygt valg av skjerm i W715. Med 240 x 320 piksler fordelt på en 2,4 tommers overflate, er denne skjermen lik mye annet på markedet. Skjermbildet oppleves som skarpt, fargene er klare og lysstyrken er også god. 

Skjermen gir også en grei oversiktlighet, selv om vi begynner å bli borskjemte med store trykkskjermer. 2,4 tommer er ikke en helt grei skjermstørrelse så lenge det uansett ikke er snakk om en smarttelefon. 

Menyene er renovert fra mange tidligere Sony Ericsson-modeller. Ikonene har blitt fargeløse og animert på en ny måte. Når du blar opp og ned virker det som ikonet du blar til dyttes i samme retning som du blar, og deretter vingler tilbake til utgangspunktet samtidig som det skytes ut noen geometriske figurer i forskjellige farger i bakgrunnen. I tillegg forstørres ikonet, slik at du enkelt ser hvilket ikon som er markert i hovedmenyen. 

Ikonene følger temaet, og du kan stille inn til å bruke de gamle standardmenyene om du vil.

Som standard gir telefonen fra seg en liten vibrasjon når du blar, men dette er enkelt å deaktivere om du vil det.

God ordbok

T9-ordboken i Sony Ericsson-modeller er i god tradisjon av de bedre. Som vanlig trykker du kun én gang på hver tast, og mobilen "gjetter" seg frem til ordet og lærer seg nye ord underveis. I tillegg lærer W715 seg sammenhengen. Skriver du "Dette er en test" vil telefonen automatisk foreslå "Dette er en vest". Dersom du korrigerer "vest" til "test" lærer den seg dette, og neste gang du skriver setningen vil telefonen automatisk foreslå "Dette er en test".

Telefonen viser smilefjes som gule ansikter.

Det som trengs for å høre musikk

Som den Walkman-telefonen den er, leveres W715 selvsagt med alt som trengs for å høre musikk. Minnekortet på 4 GB rekker til omtrent 1000 låter i normal lengde og kvalitet. 

Telefonen har ikke innebygget utgang for 3,5 millimeters minijack, men det følger med en egen overgang til dette. Dermed kan du bruke ditt eget hodesett. Vi mener likevel en Walkman-telefon som dette burde hatt en slik utgang i telefonen. 

  • W715
  • Batteri
  • Minnekort, 4 GB
  • Lader
  • Datakabel
  • Hodesett med overgang
  • Bruksanvisning

Les også