Tek.no

Test

Test av IBM Thinkpad T30

Mohammed Sourouri
27 Juni 2002 12:23

Introduksjon

IBM har ofte blitt kritisert for å produsere kjedelige bærbare. Dette er noe vi ikke er enig i. Tvert i mot. Vår testmaskin, en IBM T30 er kanskje den tøffeste maskinen vi har testet noen gang. Hvorfor?

T30 kommer i det vi liker å kalle for et tidløst design. Maskinen er svart, diskré og ser meget uskyldig ut. Et design som faller aldri av mote. T30 kan neppe kalles for en kjedelig maskin, den er faktisk full av overraskelser. Desto mer man bruker maskinen, desto nye funksjoner og knapper finner man. Maskinen har mye å by på alle plan, det vil si på maskinvare og programvarenivå.


IBM T30

Vi fortalte innledningsvis at maskinen hadde en rekke morsomme funksjoner. Vi fant Bluetooth som den mest morsomste funksjonen av dem alle. Ved hjelp av en SonyEricsson T68i-mobiltelefon og vår testmaskin synkroniserte vi informasjon i øst og vest. Vi skrev ut kontaktlister, surfet på nett og hadde mye moro - dette uten en eneste tråd. IBMs gode Bluetooth-programvare skal ha mye av æren for at alt gikk knirkefritt. Det er ikke bare Bluetooth-programvaren sin IBM skal ha ros for. Selskapet skal også ha en klapp på skulderen for sitt Access Thinkpad-program. Dette er et program som gjør det enkelt å få support, oppdatering av maskinvare og drivere til maskinen.

T30 er som kjent meget godt forberedt på den kommende trådløse alderen. Dette er spesielt viktig for forretningsfolk på farta som ikke liker å knote med diverse tilkoblingskabler. Men hvordan er maskinen når det kommer til grunnleggende ting som tastaturkvalitet, skjermkvalitet, støynivå og ytelse? Les videre og finn ut.

Takk til

for utlån av produktet!

Les også