Tek.no

Test

Lekker og lynrask

Espen Irwing Swang
9 Nov 2007 15:11

Lekker og lynrask

Testresultater

Totalinntrykk

Prisklasse

Menynavigering

Brukervennlighet

Design

Motorola Razr II V8 har lynraske menyer, et meget godt tastatur og en design få andre kan matche. Men fortsatt er det rom for forbedringer. 
Les også:
- Mer luksus fra Motorola
- Motorola vil overvåke deg
- Motorola Z8 - Smart underholdningsmobil

Gode skjermer

Da vi så telefonen for første gang lot vi oss imponere over hvordan telefonen er sammensatt. Det tynne lokket har ingen skjøter eller sømmer i sidene, og er utstyrt med skjerm på begge sider. Faktisk er begge skjermene på 240x320 punkter med god skarphet og fargegjengivelse. Normalt blir vi avspist med en langt enklere skjerm, eller ingen skjerm i det hele tatt, på utsiden av foldemobiler. 
Skjermen på utsiden er riktig nok en anelse mindre enn den innvendige skjermen, men ikke mer enn at vi måtte kontrollmåle for å være helt sikker (2,2” innvendig, 2” utvendig) 
DrømmetasterVi la også raskt merke til at telefonen ikke har det tykke partiet over mikrofondelen, slik førstegenerasjon Razr har hatt. I stedet er plassen utnyttet til et tastatur konkurrentene kan misunne Motorola. I prinsippet er det samme tastatur som på tidligere Razr-modeller, frest ut av en tynn metallplate. Men plassen er blitt bedre og de gummierte tallene gir god friksjon. Dessuten ser det uforskammet bra ut.
Det eneste vi kan pirke på ved designen er telefonens bredde. Her er det ikke skjedd stort siden den første Razr-en så dagens lys. Når det er sagt så må vi medgi at Motorola utnytter bredden så godt at vi lar det passere. 

Svakheter

Så kommer vi til det vi ikke er like fornøyd med. Her er nemlig verken 3G eller støtte for minnekort. Kameraet er i svakeste laget og mangler fotolys. 

Telefonen vi har fått til test har 480 MB minne. Det er slett ikke dårlig, men om du vil bruke mobilen som MP3-spiller kan du nok oppleve at det likevel blir i minste laget. Det finnes også en 2GB-versjon, men minnekort er i dag så rimelige at vi hadde foretrukket en løsning med utskiftbare kort. Stereohodesettet som følger med har microUSB-plugg. Det samme har laderen. Du kan ikke høre musikk på hodesettet mens du lader mobilen. 

Problemet er løst om du skaffer deg A2DP-hodesett, noe Motorola har et bra utvalg av. 

Teksting

Om du er ukjent med Motorola fra tidligere, så vil du raskt finne frem i de nye menyene. Teksting vil være litt fremmed i starten, ettersom Motorola bruker iTap-ordbok, og ikke den vanlige T9. Forskjellene er imidlertid så små at du neppe vil bruke lang tid på å venne deg til iTap. Mange synes også at iTap er et bedre system enn T9, men det handler mye om smak og behag.

Motorola RazrII V8 er også en spennende mobil på innholdssiden. Den har en grei musikkspiller som du kan betjene også når lokket er lukket. Da dukker kontrollknappene opp på lokket som trykkfølsomme felter. 

V8 støtter Microsoft ActiveSync, og lar deg synkronisere e-post, kalender og adressebok mot Exchange Server. I tillegg har den nettleser fra Opera (8.50), verdensur, Java-spill, bloggefunksjon og mer til. 

God lyd

Lyden er god, og samtalevolumet kan kjøres høyt opp uten at det spraker i høyttaleren. Her er heller ingen sjenerende susing.
Teksten på skjermen er imidlertid liten, og vi finner ingen innstillinger som gjør den lettere å lese. Har du normalt syn er det imidlertid ikke noe problem. 

Dyr

Med en prislapp på 3500 til 4000 kroner er V8 ikke en mobiltelefon du vil finne i alle bukselommer. I denne prisklassen finnes det mye å velge mellom, og mange modeller som byr på flere muligheter enn denne. Men få av dem er like pene.

Les også