På Tek finner du saker med annonselenker, hvor du enten kan kjøpe produktene vi har omtalt eller sammenligne priser. Det mener vi er relevant informasjon for våre lesere.
Hvilke produkter Tek skal skrive om, og hva vi skal skrive om dem, velger journalistene og ingen andre. Men det er også viktig at du vet at hvis du klikker på en slik annonselenke til prissammenligning hos Prisjakt, eller kjøper et produkt etter å ha klikket deg inn til en butikk fra en av våre artikler, tjener Tek penger. Disse annonselenkene er alltid merket med «annonselenke».
Det er viktig å understreke at når vi omtaler produkter på Tek, så er det fordi vi mener det er journalistisk interessant. Ingen kan kjøpe seg omtale i våre saker.
I tester eller produktguider er hovedregelen i VG at vi kjøper eller låner produktet. Dersom det ikke er praktisk mulig, baserer vi omtalen på produktprøver vi har fått tilsendt. I så fall opplyser vi om hvilket produkt og hvorfor.
MSI GTX 1080 «Gaming X»
Leverer lavere støy og bedre kjøling, men hva med ytelsen?
Innhold
- Innledning »
- «Founders Edition» møter «Gaming X»
- Unike «Gaming X» egenskaper
- Velg ytelsestest »
- 3DMark »
- Syntetiske tester
- Dragon Age: Inquisition »
- GTA V »
- The Witcher 3 »
- Rise of the Tomb Raider »
- Strømbruk, temperatur og støy »
- Konklusjon »
- X-faktoren: Bedre kjøling og lavere støynivå
- For overklokkeren og støyallergikeren
- Testoppsett »
- Testoppsett
Innledning »
Etter at Nvidia i mai annonserte sin nye Pascal-baserte GeForce GTX 10-serie har selskapet overbevist mange om at de er den suverene ytelseskongen. Deres GTX 1080 Founders Edition feide all konkurranse av banen da vi testet kortet før sommeren, men det betydde ikke at det nådde helt opp til øverste trinn på vår karakterskala av den grunn.
Deres Founders Edition var kanskje utrolig kraftig, men selv om det også var svært energieffektivt og ikke støyet nevneverdig, visste vi at tredjepartsløsninger var på vei. Tradisjonelt sett har disse levert langt bedre kjøling, mindre støy og fra tid til annen til og med litt bedre ytelse.
Vår duell mellom Nvidias GTX 1070 Founders Edition og MSIs GTX 1070 Gaming X er et godt eksempel på dette, og for oss er det i alle fall klart hvilket av de to vi ville valgt til å tjenestegjøre i vår spill-pc.
«Founders Edition» møter «Gaming X»
I dag har endelig tiden kommet for at Nvidias GTX 1080 FE også skal få måle seg mot en nær artsfrende, og selv om det kanskje er litt uheldig – men ganske så tilfeldig – at det også denne gang er en av MSIs Gaming X-kort som står som utfordrer, føler vi ikke dette er noen ulempe. MSI har ved flere anledninger vist at de leverer solide kort, endog kanskje med en litt stiv prislapp. Dette gjør imidlertid bare dagens duell mellom Nvidias GTX 1080 FE og MSIs 700 kroner dyrere GTX 1080 «Gaming X», enda mer spennende da sistnevnte setter lista desto høyere for seg selv.
Kan MSI trekke det lengste strået også denne gangen, slik de gjorde i GTX 1070-duellen vår? Vel, det skal vi finne ut over de neste sidene, men først et overblikk over hvilke ekstra egenskaper utfordreren lokker i forhold til Founders Edition fra Nvidia.
Unike «Gaming X» egenskaper
Torx 2.0: Dagens utfordrer til Nvidias eget GTX 1080 FE skilter med en rekke MSI-eksklusive egenskaper. Det første en legger merke til hos MSIs Gaming X, annet enn den knalle rødfargen på plasthuset, er de to store viftene.
Disse har fått navnet Torx 2.0, og skal ifølge MSI være spesialkonstruert for å øke lufttrykket og transportere bort varm luft raskere. I forhold til Founders Editions éne og relativt kompakte vifte – som «skyter» varmluften direkte ut av maskinen – brer Gaming X sine to 95-millimeter brede vifter virkelig om seg. Disse er imidlertid litt egoistisk konstruert ved at de først og fremst flytter varmluften bort fra egen grafikkbrikke og over til andre komponenter i kabinettet ditt.
