TestNavida - App for navigasjon i skog og mark

Navida – Enkel og grei gratis-app.

Den fungerer ikke så godt til navigering, men veldig brukervennlig.

I vår pågående test av apper som hjelper deg å finne frem i marka har turen nå kommet til NaVida.

Tidligere apptester i serien:

NaVida – iPhone

NaVida lar deg bruke både Statens Kartverks topografiske Norgeskart, så vel som sjøkartene. I tillegg får du tilgang til Open Street Map, som er verdensdekkende men foreløpig bare detaljert nok i sentrale strøk der mange ferdes. Statens Kartverk er definitivt førstevalget her til lands.

Her kan du også laste kart på forhånd, slik at du slipper å bruke datatrafikk og være avhengig av mobildekning når du er på tur. Med kart fra statens kartverk er det en begrensning, og derfor får du beskjed om hvilken dato denne går ut. Kartene slettes da automatisk 14 dager etter at du forhåndsbufret dem. Vi setter pris på at vi får tydelig beskjed om hvilken dag kartene går ut.

Som i de andre applikasjonene med kart fra Statens Kartverk er Oslo Kommune mindre detaljert enn resten av landet.

Få funksjoner

NaVida er ikke egentlig en navigasjonsapplikasjon, men viser stort sett bare kart. Du kan ikke legge til interessepunkter, men du kan lagre bokmerker som gjør at applikasjonen husker hvor på kartet du var. Trykker du på bokmerket kommer du tilbake til dette området.

Krysset som viser hvor du er snur deg i henhold til det digitale kompasset i telefonen, slik at det er enkelt å forstå hvilken retning du står vendt mot i forhold til kartet.

En søkefunksjon er også på plass, og i motsetning til i mange andre applikasjoner fungerer søkefunksjonen svært bra. Ellers er det på plass en tast for å la deg sentrere posisjonen din på kartet. Nederst på skjermen vises en målestokk og zooming skjer ved hjelp av to fingre på skjermen.

Konklusjon

NaVida er ikke et navigasjonsverktøy, men enkelt og greit en kartleser. Til dette formålet fungerer det svært godt og er så brukervennlig at hvem som helst kan ta det i bruk. Vi setter også pris på en god søkefunksjon.

Funksjoner for å navigere ved hjelp av ruter, lagrede interessepunkter og lignende er totalt fraværende, så NaVida vil kun fungere til de med enklere behov.

Last ned NaVida »

NaVida - iPhone

annonse