Til hovedinnhold

Vi tester Muziik

Vi tester Muziik

Testresultater

Interessant konsept, mye musikk du ikke finner andre plasser.
Dårlig lydkvalitet, lite intuitive funksjoner.0

Musikktjenesten Spotify har raskt rukket å bli svært populær, men at den skulle få sitte alene på tronen er det få som tror. Kan tjenesten Muziik utfordre Spotify?
 

Henter musikk fra Youtube

En av styrkene hos Spotify er at de sitter på et enormt musikkbibliotek, har rask tilgang, et brukergrensesnitt som er enkelt og intuitivt og ikke minst er tjenesten lovlig. Muziik på sin side havner derimot i en gråsone når det gjelder lovligheten. Til forskjell fra Spotify har de ikke noe eget bibliotek med musikk, derimot streamer de lyden fra musikkvideoer lagt ut på Youtube.

Dette er det mange tjenester som har forsøkt seg på før, men Muziik har på sin side satset stort med eget program og en  rekke funksjoner. Men holder egentlig det?

Tilgangsproblemer

Det første vi merker med Muziik er at tjenesten sliter med oppmerksomheten den har fått de siste dagene. Teknofil er langt fra de eneste som har lagt merke til tjenesten og det er tydelig at tjenesten sliter med pågangen fra nysgjerrige. Tjenesten er helt åpen og har dermed ingen muligheter til å styre og kontrollere pågangen. Dette medfører at en enkel pålogning kan ta urovekkende lang tid. Når du først kommer inn i tjenesten er det også en del venting. Det er tydelig at serverkapasiteten ikke er den aller beste.

Som musikkavspiller fungerer derimot tjenesten godt. Du kan enkelt søke opp sanger og artister og hvis de ligger inne i Youtube så finner tjenesten de frem. Da det ligger ekstremt mye musikk på Youtube så sier det seg også at denne tjenesten har tilgang på mye musikk. Noen kvalitetssjekk har den derimot ikke. Her aner du ikke på forhånd om det er konsertopptak med dårlig mikrofon eller profesjonelt studioopptak du får servert. Du risikerer også å ende opp med et amatøropptak gjort i stua av helt ukjente personer som maltrakterer din favorittartist. Heldigvis er det ikke mange av disse og som oftest får du faktisk den artisten du leter etter.

Kvaliteten på lyden er dessverre ikke fenomenal. Det går ikke lang tid før vi skrur ned lyden og tar proppene ut av ørene. Tjenesten er samtidig heller ikke helt intuitiv til hvordan du kan sette opp spillelister og organisere musikken du ønsker. Det tok litt tid før vi forstod hvordan dette fungerte. En enkel shuffle-knapp mangler også.

Interessant youtubeparasitt

Det mest imponerende med denne spilleren er oppsettet. Vi har sett andre tjenester som utnytter Youtubes ressurser, men ingen som gjør det like enkelt og gjennomført som denne. Likevel er dette langtfra en utfordrer til Spotify, det kan heller anses som et supplement. Spotify sitt bibliotek er imponerende, men AC/DC har så langt holdt seg unna. På Youtube ligger det derimot mye musikk fra dette bandet som nå altså enkelt kan hentes ut via Muziic. Her har tjenesten en fordel som den helt klart kan dra nytte av.

Hvor lovlig dette er kan diskuteres, men i dette tilfellet blir det Youtube og Google som må stå ansvarlige for hva som ligger ute på deres sider. Youtube har sågar sagt de vil vurdere legitimiteten i tjenesten sett opp mot deres egne vilkår.

Spennende tjeneste men ingen høydare

Tjenesten er interessant og spennende. Ikke minst er det imponerende å høre at det er en 15-åring som har utviklet den. Derimot vil Spotify kunne foreløpig ta det med ro. Dette er langt fra en reell konkurrent, trolig er det få som vil benytte Muziic daglig for å høre på musikk, til det fins det langt bedre løsninger på markedet. Det blir spennende å se hvordan programmet utvikler seg, men så langt er dette hverken noen Itunes- eller Spotify-killer. Men et interessant konsept er det absolutt.
Her kan du selv laste ned og prøve Muziic.

Bildeeksempler

Mer om
annonse