Dette skulle imidlertid gjøre sitt til å senke støynivået fra Gaming X, men i tillegg er det gjemt et sett doble kulelager inne i viftene, noe som skal bidra til redusert motstand og jevnere, mer stabil rotasjon.
Zero Frozr: En annen fordel MSIs grafikkort tradisjonelt har hatt overfor Nvidias referansedesign er at de to Torx 2.0-viftene helt stopper å rotere når du ikke belaster kortet. Hvor godt dette fungerer finner vi ut på side syv.
Twin Frozr: Kraftigere kjølerør, kalt Twin Frozr, er som alltid på plass. Disse skal sørge for at varme som genereres under spilling får størst mulig overflate å fordele seg på før den fraktes bort av Torx 2.0-viftene.
Ekstra strømkontakt: Et av de aller største trekkplasterne hos MSIs Gaming X kan potensielt ligge i forberedelsene som er gjort for å støtte opp om et solid rom for overklokking.
I forhold til Founders Edition kommer MSIs Gaming X nemlig også med en ekstra 6-pinners strømkontakt. Dette gir kortet mulighet til å trekke opptil 75 watt mer.
Det er nok ikke så dumt, for overklokking krever mer energi. Fra spesifikasjonstabellen nedenfor ser vi dessuten at MSIs GTX 1080 Gaming X har noe høyere boostfrekvens og effektiv minnefrekvens enn Founders Edition.
Begge kortene byr for øvrig på DisplayPort 1.4 HDR, som støtter 4K-oppløsning i opptil 120Hz, samt HDMI 2.0 som støtter 4K-oppløsning i opptil 60Hz. DualLink DVI-tilkobling støttes også.
Vi kjenner allerede godt til Nvidias GTX 1080 Founders Editions ytelse. Det vi ikke vet enda er om MSI GTX 1080 Gaming X' design og komponenter faktisk gir noen forbedring i praksis, eller om denne i så fall er av en slik betydning at Gaming X er verdt de ganske så betydelige 700 ekstra slantene i forhold til Nvidias «FE».
For, i tradisjon tro er det slik at årets tredjepartsmodeller fra GTX 10-serien er dyrere enn Nvidias egne Founders Edition design til tross for at dette er stikk i strid med Nvidias lovnader.
Derfor handler alt i denne testen om å avdekke forskjeller mellom de to GTX 1080-tolkningene. Hvordan er ytelsen, hvilket kort har størst potensiale for overklokking og er det ene mer støyende enn det andre?
For å få svar på det kan du klikke på en eller flere av ytelsestestene nedenfor, eller velge en side i menyen til høyre, for å se en haug av herlige målinger.
Se ellers hvor energieffektivt, varmt og støyende MSI GTX 1080 Gaming X er på side 8.
Hopp rett til konklusjonen, eller les om testbenken vår og hvordan vi tester på sistsiden.
Velg ytelsestest »
OBS: Vi har testet MSIs GTX 1080 Gaming X i såkalt «OC»-modus. Du kan selv velge mellom «Silent»-modus, «Gaming»-modus og «OC»-modus ved å installere MSIs egen «Gaming App». Denne følger med kortet på CD-ROM, eller kan hentes ned fra deres hjemmesider her. MSIs OC-modus må ikke forveksles med overklokkingen vi utfører på toppen av dette – manuelt – ved hjelp av programmet MSI AfterBurner. GTX 1080 Gaming X-kort leveres med «Gaming»-modus som standard. Ved «OC»-modus er boostfrekvensen 25 MHz høyere og den effektive minnefrekvensen 98 MHz høyere enn i «Gaming»-modus.
Et godt valg for den grafikkresne støyallergikeren.
Fordeler
- +God nok ytelse for 4K-spilling
- +Stabil overklokker
- +Suveren kjøleløsning
- +Lavt støynivå
- +Støtte for DisplayPort 1.4
- +Maskinvarestøtte for 4K-video
Ting å tenke på
- —Mye dyrere enn Founders Edition
- —Ikke veldig mye kraftigere enn Founders Edition
3DMark »
Syntetiske tester
Første test ut er 3DMark, en test som belaster hele datamaskinen for å simulere ytelse i moderne spill. Fra og med denne testen er 3DMark-målingen vår utvidet med Futuremarks nye TimeSpy-testløp. Til forskjell fra «gamle» Fire Strike, DirectX 11-benchmarken som fortsatt henger med, er Time Spy bygget for å måle ytelse i spill basert på Microsofts nye DirectX 12-motor.
