Tek.no

Test

Samsung E1120

Alle foto: Silje Gomnæs
Silje Gomnæs
23 Sept 2009 15:55

En av de viktigste brukergruppene til Samsung, er de som ønsker så enkle telefoner som mulig, til en billig penge. E1120 er den nest billigste telefonen du får kjøpt i Norge per dags dato. Vi har hatt telefonen på testbenken en stund nå, og her er resultatet.

E1120 har hvitt lys i tastene.
Telefonen har myke og gode taster.
E1120 i dagslys.
Baksiden av E1120.
E1120 sett fra siden.
Telefonens programmeny.

Telefonens utseende er nokså tradisjonelt og anonymt. Dekslene er av plast, noe som ikke helt gir deg den eksklusive følelsen. Men det kan du heller ikke kreve med S1120, siden den koster 260 kroner.

Gode taster

Både menytastene og talltastene er laget av myk gummi. I tillegg er alle mer enn store nok. Dette gjør det særdeles behagelig å skrive SMS med telefonen. Hver menytast har imidlertid en aldri så liten klikkelyd når du bruker de.

Skjermen til E1120 er rett og slett kjempeliten, eller 1,52 tommer stor, om vi skal gå inn på detaljene. Oppløsningen er på 128 x 128 piksler. Dette gir deg en liten og lavoppløst skjerm. Men på en så begrenset telefon som E1120, spiller det heller liten rolle.

E1120 er en enkel telefon, noe som gjenspeiles i menyene. Et rutenett med ni ikoner gir deg snarveier til alarmklokken, SMS, instillinger, kalender, logg, spill, notater, telefonbok og programmer.

Både ikonene og menyene ellers er oversiktlige og enkle å orientere seg i. Den enkle grafikken står også i stil med skjermens begrensede størrelse og oppløsning, slik at det hele ser ryddig og fint ut.

En såpass enkel telefon som E1120 har ikke mye informasjon å prosessere for hvert tastetrykk. Og det merkes, for telefonen er nemlig lynkjapp i menyene.

Grei til SMS-skriving

Selve SMS-skrivingen går veldig greit med E1120. Du finner lett både mellomrom og tegnsettingsmenyene. Telefonen gir deg også stor bokstav etter punktum, noe som langt ifra har vært en selvfølge på Samsungs enklere modeller tidligere.

E1120 har verken kamera, musikkspiller eller radio, men derimot ett spill. Spillet er Sudoku. Skulle du bli lei av Sudoku, er det dumt for deg. For du har nemlig ikke mulighet til å installere andre spill på telefonen.

Ellers finner du en liten liste med programmer og funksjoner, som kalender, omregner, kalkulator, stoppeklokke og tidtaker. Trenger du litt ekstra lys i mørket, kan telefonens skjerm også fungere som lommelykt ved å lyse helt opp i hvitt.

Å snakke i E1120 fungerer som oftest greit. Lyden er helt kurant i vår ende, men motparten klaget av og til på hakking i lyden og grøtete stemme.

Taletiden er det imidlertid ingenting å klage på synes vi. Telefonen holder ut over en uke med moderat til lite bruk.

Konklusjon

Samsungs E1120 er en av de aller billigste telefonene du får kjøpt i dag. For 260 kroner får du en enkel telefon, som du i praksis kan ringe og sende SMS med. I tillegg har du en kalender, notatblokk, et spill og diverse andre småprogrammer.

Denne telefonen er av av de få som gir uttrykket "Du får hva du betaler for" positiv klang. E1120 har nemlig veldig SMS-vennlige taster, enkle og fornuftige menyer, samt de basisprogrammene du har behov for.

Det den derimot ikke har, er funksjoner som musikkspiller, kamera og radio. Du kan heller ikke laste ned og installere nye programmer eller spill. Men er du på jakt etter slike muligheter, ville du sannsynligvis vært på jakt i en helt annen prisklasse enn den E1120 befinner seg i.

Det er bare en ting vi har å utsette på E1120: Den ene er lyden ved samtaler. I vår ende er lyden helt grei, mens motparten til tider klaget på hakking.

Alt i alt synes vi du får det du kan kreve av en telefon til 250 kroner, og vel så det. Er du på jakt etter en enkel ekstra telefon du ikke behøver å være særlig redd for, er E1120 en av de bedre mulighetene per idag. Det mangler imidlertid litt på talekvaliteten til at vi kan gi telefonen terningkast fem og anbefalt-stempel.

Alternativer

Du skal imidlertid ikke mange hundrelappene oppover for å finne mer avanserte telefoner. Kan du gå opp til rundt 600 kroner, kan vi anbefale Nokia 5070, som også har gode taster og oversiktlige menyer. Vil du ha en telefon med litt mer funksjonalitet, kan du se nærmere på Sony Ericssons W302 eller Nokia 3110 Classic.

Les også
Samsung S5600
Les også
Samsung S5230
Les også
Test: Samsung S8000 Jét
Les også
Samsung C6625
annonse

Les også