Tek.no

Test Argon Pop & Argon Soul

Hifiklubbens nye hodetelefoner gir svært god valuta for pengene

I alle fall den ene av dem.

Stein Jarle Olsen, Tek.no
Stein Jarle Olsen
28 Apr 2018 14:00

Argon-merket er Hifiklubbens svar på dagligvarebutikkenes egne merkevarer, for eksempel Landlord og Eldorado.

Tidligere erfaringer med merket har vært at de har gjort mye av det samme som dagligvarebutikkenes merkevarer, nemlig gitt god kvalitet til en billigere penge, selv om de sjelden har vært i stand til å konkurrere med dyrere og mer avanserte produkter fra andre merker.

Nå har Argon lansert sine første trådløse hodetelefoner i form av modellene Pop og Soul. Førstnevnte er en kompakt on-ear-hodetelefon med en pris (600 kroner) som plasserer den i samme klasse som våre budsjettfavoritter Jabra Move, mens Soul er en større around-ear-modell til 1500 kroner, en prisklasse som kanskje ikke flyter over av imponerende produkter.

Felles for begge

Stein Jarle Olsen, Tek.no

Begge modellene kommer med det nødvendige av kabler i esken, men litt mer uvanlig er det at selv den billigste modellen også kommer med et hardplast-etui. Det er ikke spesielt vanlig i denne prisklassen, selv om det er litt merkelig at hodetelefonene er sammenleggbare, men etuiet likevel så stort at det har plass til hodetelefonene fullt utslått.

Designet på begge modellene er ellers elegant, men kanskje litt uspennende. Det er matt, fingermerkeavstøtende plast, mykt lær og detaljer i krom som gjelder, og vi synes kanskje den minste modellen er den mest attraktive rent designmessig. (En sidenote er at den store modellen ser nøyaktig ut som emoji-ikonet for hodetelefoner, som kanskje er et tegn på at den er ganske generisk?) De fremstår også som solid skrudd sammen, både Pop og Soul.

Felles for dem begge er også at de har bluetooth-tilkoblinger som ikke virker å være hundre prosent pålitelige. Dette viser seg i form av små perioder (maks 1-2 sekunder) med hakking eller bortfall av lyden, men det er heldigvis ikke verre enn at det kun blir et lite irritasjonsmoment. Det oppstår etter vår erfaring også kun utendørs.

Begge er dessuten meget godt isolert, og du kan spille rimelig høyt på kontoret selv uten at resten av kontorlandskapet reagerer. Det er kjekt.

Argon Pop

Argon Pop er ikke veldig ulike våre tidligere favoritter Jabra Move (t.v.)
Stein Jarle Olsen, Tek.no

La oss ta minstemann Argon Pop først. Komfortmessig minner de strengt tatt ganske mye om nevnte Jabra Move, med et ganske fast grep rundt hodet i starten, som mykes opp noe etter hvert som du bruker dem.

Polstringen av hodebøyla er kanskje litt i minste laget, men samtidig er hodetelefonene ganske lette, så det blir ikke like prekært som på en del tyngre modeller. De kan imidlertid bli litt slitsomme å ha på om du lytter i flere timer av gangen.

Batterilevetiden er oppgitt til 11 timer, altså et par timer mer enn Move, men samtidig mindre enn mange trådløse hodetelefoner. Dette er nok et av områdene du må kompromisse litt på når du kjøper en trådløs hodetelefon i denne prisklassen. Vi liker imidlertid at de er sammenleggbare, og det medfølgende etuiet er kompakt og tar liten plass i sekken.

De bittesmå tastene er ikke veldig enkle å bruke.
Stein Jarle Olsen, Tek.no

Styringen gjøres via tre bittesmå knapper på den høyre øreklokken, men disse er konfigurert annerledes av hva som er tilfelle med de fleste andre hodetelefoner. Ett trykk på opp eller ned skifter låt, mens å holde inne knappen skrur opp eller ned volumet. Vanligvis er det motsatt, men det er stort sett en vanesak.

Knappene er dessuten såpass små at du må bruke et sekund eller to på å føle deg frem hver gang du skal bruke dem, i tillegg til at det sannsynligvis er fullstendig umulig å operere dem med hansker eller liknende på.

Lydmessig befestes imidlertid inntrykket av at du får ganske mye for pengene her. Pop er nok litt varmere og fyldigere i lyden enn Move, som er en naturlig sammenlikning, selv om prisen har gått opp betraktelig fra da vi omtalte dem første gang.

Til prisen er Argon Pop et solid valg.
Stein Jarle Olsen, Tek.no

De er likevel veloppløste og pent balanserte, selv om de ikke er like knivskarpe som en del dyrere hodetelefoner. De har heller ikke den samme luftigheten og instrumentseparasjonen som du gjerne får når du beveger deg opp i prisklassene, men dette er likevel både mye og god lyd for pengene.

Pop har imidlertid mer og mykere lær rundt ørene, samt klemmer noe hardere enn våre velbrukte Move, noe som gir noe bedre isolasjon av lyd utenfra, og dermed et inntrykk av mer fyldig lyd. Vi hadde imidlertid satt pris på om vokaler var flyttet et lite hakk lenger frem i lydbildet, og de kan også oppleves som litt for ivrige i toppen ved noen anledninger.