3DMark skal gi oss de første svarene på hvorvidt MSIs GTX 1080 Gaming X er kraftigere enn Nvidias GTX 1080 FE.
MSIs forsprang på snaue 110 poeng i Time Spy, og 190 poeng i Fire Strike er ikke særlig mye å skryte av. Vi ser likevel tendenser til noe større forskjeller når vi overklokker de to kortene så langt det lar seg gjøre før vi ser artefakter eller opplever ustabiliteter. Kanskje det er ved overklokking MSIs Gaming X vil skinne?
Syntetiske målinger er ikke faktisk spillytelse. Derfor skal vi over de neste fire sidene se nøyaktig hvor mange FPS som eventuelt skiller de to GTX 1080-kortene.
Vil du vite hvor godt GTX 1080 gjør det til Folding har vi en oppdatert oversikt her »
Et godt valg for den grafikkresne støyallergikeren.
Fordeler
- +God nok ytelse for 4K-spilling
- +Stabil overklokker
- +Suveren kjøleløsning
- +Lavt støynivå
- +Støtte for DisplayPort 1.4
- +Maskinvarestøtte for 4K-video
Ting å tenke på
- —Mye dyrere enn Founders Edition
- —Ikke veldig mye kraftigere enn Founders Edition
Dragon Age: Inquisition »
Nå er det klart for den aller første reelle spillytelsestesten, som Dragon Age: Origins' innebygde benchmark står for.
Den syntetiske testen vår viste ingen betydelig forskjell mellom de to GTX 1080-modellene. Målt i FPS ser vi imidlertid at MSIs Gaming X fortsatt ligger et par hårsbredder foran Founders Edition, og at førstnevnte jevnt over har en til to FPS ned til sin konkurrent.
Det lille forspranget til MSIs Gaming X holder seg når kortene overklokkes, men begge kortene viser betydelig forbedring av ytelsen når vi øker frekvensene manuelt.
Et godt valg for den grafikkresne støyallergikeren.
Fordeler
- +God nok ytelse for 4K-spilling
- +Stabil overklokker
- +Suveren kjøleløsning
- +Lavt støynivå
- +Støtte for DisplayPort 1.4
- +Maskinvarestøtte for 4K-video
Ting å tenke på
- —Mye dyrere enn Founders Edition
- —Ikke veldig mye kraftigere enn Founders Edition
GTA V »
GTA V er et svært godt optimalisert spill som overraskende mange grafikkort når høye FPS-verdier i. Med et GTX 1080 kan du fint kjøre oppløsningen opp til 1440p, og selv spille i 4K-oppløsning med kantutjevning avslått.
Her viser også MSIs Gaming X oss for første gang at det har et ekstra gir i forhold til Nvidias Founders Edition. Ikke i standardmodus, vel og merke, for de betydelige ytelsesforskjellene kommer først til syne etter vår manuelle overklokking. Der legger kortet seg nemlig fem FPS over Founders Edition i 4K-oppløsning, hvor hver FPS teller.
Et godt valg for den grafikkresne støyallergikeren.
Fordeler
- +God nok ytelse for 4K-spilling
- +Stabil overklokker
- +Suveren kjøleløsning
- +Lavt støynivå
- +Støtte for DisplayPort 1.4
- +Maskinvarestøtte for 4K-video
Ting å tenke på
- —Mye dyrere enn Founders Edition
- —Ikke veldig mye kraftigere enn Founders Edition
The Witcher 3 »
The Witcher 3 sine nydelige grønnkledde skoger og og vakre terreng er ikke ment for slike grøtete skjermer som mange av oss har vært låst til med forrige generasjons grafikkort, og da er det godt GTX 1080 klinker til med svært gode resultater i både 1440p- og 4K-oppløsning – uansett modell.
Uten overklokking yter MSIs GTX 1080 Gaming X omtrent to til fire FPS bedre enn Founders Edition, og dette er en ledelse kortet holder på også ved overklokking. Denne gevinsten blir imidlertid ikke veldig viktig før du kjører oppløsningen opp til 4K, hvor vårt overklokkede Gaming X legger seg herlig nær den magiske 60 FPS-linjen.
Et godt valg for den grafikkresne støyallergikeren.
