Til hovedinnhold
Saken har annonselenker som gir VG inntekter. Redaksjonen prioriterer uavhengig av dette.Bytt

På Tek finner du saker med annonselenker, hvor du enten kan kjøpe produktene vi har omtalt eller sammenligne priser. Det mener vi er relevant informasjon for våre lesere.

Hvilke produkter Tek skal skrive om, og hva vi skal skrive om dem, velger journalistene og ingen andre. Men det er også viktig at du vet at hvis du klikker på en slik annonselenke til prissammenligning hos Prisjakt, eller kjøper et produkt etter å ha klikket deg inn til en butikk fra en av våre artikler, tjener Tek penger. Disse annonselenkene er alltid merket med «annonselenke».

Det er viktig å understreke at når vi omtaler produkter på Tek, så er det fordi vi mener det er journalistisk interessant. Ingen kan kjøpe seg omtale i våre saker.

I tester eller produktguider er hovedregelen i VG at vi kjøper eller låner produktet. Dersom det ikke er praktisk mulig, baserer vi omtalen på produktprøver vi har fått tilsendt. I så fall opplyser vi om hvilket produkt og hvorfor.

LG HLX55W

LG HLX55W er også en av lydplankene som også er en totalløsning på samme måte som Philips HTS9140 og Panasonic SC-BFT800. Denne typen enheter som kombinerer lydplankens egenskaper med Blu-ray spiller og mye av funksjonaliteten av større anlegg, er en plassbesparende affære. Konseptet er av en type som ganske sikkert vil appellere til mange som enten har en relativt lite TV-stue eller bor i leilighet.

For LGs del ligger HLX55W i samme prissjiktet som de to forannevnte med en prislapp på noe over 6 000 kroner.

LG har et spennende design på sitt anlegg.

Design

LGs løsning er litt annerledes enn de andre vi har testet. Designet er litt futuristisk med et sirkelrundt panel i midten. I dette panelet sitter også Blu-ray-spilleren. Etter vår mening er dette panelet faktisk med på å heve utseendet, men dette er en smakssak. Bortsett fra dette panelet er det hele ganske tradisjonelt.

HLX55W er også utstyrt med en Subwoofer. Denne på sin side er helt tradisjonell av utseende. En fordel er at den er trådløs på samme måte som Panasonics løsning. Fordeler er åpenbar, mindre kabler gir mindre rot.

Fjernkontrollen er av det tradisjonelle slaget og bli ganske omfattende i og med at den skal kontrollere ganske mange funksjoner. Likevel er det en ryddig og oversiktlig enhet.

Konsollet i midten er også Blu-ray-spilleren.

Tilkoblinger og oppsett

Som flere av de andre totalløsningene vi har sett på mangler også denne HDMI-inngang. I og med at den har integrert Blu-ray-spiller er dette strengt tatt unødvendig, men det er faktisk greit å ha en eller to av denne typen i tilfelle man skulle ønske å koble opp noe annet. HDMI-utgang er selvfølgelig på plass sammen med en inngang for FM-antenne, nettverk og optisk lydinngang. I tillegg til dette finner vi også en USB-port for USB-baserte lagringsenheter. En løsning vi virkelig liker er en dedikert iPod/iPhone inngang som lar deg koble denne direkte i planken. Har du en annen type mediespiller kan denne kobles til planken via en 3,5mm minijack.

Selve oppsettet av enheten er enkelt og rett frem etter nesen. Du ryker ikke opp i særlig mange problemer under oppsettet av denne enheten. Som hos alle de billigere plankene finner vi helle ikke her en mikrofon for autojustering. Denne løsningen som vi finner hos Yamaha burde være noe flere ville dradd nytte av å implementere.

Vi skal også nevne at Blu-ray-spilleren også håndterer 3D, så dette er en forholdsvis priseffektiv måte å få alt i samme enhet. Kombinerer du den med en 3D-TV har du alt du trenger.

Vi likte spesielt den direkte tilkoblingen for iPod.

Ytelse

Vi må huske på at dette er en simuleringsløsning på samme måte som alle lydplanker. Og vi skal huske på at noe av det som forsvinner i slike løsninger sammenliknet med et tradisjonelt surroundoppsett med løse høyttalere, er dybden i effektene. Med dette mener vi at effekter som i et tradisjonelt oppsett vil kunne gi filmeffekter som starter dypt bak deg og kommer fremover. Lydplanker på sin side vil miste noe av denne dybden og effekten vil høres som den kommer noe mer fra siden og fremover.

Under testen av HLX55W likte vi at lydbildet er ganske åpent og ikke så konsentrert som lydplanker kan tendere til å presentere. Skulle vi utsette noe må det være at vi savner litt den altomsluttende følelesen som Yamaha og Bowers & Wilkins ga oss. Et annen liten ting var at dialogen kanskje virket noe vel dempet etter vår smak. Den ble også litt ullen. Dette kan imidlertid avhjelpes med litt justering. På den positive siden kan du dra volumet omtrent som høyt som det er mulig uten at du opplever forvrengninger.

En ting vi reagerte på var hvordan subwooferen fungerte. Det virket på oss som denne egentlig ikke bidro med så mye. Det er litt synd fordi funksjonen til en subwoofer er å forsterke en del av effektene og skape en dybde i lydbildet som vi savnet litt. Du kan kompensere dette noe ved å øke det generelle volumet, men da risikerer du å skremme livet av naboene.

På musikksiden drar enheten igjen fordel av å ha et åpent lydbilde. Vi synes særlig de sartere musikktestene ble veldig fordelaktig. Instrumentene og vokaler fremstod som veldefinerte og tydelig. Hard metall er litt mer problematisk i og med at man mangler litt i de lavere dype delene av lydbildet. Her hørte vi også en liten tendens til at lydbildet ble litt sammentrykket og dermed litt grøtete. Dette siste er litt flisespikkeri, men mangelen på dybde uten at det generelle volumet økes var noe vi virkelig savnet.

Fjernkontrollen er omfattende, men oversiktlig.

Konklusjon

Dette er en lydplanke på det jevne. Grunnen til at vi ikke blir virkelig begeistret er blant annet ytelsen, eller rettere sagt mangelen på sådan, fra subwooferen. Her har LG et arbeid å gjøre. Sett bort fra dette er HLX55W en god lydplanke som er bygd ut til et fullstendig anlegg med sin integrerte Bly-ray-spiller med 3D-funksjonalitet. Alt i alt vil du sannsynligvis være godt fornøyd med dette anlegget, spesielt hvis rommet det skal brukes i ikke er alt for stort.

Finn beste pris på LG HLX55W her.

Les testen av Yamaha YSP-5100 her
Les testen av Panasonic SC-BFT800 her
Les testen av Philips HTS9140 her

Les også
Philips HTS9140
Les også
Funksjonsrik lydplanke
Les også
Yamaha YSP-5100
annonse