Til hovedinnhold

Nytt og spennende webkamera?

Nytt og spennende webkamera?

Testresultater

God oppløsning, enkelt å sette opp, gode festemuligheter.
Dyrt, må åpne eget program for å stille inn oppløsninger.0

Med slagordet "discover the difference" vil Microsoft at du skal gå til innkjøp av deres nye webkamera Microsoft Lifecam Show. Men gjør dette kameraet noe ditt gamle webkamera ikke kan?

Hvordan revolusjonere webkameraet?

Det er ikke alltid lett å være produktutvikler. Utviklere av webkameraer, tastaturer og mus har utvilsomt en hard nøtt å knekke hver dag de går på jobb. En grunntanke om å videreutvikle slike produkter ligger helt sikkert som en grunnleggende tanke, men hvordan kan man idag fornye disse produktene? Microsoft prøver denne gangen hardt, men treffer de blink?


Microsoft Lifecam Show har et enkelt design.

Gode festefunksjoner

Microsofte Lifecam Show er et webkamera med 2 megapikslers oppløsning. Kameraet kobles enkelt til din maskin via USB og selve installeringen av drivere og programvare går kjapt. Kameraet er deretter kjapt klart til bruk. Med kameraet følger det en stand du enkelt kan feste kameraet på via magnet. Det følger også med en klips du kan feste til din skjerm og mangeter med lim som du fester til skjermen. Du har dermed mange valgmuligheter til hvordan du vil ha kameraet stående. Ledningen medfører at du ikke kan ta med kameraet fritt rundt i ditt hjem. Selv gleder vi oss til det kommer på plass enkle løsninger for trådløse kameraer, men inntil videre er vi fornøyd med at kameraet enkelt kan flyttes rundt slik at du i det minste kan gi din samtalepartner en kjapp omvisning i rommet du sitter i.


Med kameraet følger en rekke festeannordninger.

God oppløsning

Oppløsningen ved videochat fungerer bra nok. Du kan stille inn om du vil ha videokvalitet på mellom 160 x 120 og opp til 800 x 600. Dette må du riktignok stille inn ved å starte opp kameraet fra din startmeny. Vi kunne for eksempel ikke endre oppløsningen når vi snakket via Skype eller Windows Live Messenger. På samme måte kan du også stille inn oppløsning ved fotofunksjonen. Du kan da ta bilder på opp til 8 megapiksler. Dette er utvilsomt nok for de fleste som bruker webkamera. Selv skulle vi likevel gjerne sett at oppløsningen ved video kunne bli enda bedre, men det blir nok neppe før neste revolusjon.


Kameraet tar foto på 8 megapiksler.
Kameraet er derimot ikke veldig glad i raske bevegelser. Om du snur kjapt på hodet mens du prater, eller filmer ting i bevegelse så vil du fort se at kameraet sliter. Her vil vi gjerne se en oppgradering hvis kameraet skal kunne gi det lille ekstra.

Barnslige, men morsomme effekter

Den største forskjellen mellom dette kameraet og andre på markedet er en funksjon som nok er barnslig, men likevel litt morsom. Kameraet har nemlig teknologi for ansiktsgjenkjenning. Microsoft har derfor lagt ved en rekke effekter slik at du kan kle deg i kattemaske, solbriller elle cowboyhatt. Denne funksjonen er neppe noe du tar frem ved telefonkonferanse med mulige sammarbeidspartnere. Men for å frembringe et smil hos venner og gode kjente, så er denne funksjonen litt morsom.


Med kameraet kan du leke deg med flere effekter. Barnslig, men ganske gøy.

Ingen revolusjon, men et helt greit kamera

Alt i alt fungerer kameraet helt greit. Det revolusjonerer ikke kameramarkedet, og hvor mye dette vil forandre din hverdag foran maskinen er høyst usikkert. Men om du trenger et nytt webkamera er det ingen grunn til at du ikke skal vurdere dette, samtidig som det på ingen måte overbeviser om at du ikke skal vurdere en av konkurrentene.

Her kan du selv se videoopptak gjort med kameraet og lek med noen av effektene. Opptaket hakker langt mer enn kamaraets normasle visning.

[wip4: video=301 width=468 align=left]

Kameraet fungerer med både Windows Live Messenger og andre chattetjenester. Kameraet koster mellom 700 og 900 kroner i norske butikker.

Bildeeksempler

Mer om
annonse