Fordeler
- +God nok ytelse for 4K-spilling
- +Stabil overklokker
- +Suveren kjøleløsning
- +Lavt støynivå
- +Støtte for DisplayPort 1.4
- +Maskinvarestøtte for 4K-video
Ting å tenke på
- —Mye dyrere enn Founders Edition
- —Ikke veldig mye kraftigere enn Founders Edition
Rise of the Tomb Raider »
Rise of the Tomb Raider er testens foreløpig eneste DirectX 12-spill. Det er visuelt slående og inneholder mange nye grafikkteknologier.
Fra hovedtesten av GTX 1080 Founders Edition vet vi allerede at kortet sluker spillet rått, selv på aller høyeste innstillinger. Etter å ha kjørt utfordreren Gaming X fra MSI gjennom de samme testene ser vi også at forskjellen mellom de to utførelsene er minimal. Et par FPS er generelt sett hva som skiller de to, både på standardfrekvenser og ved overklokking.
Et godt valg for den grafikkresne støyallergikeren.
Fordeler
- +God nok ytelse for 4K-spilling
- +Stabil overklokker
- +Suveren kjøleløsning
- +Lavt støynivå
- +Støtte for DisplayPort 1.4
- +Maskinvarestøtte for 4K-video
Ting å tenke på
- —Mye dyrere enn Founders Edition
- —Ikke veldig mye kraftigere enn Founders Edition
Strømbruk, temperatur og støy »
Vi har over de siste fire sidene kunne konstatere at MSIs GTX 1080 Gaming X og Nvidias Founders Edition ligger ganske tett når det kommer til ytelse, med jevnt over et par-tre FPS i favør førstnevnte. Dette er imidlertid langt fra godt nok til å forsvare de 700 kronene MSI skal ha ekstra for sin Gaming X-utgave over Nvidias Founders Edition.
Dermed blir målingene på denne siden helt skjebnesvangre for MSIs utsendte. Kan det ikke skilte med betydelig bedre kjøling, samme gode effektivitet og lavere støy enn Nvidias standardkort er det «Game Over».
Heldigvis innfrir MSI GTX 1080 Gaming X når det gjelder, og det til de grader. Før vi går over til de punktene kortet virkelig imponerer på, tar vi for oss energiforbruket.
Med Pascal og krympingen fra 28 nanometer til 16 nanometer FinFET-prosess har Nvidia allerede økt energieffektiviteten for samtlige av sine kort i GTX 10-serien. Våre effektivitetsmålinger viser at GTX 1080 Founders Edition ikke trekker mer strøm fra støpselet enn GTX 980, noe som er svært imponerende tatt i betraktning en gjennomsnitlig ytelsesøkning på omtrent 76 prosent over nevnte kort. Når så MSI GTX 1080 Gaming X legger til omtrent 15 watt er dette ikke spesielt farlig, og ikke langt unna feilmarginen i målingene våre, heller.
Ved overklokking henter både Gaming X og Founders Edition mer energi, og vi måler opptil 330 watt belastning for hele systemet vårt. Med tanke på at Gaming X leverer noe høyere ytelse ved overklokking går dette kortet seirende ut at energieffektivitetsmålingen vår.
Grafikkort med referansedesign, som hos Nvidia er kjent som Founders Edition fra i år, har historisk sett ikke levert den beste kjølingen – selv om det skal nevnes at Nvidia de siste generasjonene generelt sett har klart seg bedre enn AMD på dette området.
Høye lasttemperaturer kan i verste fall strupe TurboBoost-frekvensene til grafikkortet, også under overklokking, og resultatet blir tapt ytelse over alt annet enn svært korte spilleøkter.
Med sine to 95 millimeter brede Torx 2.0-vifter og Twin Frozr-kjøler viser imidlertid MSIs Gaming X at det har stålkontroll på kjølingen. Vårt måleprogram rapporterer om en kjernetemperatur på 69 celsius etter 40 minutter kontinuerlig belastning, og det er svært imponerende for et så kraftig kort som MSI GTX 1080 Gaming X. Ved overklokking stiger temperaturen noe, men 72 grader er fortsatt godt under Nvdias Founder Editions temperatur ved standardfrekvenser som viser 80 grader. Noe som også er viktig å merke seg et at Founders Edition når hele 85 celsius ved overklokking, samtidig som det ikke når like høyt opp ytelsesmessig som Gaming X-varianten fra MSI.
