Tek.no

Test

nComputing OfficeStation L200

7 Feb 2007 15:45

Innledning


Klikk for større bilde

nComputing er vel neppe det mest kjente merkenavnet i IT-verdenen. Dette har nok også sammenheng med hva slags utstyr de produserer. Her er det nemlig ikke snakk om skjermkort, hovedkort, harddisker eller prosessorer, men derimot ulike nettverksprodukter.

OfficeStation L200 er en såkalt tynnklient. Dette innebærer at det ikke er en fullverdig datamaskin i seg selv, men trenger en vertsmaskin for å fungere. Når enheten er koblet opp mot vertsmaskinen fremstår den derimot mer eller mindre som en vanlig maskin.

Hva skal man med noe sånt da? Jo, en slik enhet er billigere enn en tradisjonell datamaskin. I tillegg bruker den vesentlig mindre strøm og er helt støyfri. Dermed er den et alternativ for bedrifter som trenger flere datamaskiner, men som har et meget trangt budsjett. Skoleklasser er også et godt bruksområde for slike enheter, og den kan også være egnet som en ekstra maskin hjemme.

Den norske importøren av L200 anbefaler på det sterkeste at man benytter en relativt god maskin som vertsmaskin. I tillegg anbefales det med en ny installasjon av operativsystemet. I den grad dette ikke gjøres vil brukeropplevelsen for tynnklienten kunne reduseres.

Takk til Xanion som sendte oss OfficeStation L200 til test.