Saken har annonselenker som gir VG inntekter. Redaksjonen prioriterer uavhengig av dette.Bytt

På Tek finner du saker med annonselenker, hvor du enten kan kjøpe produktene vi har omtalt eller sammenligne priser. Det mener vi er relevant informasjon for våre lesere.

Hvilke produkter Tek skal skrive om, og hva vi skal skrive om dem, velger journalistene og ingen andre. Men det er også viktig at du vet at hvis du klikker på en slik annonselenke til prissammenligning hos Prisjakt, eller kjøper et produkt etter å ha klikket deg inn til en butikk fra en av våre artikler, tjener Tek penger. Disse annonselenkene er alltid merket med «annonselenke».

Det er viktig å understreke at når vi omtaler produkter på Tek, så er det fordi vi mener det er journalistisk interessant. Ingen kan kjøpe seg omtale i våre saker.

I tester eller produktguider er hovedregelen i VG at vi kjøper eller låner produktet. Dersom det ikke er praktisk mulig, baserer vi omtalen på produktprøver vi har fått tilsendt. I så fall opplyser vi om hvilket produkt og hvorfor.

TestThecus N4800

En NAS til nesten alt

Ja, hvorfor ikke bare koble den rett til TV-en?

Innledning

Det har gått et drøyt år siden vi tok en lang og hard kikk på Thecus' kjekke N4200 – en NAS (Network Attached Storage) vi i det store og hele hadde sansen for.

Nå har vi også fått tafset på etterfølgeren, en firebrønner som har fått modellbetegnelsen N4800. Og det er mer enn bare antall diskbrønner som den har til felles med N4200 – også utseende og funksjonalitet er stort sett det samme. Ja, på en del måter virker den som den samme NAS-en.

Og heldigvis for det. For en av de tingene vi virkelig likte på N4200 var den innebygde batteripakken som gir NAS-en en slags UPS-funksjonalitet. Denne egenskapen er videreført til N4800, og betyr at et plutselig strømbrudd ikke vil ta knekken på noen av dataene dine – for med batteriet har NAS-en tid til å slå seg av på en kontrollert måte dersom ikke strømmen kommer tilbake relativt kjapt.

Spesifikasjoner -
Maskinvare og tilkoblinger
Prosessor Intel Atom D2700 (2,13 GHz, 2 kjerner, 1 MB cache)
Enhetstilkobling 4 x SATA (interne, for 2,5" eller 3,5") 1 x eSATA 2 x USB 3.0 2 x USB 2.0
Display LCD-skjerm for diskstatus og aktivitet OLED-skjerm for info og generell status
Annet Intern batterimodul (mini-UPS)
Størrelse Vekt: ca 4,8 kg (uten harddisker) Størrelse: 19,8 x 17,2 x 25,1 cm (H x B x D) Utstikkende ledninger bak kommer i tillegg
Pris Ca. 5300 kr

Slike NAS-bokser har ganske spesialisert og begrenset funksjonalitet i forhold til vanlige PC-er. Derfor trenger de nødvendigvis heller ikke så veldig kraftig maskinvare for å gjort jobben – her blir det en balansegang mellom kost og nytte.

Sammenlignet med forgjengeren N4200, har N4800 har fått dobbelt så mye minne, en nyere og raskere Atom-prosessor, USB 3.0, utganger for lyd og bilde samt noen forandringer i kontaktoppsettet.

Dette skal vi se nærmere på allerede på neste side av testen.

Takk til Thecus som bidro med testeksemplaret.