Når Gaming X ikke belastes stanser viftene helt. Det gjør kortet helt lydløst, men fører med seg økt temperatur ved tomgangskjøring. Tomgangstemperaturer på 45 til 60 grader er ikke på noen måte er skadelig for grafikkortet, så alt i alt er dette en egenskap vi virkelig setter pris på, selv om heller ikke Founders Editions vifte spinner hørbart når det ikke belastes.
Bare husk at ettersom Torx 2.0-viftene på Gaming X kun flytter varmluften bort fra egen grafikkbrikke, og ikke direkte ut av kabinettet som Nvidias Founders Edition gjør, stiller kortet krav om god kjøling fra andre kabinettvifter for at ikke øvrige komponenter skal se høyere temperaturer.
For å ytterligere understreke hvor imponerende de målte temperaturene til Gaming X er, skal vi gå videre til støymålingen vår.
Denne viser nemlig at viftene ikke trenger å anstrenge seg i særlig grad for å holde temperaturen nede, noe som er svært godt nytt for alle støyallergikere der ute med liten sans for å kompromisse på kraftige grafikkort.
MSI GTX 1080 Gaming X er med sine 46 desibel mer stillegående enn Nvidias Founders Edition under last. Fem desibel skiller de to kortene på standardfrekvenser, men det mest oppsiktsvekkende er at forspranget øker til hele 8,5 desibel ved overklokking, hvor Founders Edition virkelig må øke turtallet på sin vifte.
Det er viktig å presisere at Founders Edition absolutt ikke bør regnes som noen bråkebøtte selv under overklokking. Når en har vendt seg til Gaming X, som ikke oppleves som mer støyende med overklokking enn uten, er det imidlertid ikke særlig aktuelt å gå tilbake til Founders Edition. For, selv om vi måler støynivået til grafikkortene våre på kun 20 centimeters avstand, på en åpen rigg for å fremprovosere forskjeller, vil du merke forskjellen i støynivå mellom disse kortene godt også på noe lengre avstand og med kortet godt pakket inn i et kabinett.
Et godt valg for den grafikkresne støyallergikeren.
Fordeler
- +God nok ytelse for 4K-spilling
- +Stabil overklokker
- +Suveren kjøleløsning
- +Lavt støynivå
- +Støtte for DisplayPort 1.4
- +Maskinvarestøtte for 4K-video
Ting å tenke på
- —Mye dyrere enn Founders Edition
- —Ikke veldig mye kraftigere enn Founders Edition
Konklusjon »
Som vi slo fast allerede i vår test av Nvidia GTX 1080 Founders Edition tilbake i mai har du svært mye godt i vente om du velger å sette pengene dine i dette (nest beste) Pascal-baserte grafikkortet. Ytelsen er revolusjonerende, både sett opp mot dagens konkurrenter og forbedringer ved tidligere generasjoner.
GTX 1080 leverte i våre tester omtrent 76 prosent høyere ytelse enn GTX 980, så det står dermed ikke på ytelsen. Her klarer heller ikke MSIs GTX 1080 Gaming X å levere særlig mye bedre, med kun et par-tre FPS ekstra å tilby i forhold til Nvidias Founders Edition. Alt i alt virker Gaming X' ekstra strømpinner å ha lite å si ved overklokking, der kjernefrekvensen uansett stanger i en usynlig vegg rundt 2082 MHz, akkurat som Founders Edition.
Med så beskjeden ekstra ytelse på bordet, hvorfor skal du da vurdere å bruke 700 kroner ekstra på MSIs Gaming X, når Founders Edition til 6800 kroner allerede er et svært dyrt grafikkort?
Vel, det avslørte i grunnen forrige side, hvor vi tok for oss MSI Gaming X' effektforbruk, kjøleegenskaper og støynivå. Her banket nemlig MSIs Gaming X Nvidias Founders Edition ned i støvelen med langt bedre resultater.
X-faktoren: Bedre kjøling og lavere støynivå
For det første betyr ikke den hakket bedre ytelsen ved overklokking at Gaming X trekker mer energi enn Founders Edition ved last.
Videre viser Gaming X til langt penere temperaturer under last, og for det tredje – og viktigste – hører vi knapt viftene til Gaming X når vi spiller.
Selv under ganske kraftig overklokking endrer ikke lydnivået seg merkbart. Det at MSI har klart å få det allerede relativt stillegående Founders Edition til å fremstå som støyende i forhold sier sitt om den gode kjølingen, for Founders Edition er i utgangspunktet ikke et veldig støyende kort.
