Til hovedinnhold

Test: LG BD390

Test: LG BD390

Testresultater

Julekalendere rundt om i norske hjem begynner å nærme seg slutten, og julaften er bare noen dager unna. Blant mange varianter av gaver vil nok en del av oss pakke opp en blu-ray-film på den store dagen.
Vi har testet blu-ray-spilleren BD390. Den nye spilleren fra LG gir deg i tillegg til god bilde- og lydkvalitet også masser med ekstra finesser. Foruten å spille av filmer kan du se bilder, snutter fra YouTube eller musikk fra internett eller ditt hjemmenettverk.
I esken
På lik linje med de aller fleste blu-ray-modellene vi har testet inneholder også BD390-esken kun det aller mest nødvendige. Her finner vi fjernkontrollen, med medfølgende batterier. Vi kunne ikke i vår pakke finne noen bruksanvisning, men antar at dette skal være med (Vi kommer tilbake med svar fra LG på dette). Strømkabelen er også inkludert.
Det medfølger en komponentkabel, men vi vil som vanlig anbefale at du kjøper med deg en HDMI-kabel. Etter våre erfaringer lønner det seg å legge på litt fra det biligste alternativet når du skal kjøpe en slik kabel.
(Artikkelen fortsetter)


Design og tilkoblinger
Fronten på BD390 er veldig stilren med kun de aller mest nødvendige knapper som play, pause, stop og kapitel frem/tilbake. Selve overflaten er speilaktig, med et blåskjær. Ovenfor den rette speilflaten har du en krom kant, der også av/på-knappen og eject er plassert. Den blanke overflaten gir spilleren et stilig design, men bakdelen blir jo at du må tørke av fingermerkene, som kommer hver gang du rører den.
BD390 er nokså rimelig, og et kjapt prissøk tilser at den ligger rundt 2 500 kroner på nett i skrivende stund, og til prisen får du en spiller spekket med tilkoblinger. Av bildetilkoblingsmuligheter kan du velge i mellom HDMI, komponent eller en analog variant. På lydfronten kan du blant annet benytte de av optisk, koaksial eller analog stereo ut. I tillegg har BD390 også 7.1-analog ut. Spilleren har også både LAN- og Wifi-tilkoblingsmulighet. Spilleren har også en USB-tilkobling plassert i fronten på spilleren.
(Artikkelen fortsetter)I bruk
Den nye spilleren er enkel i bruk og trykker du på ”hus-knappen” på fjernkontrollen får du opp en enkel og grei meny. Menyen er delt opp i seks
deler, der du blant annet kan velge i mellom å se film, se på snutter via YouTube eller gjøre innstillinger. Innstilingene er mange, og du har blant annet gode muligheter til å justere bildet. Menyen er ryddig og er logisk å navigere seg igjennom. Når vi testet YouTube funksjonen opplevde vi til stadighet å få en feilmelding på filmen vi hadde valgt å se, men ved å trykke på samme linken en eller flere ganger til, startet filmen
(Artikkelen fortsette)


Spilleren har også fulle muligheter til å hente opp filmer, bilder eller musikk via ditt lokale nettverk, slik at spilleren fungerer som en mottaker i stereobenken fra PC-en din. Du kan også se blant annet bilder ved koble til en minnepenn via USB-tilkoblingen foran på spilleren.
Fjernkontrollen til BD390 er etter vår mening litt kjedelig, og fremstår ganske plastikkaktig. Dog ligger kontrollen godt i hånden, men kan være litt treg til å respondere noen ganger. Knappene er logisk plassert, og er ganske tydelige og greie å lese.
(Artikkelen fortsetter)Lyd- og bildekvalitet
Selv om spilleren er spekket med muligheter som for eksempel YouTube, har ikke dette gått utover bildekvaliteten. Filmene vi legger i skuffen blir gjengitt skarpt og uten mye støy i bildet. Fargene er også for seg gjort, og spiller på et bredt spekter. Spilleren leverer også gode resultater ved avspilling av DVD-filmer.
Lydkvaliteten på spilleren er også generelt god. Spilleren leverer en fyldig og detaljrik lyd ved avspilling av filmer. Dog er lyden bare middels god om du har planer om å benytte denne til å spille av CD-samlingen.
(Artikkelen fortsetter)


Konklusjon
LGs D390 er et godt kjøp og til en nokså rimelig penge får du en spiller som er spekket med muligheter. Med spilleren koblet til nett kan du enkelt vise bilder, filmer og musikk som du har liggende på din PC i samme nettverk, eller se YouTube via internett. Foruten dette kan du også benytte deg av BD-live-funksjoner. Bilde- og lydkvaliteten på spilleren er god, og tilbyr god skarphet med lite støy.
Spilleren er generelt godt gjennomført, men fjernkontrollen holder ikke helt samme nivå. Den er god å holde i, men er litt treg i responsen og er litt kjedelig. Når vi prøvde YouTube-funksjonen fikk vi flere ganger feil på tilkoblingen, men fikk filmene i gang om vi trykket en eller flere ganger på samme link.
Alt i alt får du en veldig god allround spiller med BD390. Den er spekket med tilleggsfunksjoner, og byr i tillegg på god kvalitet på både bilde og lyd.

Bildeeksempler

annonse