Tek.no

Test

iRiver iFP-795: Sporty MP3-spiller

Innledning


iRiver iFP-700

iRiver har tatt MP3-spiller markedet med storm, men hviler likevel ikke på laurbærene. Under CeBIT-messen tidligere i år viste iRiver fram 12 nye modeller som de nå lanserer på løpende bånd! Vi testet nylig kameraspilleren iFP-1000, og nå er det altså iFP-700 serien som står for tur.


iRiver iFP-100

Designmessig slekter iFP-700 serien på den tidligere suksessen iFP-100, og spesifikasjonene byr på flere spennende nyheter. Raskere overføringshastighet med USB 2.0, lengre spilletid med 40 timers batterilevetid, støtte for OGG-formatet, og ikke minst MP3 encoding i sanntid.


iRiver iFP-300 til venstre, iFP-800 til høyre

En annen ny spiller, iFP-800, skal være spesifikasjonsmessig lik iFP-700 med unntak av designet. iFP-800 har et design som helt tydelig er videreutviklet fra designet til iFP-300. Denne spilleren er enda ikke å få kjøpt i Norge.

iRiver har bygget seg opp et merkenavn på grunn av spillere med gjennomsnittlig bedre kvalitet enn de de konkurrerer med, og ofte et litt mer spennende design. I tillegg er de ofte blant de første som kommer ut med nye egenskaper, som nå med USB 2.0, 40 timers batterilevetid og OGG-støtte. Mange mener dog at iRiver på grunn av dette tar seg bedre betalt for spillerne enn det de er verdt, som så ofte er tilfellet med merkevarer. Spørsmålet blir derfor om iRiver iFP-700 er overpriset eller om spilleren er verdt pengene.

Vi sender en stor takk Komplett som lånte oss MP3-spilleren til testing og til Koss som har stilt hodetelefoner til disposisjon.