For overklokkeren og støyallergikeren
Med lite ekstra ytelse å vise til, akseptable temperaturer og et tross alt greit støynivå er Nvidias Founders Edition fortsatt det beste valget i klassen for deg som ikke planlegger å overklokke og som har et budsjett å forholde deg til.
MSIs Gaming X passer på sin side godt til deg som er fast bestemt på å skvise hver minste ytelsesdråpe ut av Nvidias entusiastbrikke, uten å plages med at støynivået noen gang blir et problem. Det er nemlig ikke til å komme bort fra at GTX 1080 Founders Edition gjorde mer ut av seg støymessig under overklokking enn uten, mens Gaming X' kjøleløsning svarte på økt spenning og høyere frekvenser med et skuldertrekk.
Samtidig synes vi 700 kroner er mye penger å betale for et par ekstra FPS, og selv om det er et soleklart valg for deg som vil være garantert ro i sjela (og i stua) når du spiller, kan vi derfor ikke – alt tatt i betraktning – hente frem en bedre karakter enn hva det rimeligere Founders Edition fikk av oss, altså en solid åtter.
Et godt valg for den grafikkresne støyallergikeren.
Fordeler
- +God nok ytelse for 4K-spilling
- +Stabil overklokker
- +Suveren kjøleløsning
- +Lavt støynivå
- +Støtte for DisplayPort 1.4
- +Maskinvarestøtte for 4K-video
Ting å tenke på
- —Mye dyrere enn Founders Edition
- —Ikke veldig mye kraftigere enn Founders Edition
Testoppsett »
Testoppsett
Maskinvaren og rutinene vi tester med, samt en forklaring på hvorfor vi har valgt ut akkurat disse, er nærmere beskrevet i en egen sak om grafikkort-testriggen vår. Her følger likevel en kort oppsummering av de viktigste komponentene:
- Hovedkort: MSI Xpower Gaming Titanium Edition
- Prosessor: Intel Core i7 6700K
- Minne: Corsair Vengeance 16 GB @ 2400 MHz
- Strømforsyning: Corsair AX 1200W
- Lagring: OCX Vertex 460A SSD
Vi tester alltid nye grafikkort med nyeste stabile driver fra AMD eller Nvidia.
Dagens GTX 1080 er testet med GeForce Driver 372.70.
Grafikkort lansert før mai 2016, da vi ettertestet flere av dem på vår nye grafikkort-testbenk, bruker følgende drivere:
- AMD-kort: Radeon Software Crimson Edition 16.4.1
- Nvidia-kort: GeForce Game Ready Driver 364.72
Last ned nyeste driver for:
Syntetisk ytelse måles med 3DMarks DX12-test «Time Spy» og DX11-test «Fire Strike». Spillytelse måles i Dragon Age: Inquisition, Grand Theft Auto V, The Witcher 3: Wild Hunt og Rise of the Tomb Raider. Vi tester i tre oppløsninger: 1920x1080, 2560x1440 og 3840x2160. Bildeflyten måles med innebygde måleverktøy hvor tilgjengelig, eller i The Witchers tilfelle, med Fraps. Samtlige spilltester kjøres minimum to ganger i hver oppløsning for å sikre at vi har stabile og representative resultater.
Temperaturmålinger gjør vi med GPU-Z, og temperaturen som måles er den høyeste som oppnås under ytelsesmålingen av Rise of the Tomb Raider i 2560x1440-oppløsning, som for øvrig er omtrent 40 minutter inn i testingen vår. Grafikkortene skal dermed ha rukket å «bli varme i trøya». Effektmålinger, altså hvor mange watt hele testsystemet vårt drar under last, overvåker vi og leser av ved stikkontakten i løpet av samme test.
På dette stadiet i testen gjennomfører vi også en støymåling, hvor vi måler desibeltrykket 20 cm fra grafikkortet på vår åpne testbenk. Målingen skjer så tett på fordi vi ellers ikke ville fått noe utslag på de mest støysvake grafikkortene.
Les mer om hvordan vi tester grafikkort her »
Et godt valg for den grafikkresne støyallergikeren.
Fordeler
- +God nok ytelse for 4K-spilling
- +Stabil overklokker
- +Suveren kjøleløsning
- +Lavt støynivå
- +Støtte for DisplayPort 1.4
- +Maskinvarestøtte for 4K-video
Ting å tenke på
- —Mye dyrere enn Founders Edition
- —Ikke veldig mye kraftigere enn Founders Edition