Til hovedinnhold

Moshi Moshi MM02 og MM03

Den trådløse er blank mens den ledningsbaserte er matt.
Akkurat en håndfri er det jo ikke, men den gir deg godfølelsen fra en fasttelefon.

Du minnes kanskje det gode gamle telefonrøret? Kanskje du til og med savner det? Hvis svaret på begge spørsmålene er ja, bør du definitivt lese videre.

Selskapet Native Union har nemlig laget telefonrør som kan kobles til mobiltelefonen. Det skal gi deg den gode gamle telefonrørfølelsen mens du egentlig ringer fra mobilnummeret ditt.

Navnet på telefonrørserien er Moshi Mishi. Og ja, det er det japanerne sier når de tar opp et telefonrør når det ringer. For øvrig er også en fransk designer innblandet i prosjektet.

PS! Om du savner gamle dager, sjekk ut vår retrofil-spalte »

Ledningsbasert eller trådløst

På testbenken vår har vi Moshi Moshi-telefonrør av både en ledningsbasert variant og en trådløs Bluetooth-variant (MM03).

Bluetooth-telefonrøret fungerer sammen med alle vanlige mobiltelefoner, mens den ledningsbaserte varianten kobles til ved hjelp av minijack. Med rett type adapter skal også denne kunne kobles sammen med de aller fleste mobiltelefoner, og du får til og med kjøpt USB-adapter som gjør det mulig å bruke telefonrøret mot PC-en for IP-telefoni.

Design og byggekvalitet

Begge produktene er enkelt og greit en en centimeters tykk rektangulær sak som ligger på bordet - selve telefonapparatet som man ville kalt det før i tiden - og et telefonrør som holdes i hånda når du snakker i telefonen og kan legges ned mot telefonapparatet når du ikke gjør det.

Begge telefonrørene gir faktisk umiddelbart en god følelse når de holdes til øret. Rørene er veldig kompakte, helt uten knirk og knak, og veier en god del. Det gir en god kvalitetsfølelse.

Rørene er utformet på samme måte, men ledningsvarianten har en svart matt gummilignende overflate som vi liker bedre enn den gladde overflaten på trådløsvarianten. Sistnevnte har en glatt overflater som fort får riper og fingeravtrykk.

Rektangelet av en basestasjon trengs bare for å lade opp telefonrøret.

Trådløst - MM03

Den eneste ledningstilkoblingen til den trådløse varianten er laderen av typen Micro-USB. Mellom basestasjonen og telefonrøret ligger det et par koblingspunkter slik at batteriet i telefonrøret lader når telefonrøret ligger på sin plass.

Lydkvaliteten i din ende er litt dårligere enn det vi er vant med i mobiltelefoner. Også i motpartens ende er det mer romfølelse når du lar telefonrøret ligge og bruker mobiltelefonen i stedet. Når du bruker telefonrøret hører motparten også mer bakgrunnsstøy enn om du bruker mobilen på vanlig måte.

Likevel er ikke lydkvaliteten bemerkelsesverdig dårligere enn om du skulle bruke en vanlig Bluetooth-håndfri. Det går helt greit å føre en samtale, og selv om lydkvaliteten ikke er helt topp er det ikke slitsomt å føre samtaler med det trådløse telefonrøret.

Med at denne varianten er trådløs, mener vi helt trådløs. Du kan ta med deg mobilen i lomma mens du snakker i telefonrøret - basestasjonen trengs nemlig ikke for selve tilkoblingen men bare for lading.

På innsiden av telefonrøret er det en tast for å betjene røret (som paring eller styring i samtalen) og volumtaster for justering underveis i samtalen.

Med et trådløst telefonrør får også batterilevetid innvirkning på brukeropplevelsen. Med seks timers taletid og fem døgn hviletid kan du imidlertid føre lange samtaler før du må legge på for lading.

Og ja, når du slenger på telefonrøret avsluttes samtalen automatisk. Uttrykket "å legge på" har plutselig blitt riktig igjen.

Pris: 999 kroner (veiledende)

I ledningsvarianten finner du kun én tast på undersiden. Volumet må justeres på mobiltelefonen direkte.

Ledning MM02

Varianten med ledning har ledning både mellom basestasjonen og mobilen din og mellom basestasjonen og telefonrøret. Sistnevnte i en god gammel krøllvariant, selvsagt.

Fordelen med denne er at lydkvaliteten er bedre. Volumet i din ende kan stilles høyere, motparten merker mindre støy og begge parter får bedre romfølelse enn i Bluetooth-varianten.

Det ledningsbaserte telefonrøret trenger ingen strømtilkobling, og forsynes fullt og helt av alt strøm som trengs av mobiltelefonen din.

Av en eller annen grunn avsluttes ikke samtalen når vi prøver å legge på røret, og knappen på røret setter bare mikrofonen i dempet modus. For å legge på måtte vi bruke mobiltelefonens trykkskjerm, noe som definitivt ikke gir den samme godfølelsen som å slenge på røret.

Pris: 599 kroner (veiledende)

Konklusjon

Det er kanskje ikke så mye nytteverdi i en håndfri som du må holde med hånda. Men om du vil ha godfølelsen av å holde et telefonrør, er absolutt verken MM02 eller MM03 noen dum ting å ha stående på pulten.

Om du kjøper noen av disse telefonrørene av designhensyn kan det hende du har lyst å bla litt rundt for å se hva annet Native Union har å tilby. Det finnes nemlig egne retro-telefonrør som minner mer om det du hadde i stua i gamle dager.

annonse