Uansett: Et solid tilskudd til budsjettklassen, og definitivt et habilt valg om du ikke vil bruke flere tusenlapper på trådløse hodetelefoner.

Etuiet til Argon Pop tar ikke høyde for at hodetelefonene er sammenleggbare. Det er underlig.
Stein Jarle Olsen, Tek.no

Argon Soul

Soul er altså det større og dyrere paret i den nye Argon-porteføljen, og med en pris på 1500 kroner plasserer den seg i et segment hvor det bør være mulig å gjøre et innhogg om kvaliteten er god.

Komforten er først og fremst bedre enn på lillebror Pop, med mer og mykere polstring over hodet og tjukkere puter rundt ørene. Øreklokkene kan brettes innover, noe som gjør dem langt mer kompakte og reisevennlige, og det følger som nevnt med et hardplastetui i eska.

Det er bra, selv om det naturligvis ikke hadde gjort noe om det hadde vært aktiv støydemping her også. Det er det altså ikke, og det er en aldri så liten mangel når vi har beveget oss opp i en prisklasse hvor aktiv støydemping er standard i flere og flere produkter.

Argon Soul er komfortable, men relativt massive på hodet. Her modellert av kollega Ole Henrik Johansen.
Stein Jarle Olsen, Tek.no

Kravene til lyd er dermed enda større for at vi skal la oss begeistre, og også her synes vi Argon gjør det skarpt. Soul har mye av den samme varme og fyldige klangen som lillebror Pop, men det er nok hakket mer påkostede elementer her, i tillegg til at det faktum at de omslutter øret i seg selv gjør at lyden oppleves mer engasjerende.

Soul har også mer bass å by på, men inntrykket er også at de har de samme lytene som vi fant på Pop. De er litt i overkant avrundede i diskanten, og har ikke helt den samme skarpheten og oppløsningen som kostbare hodetelefoner gjerne har. De har heller ikke den samme luftigheten, men dette er folkelig godlyd som jeg likevel tror kan falle i smak hos mange.

Soul-lyden er nemlig fyldig og flott, med et lite ekstra dytt i bassområdet, og det gir mye moro og stort engasjement, spesielt om du foretrekker musikk med litt fart og mye bass. Bassen kunne nok vært litt fastere i fisken, og det kan iblant låte litt «boomy». Det låter imidlertid relativt sett veldig bra i litt bråkete omgivelser utendørs, hvor litt ekstra bass gjerne er å foretrekke.

Soul er imidlertid ikke enkle å operere uten å fiske frem telefonen. Knappene er nemlig plassert på hver sin side av den høyre øreklokken, og er flate og litt vanskelige å kjenne seg frem til med fingrene. Her foretrekker vi sannsynligvis lillebror Pops små, men bedre definerte taster.

Argon Soul er et solid par hodetelefoner, men de skiller seg ikke like positivt ut i prisklassen som lillebror Pop.
Stein Jarle Olsen, Tek.no

Batteritiden er oppgitt til 18 timer, som er helt gjennomsnittlig i denne kategorien. Enkelte produsenter klarer å skvise ut i overkant av 30 timer, men 18 timer er uansett såpass at du fort kan lade dem én gang i uka og klare deg i massevis.

Alt i alt er også Soul et solid tilskudd til utvalget av trådløse hodetelefoner, selv om de ikke er like god valuta for pengene som lillebror Pop.

Lyden er kurant, og både batterilevetiden og komforten er mer enn godkjent. Et par hundrelapper lavere pris eller en habil aktiv støydemping hadde imidlertid gjort oss enda et par hakk mer vennlig innstilt.

Argon Soul
7.5
Bra

Argon Soul

sitat"Rimelig god lyd, men ikke like god valuta for pengene som lillebror Pop"

Fordeler

 • Krysse av
  Rimelig god lyd til prisen
 • Krysse av
  Komfortable å ha på
 • Krysse av
  Kurant batterilevetid
 • Krysse av
  Hardplast-etui følger med

Ting å tenke på

 • Bytt
  Kunne kanskje hatt aktiv støydemping til denne prisen
 • Bytt
  Knappene kan være litt knotete å bruke
Argon Pop
8.5
Meget bra

Argon Pop

sitat"Et meget solid alternativ i kategorien for budsjett-hodetelefoner uten kabel"

Fordeler

 • Krysse av
  Meget god lyd til prisen
 • Krysse av
  Elegant design
 • Krysse av
  Lette, kompakte og sammenleggbare
 • Krysse av
  God isolasjon til å være on-ear
 • Krysse av
  Hardplast-etui følger med

Ting å tenke på

 • Bytt
  Mangler litt oppløsning og luftighet versus dyrere og større hodetelefoner
 • Bytt
  Hodebøyla kunne vært bedre polstret
 • Bytt
  Middels batterilevetid
 • Bytt
  Veldig små knapper som kan være vanskelige å operere
 • Bytt
  Kan iblant bli litt skarpe i diskanten
annonse

Les også